Новогодишен подарък: Обама подписа злокобния закон NDAA

31 декември 2011 г. ще се запомни като ден на подлостта. Обама подписа проектозакона NDAA (National Defense Authorization Act), който влиза в сила от новата 2012-а. Такъв позорен ден беше и 17 октомври 2006 г., когато президент беше Джордж Буш-младши. На церемония в Белия дом тогава подписаха Military Commissions Act (MCA). Законът легализира мъченията като официална политика. Освен това развърза ръцете за противоконституционна власт над хората (вкл. самите американски граждани), които могат да бъдат арестувани, разпитвани и задържани за неопределено време (без доказателства) във военни затвори по целия свят, където ще бъдат лишени от правото на адвокат и съд, както и от други конституционни защити.

За какво е тази врява

Новите закони дават тоталитарната власт на американските президенти да определят кой е „престъпен вражески боец“ (“unlawful enemy combatant”) и да поръчват неговото арестуване и вкарване в затвор, без да му се полагат каквито и да било права. Тези закони заличават по-ранните Insurrection Act от 1807-ма и  Posse Comitatus Act от 1878-ма, които не позволяваха на президентите да използват военна сила за налагане на вътрешен ред, освен в изключителни случаи, предварително разгледани и одобрени от Конгреса. И така, новите закони проправят пътя на диктатура, при която президентът вече официално е с неограничени права и може да обявява военно положение, да потъпква Конституцията заради „националната сигурност“ и да разполага войски по американските улици, за да потушава „безредиците“ – включително законните мирни протести.

За късокраките лъжи и по-далечните цели

Барак Обама, който е поредният слуга на окултно-икономическите среди в англо-американския свят, побърза да успокои американците, че никой от неговата администрация нямало да се възползва от новите тоталитарни и зловещи права. По изключение може да се окаже, че не лъже, защото вероятността Обама или свитата му да останат в Белия дом след тазгодишните избори е твърде малка. Това обаче е без значение. Сладкодумието му не променя факта, че законът може и ще се използва, когато е необходимо – ако не скоро, все някога. Със сигурност NDAA ще се използва от следващите марионетки на тъмните окултни среди, особено от тази, която ще е на власт точно преди или по време на въплъщението на Ариман (Антихриста). Тогава напрежението сред пробудените и често въоръжени американци може да залитне във всевъзможни крайности, повечето от които твърде неудобни за Ариман и неговата мисия.

Настоящето с оглед на окултната история

Безусловно NDAA подкопава Законът на законите в САЩ – Конституцията, която е създадена да предпазва гражданите от беса и своеволията на властниците. Ако има някакви „престъпни вражески бойци“, които систематично и целенасочено сриват САЩ до равнището на тоталитарна държава, при това не от вчера, това са тъмните окултни среди в икономическия и политически елит на тази страна. Става дума за същите черни братства, за които още преди век Рудолф Щайнер разяснява, че „изобщо не проявяват стремеж за всеобщото благо на човечеството, ами преследват користни цели в угода на определени групи.“ (Из лекционния цикъл „Карма на неистината“, том III, лекция 11)

Щайнер пояснява, че тези окултно-политически среди още тогава, през 19 век, са имали планове да атакуват Конституцията на Северна Америка, но приписват намеренията си на Елена П. Блаватска, основателката на теософията, която всъщност е възнамерявала да ги изобличи. Преди да го направи обаче, тя става жертва на т.нар. окултно пленничество, една особено мръсна манипулация, която я запраща в лапите на злонамерените индийски окултни среди, които, от своя страна, допълнително я обработват в подчертано антихристиянски дух.

Малкият триумф на злото

След няколко подкладени Световни войни, Студената война и изфабрикуваната „война срещу тероризма“ тези тъмни среди в англо-американския свят, стъпка по стъпка в течение на десетилетия, най-сетне постигнаха целта си. Днес щатската Конституция е просто една безполезна хартийка, с която американците не могат да покрият срамотиите си – особено срама, че допуснаха (без почти никаква съпротива) да оголеят откъм всякакви права. След този малък триумф на злото можем да очакваме и пришествието на Ариман на политическата сцена и неминуемият му голям триумф. Освен ако не стане чудо и триумфът не си остане малък.

