Goldman Sachs: „Купихме ви – сега дупе да ви е яко!“

Инвестиционната банка Goldman Sachs публикува своите прогнози за ръста на световната икономика през 2012 г. Докладът беше представен по време на провеждащата се в Лондон конференция Goldman Sachs Global Economic Outlook (Глобален икономически обзор на Голдмън Сакс).

Изследването е оптимистично настроено към перспективите на страните от БРИК (Бразилия, Русия, Индия и Китай). Но е песимистично за икономиките на САЩ и еврозоната. Според инвестиционната банка растежът на икономиката на САЩ през 2012 г. ще бъде 1,7 на сто (консенсусна прогноза – 2,1%). Предвижданията за еврозоната са още по-мрачни – спад от 0,8 на сто (консенсусна прогноза – спад от 0,1 на сто).

Източник: Money.bg

* * *

Бърз коментар: Тези прогнози на Goldman Sachs отдавна сме са направени тук, тук и тук. Самият факт, че „инвестиционната банка“ безпроблемно инвестира в една камара подставени политици в Европа, е най-лошата сред лошите прогнози. Прогнозата на банкстерите ви казва завоалирано и със сложни икономически термини простичката истина, разбираема за всеки: „Купихме ви, сега дупе да ви е яко!“

Коментар от Рудолф Щайнер: „Нашата задачата е така да подготвим човечеството, че Ариман да бъде преценен по правилния начин. Ариман ще има задачи. Той ще трябва да направи това или онова, а хората ще трябва да оценят и използват разумно идващото чрез Ариман в света. Хората ще могат да го направят само ако са способни да се приспособят по разумен начин към онова, което Ариман вече изпраща към Земята от отвъдните светове с цел да контролира икономическия живот на Европа, без да бъде разпознат. Това не трябва да се случва. Ариман не трябва да контролира икономическия живот на Европа незабелязано. Трябва да се научим изцяло да познаваме неговите особени качества. Ние трябва да сме способни да му противодействаме с пълно съзнание.“

За да се научите да разпознавате Ариман, запознайте се с поредицата Пришествието на Ариман. Икономическите теми се разглеждат в проповед 5 и проповед 9.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Един коментар за "Goldman Sachs: „Купихме ви – сега дупе да ви е яко!“"

  1. Радослав Йорданов  15.01.2012 г. | 17:16 ч.

    Поредният пример за изключителното лицемерие на корпорациите:
    JP Morgan: Европа е най-голямата заплаха за световната икономика
    http://www.dnevnik.bg/pazari/2012/01/15/1745259_jp_morgan_evropa_e_nai-goliamata_zaplaha_za_svetovnata/

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.