Щатският Сенат: Нямате право да отглеждате храна и да пазите семена

Проектозакон, изготвен от щатския Сенат, беше определен като най-опасният в историята на Съединените щати. Въпросният Bill 510 (Food Safety Modernization Act) прехвърля пълната власт на държавата да определя кой има или няма право да отглежда, да продава и да транспортира собствено произведена храна. С други думи – Големият брат става пълен собственик на доматите и краставиците в задния ви двор.

Също така проектозаконът, който, както се очаква, ще бъде приет със сигурност, дава право на властите да арестуват и да лишават от свобода всеки, който продава собствено произведени храни на зеленчуковите пазари. Ще се криминализира събирането на семена и всяко неоторизирано превозване на органични продукти, ако не е получено изрично разрешение от федералното правителство.

Източник: Natural News

* * *

Бърз коментар: Очевидно е, че този проектозакон е писан от „Монсанто“ и цели натрапване на техните изродени ГМ храни чрез пълно заличаване на природните зеленчуци. Като се имат предвид лобистките групи на тази сатанинска компания в ръководните структури на ЕС и отделни европейски държави, очаквайто скоро подобен закон и тъдява.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

73 коментара за "Щатският Сенат: Нямате право да отглеждате храна и да пазите семена"

 1. Светльо  13.05.2013 г. | 15:44 ч.

  „Nestle“ отрича достъпа до прясна вода като естествено право на всеки човек

  Председателят на Съвета на директорите на фирма „Нестле“ Питър Брабек- Летман смята, че проблемът с разпределението на ресурсите с прясна вода може да бъде решен чрез приватизацията им.

 2. Огнян (Мислещ)  14.05.2013 г. | 21:12 ч.

  ООН призова гладуващите да ядат насекоми

  Оргaнизацията по прехрана и земеделие към ООН призова да се увеличи потреблението на насекоми, като начин за борба с огнищата на глад в развиващите се страни, пише ВВС.

  Според организацията вече 2 милиарда души редовно ядат бръмбари, скакалци и мравки.

  Според експерти, насекомите са много питателни и лесно се размножават, и са подходящи за хранене на риба и едър рогат добитък.

  Но авторите на доклад на ООН отбелязват, че предубежденията от страна на потенциалните потребители в западните страни, продължава да бъде пречка за широкото разпространение на ястия от насекоми.

 3. Илия  21.08.2013 г. | 22:02 ч.

  Собственото производство на храни е сива икономика и нанася огромни щети на държавите, които допускат принципа „направи си сам“, тъй като при собствено производство няма инвенстиции и добавена стойност, с което се намалят паричните потоци за нормално функциониране на икономиката!!! Този американец, които е предложил да се забрани самоизхранването заслужава Нобелова награда по икономика!!!

 4. Стопанина  21.08.2013 г. | 23:36 ч.

  @ Илия

  Ходенето до тоалетна без придружител е сива икономика и нанася огромни щети на държавите, които допускат принципа „направи си сам“, тъй като при самостоятелно обслужване на санитарните процеси няма инвестиции и добавена стойност, с което се намаляват паричните потоци за нормално функциониране на икономиката. Затова предлагам да си назначиш поне двама придружители на трудов договор – единият да ти бърше дупето, а другият да ти го изтръсква след уриниране. По този начин ще трябва да им плащаш здравни осигуровки, постъпления за държавата, а те самите ще плащат данък общ доход за услугите, които ти извършват. За идеята не изисквам Нобелова награда по икономика, колкото и да е гениална за икономическото съживяване на страната.

 5. Мислещ  22.08.2013 г. | 00:26 ч.

  @Илия

  Няма да си губя времето да ти обяснявам и доказвам, че това дето си написал е абсурдно. Присъщо за робската психика на невежия човек.
  Аз на такива им казвам: „Коне с капаци“ – нали знаеш, на конете им слагат едни ограничители отстрани на очите за да не гледат настрани, а само посоката в която кочияшия ги насочва.

  Виждам, че си фен на американщината, затова нека ти цитирам нещо:

  Резолюция на Върховния Съд на САЩ, върху решението на Федералния Съд в Хенд, по делото Хенверинг срещу Грегъри от 1934год.


  Всеки е в пълното си право да урежда своите финансови дела така, че да плаща колкото се може по-ниски данъци.Никой не е длъжен да планира печалбите и загубите си по най-изгодния за Министерството на финансите начин.Плащането на по-високи данъци не е въпрос на патриотичен дълг”

 6. GLaxo  22.08.2013 г. | 13:14 ч.

  Codex Alimentarius и Agenda 21 в действие. Добре дошли в новия ред.

 7. Откривател на идиоти  22.08.2013 г. | 14:29 ч.