* * *

Какъв беше отзвукът в медиите, които се занимават да пробуждат хората, а не да ги приспиват с наивните увещания на Обама и кукловодите? Ето някои от тях:

1. Obama’s NDAA Signing Statement Is Meaningless
(Пол Джоузеф Уотсън @ Prison Planet: Изявлението на Обама при подписването е празнословие)

2. Myth busted: Yes, the NDAA does apply to Americans, and here’s the text that says so
(Майк Адамс @ Natural News: Изобличеният мит – да, NDAA се отнася и за американци, написано си е в самия текст)

3. Obama’s NDAA Signing Statement is Just Smoke & Mirrors
(Washington’s Blog: Изявлението на Обама ви праща за зелен хайвер) Из статията: „Самият Обама, а не Конгреса, беше този, който поиска да премахнат от законопроекта онзи текст, гарантиращ правата на американците. Затова престорената му неохота (да подпише закона) представлява безочлива проява на неискреност.“

4. The Inauguration of Police State USA 2012. Obama Signs the “National Defense Authorization Act”
(Изтъкнатият канадски икономист и д-р на философските науки Мишел Чосудовски пише за Global Research:) „Направиха тържествено освещаване на полицейската държава САЩ. Почти без разисквания в медиите и точно по времето, когато американците посрещаха Нова година с близките си, президент Барак Обама подписа National Defense Authorization Act H.R. 1540. Според изявлението на Обама при подписването, заплахата от Ал Кайда за националната сигурност налагала премахването на най-основните права и свободи чрез едно движение с писалката.“

5. Happy New Year: Obama Signs NDAA, Indefinite Detention Now Law of the Land
(Аарън Дайкс и Алекс Джоунс @ InfoWars.com:) „Честита нова година: Обама подписа NDAA и безсрочният затвор вече е закон по тези земи.“ ) „Президентът подписа правото и на бъдещите президенти да задържат хора безсрочно, да ги подлагат на мъчения и да им отказват правото на съдебен процес…“

* * *

И една чудесна статия от Пол Крейг Робъртс, която с удоволствие бих публикувал, ако някой намери време и има желание да я преведе. Обобщено, приключва „войната срещу тероризма“. Побеждават терористите. Засега…

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

28 коментара за "Новогодишен подарък: Обама подписа злокобния закон NDAA"

 1. Светльо  04.01.2012 г. | 10:17 ч.

  Жалко, много жалко, а дали не си го търсеха самите хора това което получиха?

 2. Стопанина  04.01.2012 г. | 11:22 ч.

  Някои си го търсят. Някои – не. Как можем да поставим всички под общ знаменател? Кои „си го търсят“ според мен – това са тези, които се интересуват единствено дали този закон важи за американци, или само за „чужди терористични елементи“ на територията на САЩ. И в двата случая тези, които казват, че законът е „окей“, стига да не се отнася за американци, „си го търсят“ заради двойните стандарти. Сещате се – който гроб копае другиму, сам пада в него.

  С други думи, този закон беше морален изпит за американския народ. Едни се провалиха, други го минаха успешно. За жалост, вторите са по-малко, но с тенденция броят им да нараства лавинообразно. Тазгодишната подкрепа за Рон Пол беше едно от свидетелствата. Изпити, изпити, изпити – постоянно ги държим, всички хора от всички държави.

  Иначе, както отбелязах и в новогодишния подкаст, със или без този закон – все тая. Обама и кукловодите вече правят каквото си искат. Сякаш да се подпише под думите ми…

  Obama says he doesn’t even need NDAA to indefinitely detain Americans

  „Обама заяви, че дори не се нуждае от NDAA, за да задържа безсрочно американци“

  Мда-а-а.

 3. Балинов  04.01.2012 г. | 12:17 ч.

  Благодарим на стопанина. Отново прецизност и професионализъм.

 4. Светльо  04.01.2012 г. | 12:27 ч.

