Убиха поне 14 бебета с експериментална ваксина на GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline, втората по големина фармацевтична компания в света, беше глобена $93000 заради „нередовна документация“ и незаконни изпитания на ваксина, в които са участвали много аржентински деца. Всички хлапета са били на възраст под 5 години, а вследствие на експеримента, извършен миналата година, поне 14 от инжектираните бебета са починали. Алтернативните медии заклеймиха фармафиотската компания и най-вече лекото съдебно наказание, което налага смехотворна глоба предвид сериозността на престъплението.

Масмедиите, от друга страна, разпространиха изявлението на GlaxoSmithKline, че нямало връзка между смъртта на децата и експеримента с ваксината. Агенти на компанията са вербували децата предимно от семейства с неграмотни родители, като са ги карали да подписват документи, без да разясняват, че ваксината не е одобрена, а децата ще играят ролята на опитни мишки. Стана ясно и че двама от агентите, които бяха лично глобени, са инжектирали децата не с разрешението на родителите им, а срещу подписа на произволни хора – много от тях също неграмотни.

Самият факт, че ваксината уби 14 бебета само при тестовете в една държава, показва, че тя работи успешно. По данни на GlaxoSmithKline стоката им вече се прилагала за „превенция на инфекции“ в над 80 държави. Адвокатите на фармафията ще обжалват глобата – явно им идва много, след като миналата година трябваше да платят първо 3 милиарда долара, а после и 750 милиона, за спасение от криминални и граждански съдебни дела, заведени заради некачествени, поболяващи и смъртоносни продукти.

Източници: Chicago Tribune, The New York Times, Natural Society

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "Убиха поне 14 бебета с експериментална ваксина на GlaxoSmithKline"

  1. Стопанина  08.01.2012 г. | 15:59 ч.

    Аржентина под фармаобсада: Стотици хиляди тамошни момичета застрашени от смъртоносната ваксина Gardasil на Merck.

  2. ARRI  09.01.2012 г. | 00:35 ч.

    Няма отърване от фармамафията. Все едно да разрешат кокаина и хероина. Ми нали трябва да се дават пари един път за борба с тях(да се точат държавните кинти), и втори път да се дават подкупи по пътя на дрогата – митничари, политици, полицаи и пр. и пр. АЗ си имам класация за най-доходоносен бизнес, който никога няма да бъде затрит. 1во място-парцалеси(политици-парцалени кукли на конци). 2ро място-банкстери. 3то място-фармацията. 4то място-дрогата. Тва ми е топ4. Порно индустрията ми е на 6то място;-)………

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.