  Илия
  Собственото производство на храни е сива икономика и нанася огромни щети на държавите, които допускат принципа “направи си сам”, тъй като при собствено производство няма инвенстиции и добавена стойност, с което се намалят паричните потоци за нормално функциониране на икономиката!!! Този американец, които е предложил да се забрани самоизхранването заслужава Нобелова награда по икономика!!!

  Илия, ти си пълен идиот!!!

 8. партизанин  22.08.2013 г. | 14:37 ч.

  Това е най-глупавата нация,за пореден път се убеждавам. Изобщо тия Хамериканците скоро ще изчезнат от лицето на земята. Вероятно ще се самоотровят, самовзривят или ще се самозаразят с нов вид вирус. Да се оградят с мрежа и да си ядат гнусната царевица и умрелите пилци пълни с антиобиотици. На баба ми ако и влезе някой американец и и каже туй домати не е законно и семките за догодина ги конфискувам, директно ще му отсече глава с балтията и ще го остави на кучетата да го доопраят. Ебати тъпите хора. Изобщо замислете се… Моят дом моята крепост… неприкосновен съм там, ще ям и ще пия каквото искам, не вредя на и без това изкуфелите американски съседи.

 9. Истината  22.08.2013 г. | 14:56 ч.

  @ Илия

  Мога да го напиша и на друг език, но на български е най-добре.
  Ти си идиот 😆

  @ Партизанин

  Не знаех, че още има партизани, но си много забавен. Колкото и абсурдни глупости да плещиш в момента. Може би защото са на български? Знам ли?
  Няма значение!
  Важното е да е весело и да пада купон 😉

 10. партизанин  22.08.2013 г. | 15:13 ч.

  Истината
  @ Партизанин
  Не знаех, че още има партизани, но си много забавен. Колкото и абсурдни глупости да плещиш в момента. Може би защото са на български? Знам ли?
  Няма значение!
  Важното е да е весело и да пада купон

  Кое глупост по-точно?
  Тези хора в техният сенат, ако имат възможност ще обложат и теб с такса кислород и такса сутрешен тоалет, много вероятно сутринта като кендзаш да пускаш 25 цента в държавният vending-shit-machine. Замисли се реално над нещата… Това е най-задлъжнялата нация с най-голямо разхищение на природни ресурси (пример: автомобилното гориво е 1-2-3$ за Галон!) Най- затлъстялата нация, сигурно защото ядът доматите на баба или защото им продават пластмасовите гадости в магазините.
  Хората с най-много болни от различни видове рак, сигурно защото ядат само еко-био храни. Замисли се защо баба ти все още вари лютеница и после като си намаже на филията казва,по-хубаво от домашното няма.

 11. Истината  22.08.2013 г. | 15:23 ч.

  @ Партизанин

  Весел си, но допускаш правописни грешки и в началото на изложението си, си доста груб. Не харесвам грубите хора, нито ехидните. Тук имаше един Иван – и той беше ехиден, но вече не е, защо ли?

  Но за Хамериканците си прав и то много. Макар че ти надали си ходил в Щатите?
  И аз не съм, но имам приятели там, няколко са. Та те ми разказват каква е реалността при тях. Всичко, което написа след „Замисли се реално над нещата“ е вярно, но те не ядат еко-био храни или това въобще не е масова практика. Те просто прекалено много обичат да ядат и причините са невероятно много. Крият се в миналото, в бъдещето, но най-вече в настоящето. Особено в този момент. И най-вече в този момент, днес, в този час, сега.
  Но Хамериканците са си тъпи и са идиоти като Илия, така че….

 12. партизанин  22.08.2013 г. | 15:41 ч.

  С правописни грешки или не, истината си е истина… Свободата не се ражда със забрани, истински свободен е този който е независим. С налагането на подобни мерки само ограничават хората.
  Ходил съм в сащ, никога повече няма да отида, по-скоро ще отида в Канада. Така както американците им се смеят че са селяни и какво ли не, така канадците им се смеят на глупавите закони. Извинявай ако съм те обидил, не е лично, но просто хората трябва да разберат, истинската свобода е независимостта, дори американските им прадеди на тия от сената са го написали на хартия да се вижда хубаво за в бъдеще.
  А това което каза защо са дебели и затлъстели, щом не могат да ограничат количеството храна което изяждат, това просто е достатъчно показателно какви са разсипници, гнусните им автомобили също са доста показателни (big-block-7800cc с двойни карбуратори харчи 2 литра само за да запали) а хората по света минават на газ или на „еко-хибриди“ щото е криза нали…

  слагам еко хибриди в кавички защото това за мен не е еко, само може би е до някъде хибрид.

 13. Роза  22.08.2013 г. | 22:25 ч.

  Това е стара новина, билът е отхвърлен.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.