  Имах в предвид, че повечето от западно европейците и американците са на страната на техните правителства, като смятат, че те наистина се борят с „ислямски тероризъм“, като не могат да видят дори, че самите правителства са най-големите терористи! Работата ми е такава, че имам постоянни разговори със стотици западно европейци чат пат и американци. Не съм срещал нито един който да каже нешо лошо по отношение на войните които водеха и водят. С тези с които съм имал и по-близки приятелски отношения дори сме коментирали и по-надълбоко темата. Всички са съгласни, че не е хубаво да се воюва, но ако е за това да се дъжат ислямистите там далеч от нас, е тогава може. Що за мерило е това, избиха стотици хиляди невинни деца, жени, старци, мъже. Всички ли са били терористи. Между другото виждам напоследък, че и те бавно ама много бавно виждат обърнатата страна на монетата. За жалост и тук е така… в очакване на стотната маймуна, изпити, изпити, изпити, един взел, друг повтаря – прав си!

 5. Александър  04.01.2012 г. | 13:09 ч.

  Интересно мнение от 1 форум :
  „Нещата се случват контрулируемо.
  Който вярва в обратното е страшен и нелечим наивник …

  Най интересното е, че всичко си има „предистория“ и често, това, което предстои да се случи, ни бива ( на света ) казвано, подсказвано, намеквано и подхвърляно в редица – анализи, новини, диспути, „предсказания и ………… ФИЛМИ !!!
  Някой ще попита: „Добре бе, като искат всичко да е тайно, защо ни информират“ ?
  Много просто …
  За да сме ( светът, масите хора, нации и общества ) … ПОДГОТВЕНИ ❗
  Нищо не панира и плаши хората така, както тайните – „скритото-покрито“.
  А, когато има паника … Нали знаете приказката – „Покрай сухото гори и мокрото“ ?
  Паникьосани маса от хора се управляват много трудно !!
  От паниката се ражда анархия, а анархията събаря Империи ❗

  Точно за това, когато предстои нещо много важно в глобален мащаб, световната общественост бива предупредена по редица и множество начини.
  Къде директно, къде с намеци, тип – прогнози … и т.н.
  Така общественоста придобива до някаква степен представа, че го очакват важни ( изненадващи ) и глобални събития.
  По този начин до голяма степен ще се избегне масовата паника, когато дойде / настъпи времето на тези събития.
  А както споменах … Паниката е много голям враг, на едни МНОГО влиятелни хора и те нямат нужда от това !

  В този ред на мисли … По скоро – на размисли и страсти от моя страна, нека всеки сам се сети, за какви неща от глобелен мащаб се говори и се е говорило в последните 20-на години.
  И най вече, в последните 10. ❗ „

 6. Стопанина  04.01.2012 г. | 13:49 ч.

  @ Балинов

  И аз благодаря за високата оценка.
  Къде се изгуби?

  @ Светльо

  По какво съдим, че „повечето“ хора подкрепят правителствата си? Има ли някаква представителна статистика? Защото със сигурност по лични, външни наблюдения не можем да се произнесем върху този въпрос. Моето впечатление всъщност е, че „повечето“ хора, независимо къде, гласуват за и „подкрепят“ не някакви любимци, а по-малкото зло.

  Да, не всички са пробудени до степен, в която съзнателно проучват и се осведомяват за истината зад световните събития, но според мен над 50% от хората вече интуитивно, смътно или що-годе знаят, че има нещо гнило зад кулисите на властта.

  @ Александър

  Принципно подкрепям мнението, което цитираш, но то разглежда въпроса едностранчиво. Действително нещата се подготвят отрано – то няма как и да бъде другояче – достатъчно е да обърнем внимание с колко бавни и почти незабележими темпове се убиват Конституциите. Не само на САЩ. Това, което се казва в цитираното от тебе мнение, се нарича Синдром на сварената жаба. Подгряваш бавно водата, иначе жабата в казана няма да се свари, както искаш, а ще изскочи, ако я пуснеш направо във вряла вода. Безспорно е така.

  Обаче има друга страна на въпроса, върху която Щайнер изрично обръща внимание в многотомния цикъл „Карма на неистина“, където се разглеждат предимно машинациите и начините на действие на черните братства. В известен смисъл тези братства са задължени да пускат информация за действията си, която да позволява на пробудените им противници да се ориентират „накъде духа вятъра“.

  И ето защо по-умните конспиративни теоретици, като Алекс Джоунс и Дейвид Айк, които много четат и проучват, толкова лесно и с висока познаваемост могат да предскажат събития и процеси за десет години напред, че и повече. Проблемът им е, че такива разконспиратори нямат необходимата духовна подготовка, чрез която истински могат да прозрат дълбоките цели и да подготвят човечеството да вземе правилно отношение.

  Та мисълта ми е, че Щайнер изрично подчертава как за важните конспиративни действия на тъмните окултни среди винаги могат да се намерят и да се съберат емпирични данни: документи, изявления, свидетелства за действия. Те показват преди всичко духовни настроения и духовни процеси, които се натрупват и в един момент ще избият някъде и по някакъв начин. Като следим такива неща, ако сме умни, няма да се вържем на „подгряването“, а ще викаме: „Изскачайте от казана, жабчета мои! Сваряват ви бавно и неусетно! Скачайте нагоре, нагоре, нагоре…“

  Та тези неща, които някои смятат за подгряване на публиката, могат да служат и за противното – за охлаждане на осъзнатата публика. Особено ако човек е духовно подготвен, има акъл и това, което Щайнер наричан „интелектуално ясновидство“. Без тези предварителни действия на черните братства интелектуалното ясновидство щеше да е много, много трудно. Те ни улесняват – длъжни са да го правят, не го правят заради някакъв „морален кодекс“, просто такива са правилата на играта.

 7. Александър  04.01.2012 г. | 14:33 ч.

  да този синдром на сварената жаба се използва почти навсякъде ( или навсякъде) , да вземем предвид масовата храна предлагана по големите магазини – направена е така , че да не умираш веднага , а евентуално след 10-20 години да развиеш някаква болест , за лекарствата няма смилъл да говорим , преди 2 седмици взех някакъв салам „Амбарица “ – имаше 13 Е-та 😮

 8. Александър  04.01.2012 г. | 14:33 ч.

  тоест майка ми го взе де , ако бях аз нямаше да го взема изобщо 😉

 9. zaharia  04.01.2012 г. | 14:43 ч.

  Проблемът им е, че такива разконспиратори нямат необходимата духовна подготовка, чрез която истински могат да прозрат дълбоките цели и да подготвят човечеството да вземе правилно отношение.

  Стопанин, ето ти имаш духовна подготовка, какво е според теб „правилното“ отношение? С открита борба тип революции, бунтове и т.н. едва ли ще се стигне много далеч, както неведнъж сме се убеждавали от историята. С подмолни действия също не виждам какво чак толкова може да се промени. А пък само да си чешем езиците хептен никакъв смисъл няма. Ясно е че нещо трябва да се направи, въпросът е какво? Ти какво предлагаш, как според теб трябва да се действа, за да са действията ни в полза на човечеството?

 10. Александър  04.01.2012 г. | 14:49 ч.

  май като се разпространява информацията до колкото се може повече хора

 11. zaharia  04.01.2012 г. | 14:52 ч.

  @Александър, аз имам информацията и знам какво се очертава бъдещето, и въпреки това не знам какво да предприема, за да променя това бъдеще 🙁

 12. Стопанина  04.01.2012 г. | 15:01 ч.

  @ zaharia

  А пък само да си чешем езиците хептен никакъв смисъл няма.

  Не знам какво впечатление оставям, но не разглеждам работата си като „чесане на език“ или „чесане на пръстите по клавиатурата“.

  Ясно е че нещо трябва да се направи, въпросът е какво?

  Това, което вече правя, е същото като това, което смятам, че трябва да се прави. Правя сайт с истински новини и коментари от морални автори. Успоредно с това публикувам данни от Духовната наука, с която „оплождам“ информацията за съвременните събития. И отделно пиша втора книга, която е сто пъти по-тежка работа и с по-голяма отговорност от първата.

  Ако чрез всички тези мои инициативи и тези на хората, които ми помагат, в крайна сметка Господ спаси барем един човек, значи работата си е струвала всичките ни усилия. И най-важното е човек да не очаква резултати веднага. Понякога делата започват да дават плодове чак когато сме отпътували от тоя свят.

  Важното е да не се обезверяваме, докато работим, защото тогава се отдалечаваме от всички онези Сили, които ни помагат. Последното го твърдя най-отговорно от многократно правени опити и анализирани позитивни и негативни резултати.

 13. Светльо  04.01.2012 г. | 15:08 ч.

  Важното е да не се обезверяваме, докато работим, защото тогава се отдалечаваме от всички онези Сили, които ни помагат. Последното го твърдя най-отговорно от многократно правени опити и анализирани позитивни и негативни резултати

  Това мога да го потвърдя и аз с изключително скромния си опит. Благодаря на Господ, че ме прати тук на това място преди няколко години! Благодаря и на теб Стопанино!

 14. zaharia  04.01.2012 г. | 15:19 ч.

  Стопанино, знам, че ти си намерил какво да правиш, и слава Богу, че го правиш, защото аз много научих от твоя сайт, но не всички имаме талант да правим новини и да пишем книги…

  Може би наистина най-важното е да не се обезверяваме.

 15. Стопанина  04.01.2012 г. | 17:58 ч.

  Успехът при лично предаване на информация – от уста на ухо – е много по-значителен от писането. И тъй като всеки може да говори, освен ако не е ням, може да прави многократно повече от който и да било автор/писател. Всъщност в посланията на Щайнер към тези, които ще продължат работата му, той изрично подчертава, че говоренето безусловно е за предпочитане пред писането.

  „Ариман е велик писател!“ – казва Щайнер и навлиза в подробни обяснения за окултната сила на буквите, която принципно не е бяла сила, освен ако авторът не полага завидни старания да ги одухотвори. За да го направи, трябва да говори повече на сърцата на хората, а не на ариманизирания им ум. Това е същото, което ни казва и Учителя, че само сърцето може да разпознае кривата от правата мисъл.

 16. ivanstamenov.com ФЕН  04.01.2012 г. | 18:50 ч.

  МОЛЯ направете си една ФБ страница … Благодаря

 17. Стопанина  04.01.2012 г. | 19:22 ч.

  Имам страница във FB, но не влизам в нея и нямам намерение да го правя, освен ако не е крайно належащо. Със сигурност няма да обвързвам сайта или работата си с това творение на ЦРУ и Пентагона, които всеки момент ще могат да ми дръпнат шалтера, без да се обясняват защо.

  Гери вече преведе статията на Крейг Робъртс – за сведение на тези, които смятат да се захващат с това.

 18. zaharia  04.01.2012 г. | 19:25 ч.

  ФЕН, трудно ще стане тая работа, защото тука почти всички сме против ФБ 😕

 19. ivanstamenov.com ФЕН  04.01.2012 г. | 21:32 ч.

  хах,ок,но не ми приличаш на наивен човек..:)) защо се заблуждаваш ,че ако решат да ти “дърпат шалтера“ това или нещо ще ги спре…просто във ФБ “канала“ ще си по “гледаем“ и съответно полезен за мат’риала…ок се1 .ти си знаеш ,но единствено до колкото знам изхода от опасението ти е Руски сървър ,а твоя не е ,така че слугинажа на батко ни ,не е решил не ти го е дръпнал ,пак без обяснения…

 20. НесериоЗНа  04.01.2012 г. | 21:40 ч.

  хехе, това да не е България, че толкова сте загрижени за „злокобния“ закон. Та този от този закон едва ли изобщо ще се възползва някой американски президент 😉

 21. Стопанина  04.01.2012 г. | 22:50 ч.

  @ ФЕН

  защо се заблуждаваш ,че ако решат да ти “дърпат шалтера“ това или нещо ще ги спре…

  Естествено, че могат да ми дръпнат шалтера и сега, но има една огромна разлика. Тук имам пълен контрол върху бекъпа на базата данни и архива. Във FB нямам този лукс и ако ми дръпнат шалтера, няма да мога да възстановя нищо.

  във ФБ “канала“ ще си по “гледаем“ и съответно полезен за мат’риала…

  Мен „мат’риалът“ не ме интересува. Интересуват ме осъзнаващи се или осъзнати хора, които мислят и търсят. А който търси – лесно ще ме намери. Не се рекламирам и оставям тази работа на инициативата на читателите. Ако си фен и смяташ, че сайтът е полезен, пускай линкове насам когато и както намериш за уместно.

  @ Несериозна

  Толкова си Несериозна, че не заслужаваш внимание или сериозен отговор. Но получаваш и двете, защото съм добър и ми пука за другите, независимо дали са българи, или американци. Загрижен съм, че сериозно си увредена от ваксините и ГМО, а това те прави несериозна, егоистична и глупава до степен на отвращение, при което дори сякаш се чувстваш длъжна да го ДЕМОНстрираш.

  Бесовете, които пишат чрез теб, ще ти изпият душицата. Намери сили и воля да се изправиш – имаш ги, ама ще трябва да се самонализираш сериозно и да поработиш върху себе си сериозно.

 22. Dimitur  04.01.2012 г. | 23:36 ч.

  „Та този от този закон едва ли изобщо ще се възползва някой американски президент ;-)“ Разбира се, ама разбира се, че американски президент не би се възползвал – те само подготвят възможност да се възползва

 23. Arctos  05.01.2012 г. | 02:41 ч.

  Добре де, нали уж Конституцията е върховният закон на всяка държава и другите закони не могат да й противоречат? Как така някакъв си обикновен закон ще я отменя или подкопава?

 24. Gergana  05.01.2012 г. | 09:46 ч.

  Ами именно де. Откъде накъде и как така? Този въпрос сигурно са си го задавали и някои от жителите в нацистка Германия, когато са се събудили сред карнавалния ужас на възродения алкохолно-запотен патриотизъм: „Нали имахме Ваймарската конституция? Какво стана?.. Според нея… Ама как така ще застреляш сестра ми и ще ми пращаш сметката за амунициите, които си похабил?!?..“
  Свобода даром не се дава. Ако преди много години мислители като Лок, Волтер и Монтескьо са си мислили: „А, ето начин! Разделяме властта и следим строго за спазването на естествените права на човека…така както ги разбираме в момента…“, ако след това идеите им са прилагани с разнообразен успех в континентална Европа и в Северна Америка, посредством революции и конституции, а по-сетне и другаде из света, ако сме минали исторически през две ужасни войни (само дето ние и хабер си нямаме колко ужасни, може би, ако имахме, нямаше да сме толкова несериозни), които ни подсещат, че няма гаранции и че всеки компромис със съвестта носи огромни и катастрофални последици, ако… Конституцията дава рамките, в които да се развива правният живот на една държава. Нейното спазване трябва да се следи, защото няма гаранции… Полицаят в най-долната част на изпълнителната йерахия няма да те чака да му обясняваш какво пише в Конституцията – той ще си следва заповед, основана на наредба, основана на указ, основана на закон, основан или не на Конституцията… и ще те прасне по главата като едното нищо.
  Проблемът е, че приемаме всичко – преглъщаме компромисите в образователната система, гълтаме горчивите хапове на фармафията, дъвчем безвкусните полуфабрикати и се успокояваме с мисълта, че: „По-късно във времето, означава по-добре…“. Тази логическа грешка е по-голяма и от прословутата post hoc ergo propter hoc.
  Облегнали сме се удобно назад (трябва да призная, че май само в ергономиката на дизайна отчитаме същински прогрес,) и разчитаме на поредния авторитет да ни разкаже защо слънцето изгрява, дъждът вали, децата се раждат и невежеството е залязло завинаги в неговата специализирана област.
  Добре, че има будни души да ни разтърсват, но аз се съмнявам, че ще се събудим навреме.
  А какво означава събуждането? Означава, че тези, които си играят с чуждия живот ще са наясно, че ги следят и няма да си позволяват толкова… а може дори и самите те да научат нещо.

 25. Стопанина  05.01.2012 г. | 10:22 ч.

  @ Arctos

  Не разбирам какво те учудва, че (проекто)законите могат да противоречат на Конституцията. Повечето закони и регионални наредби, приети през последните две десетилетия, независимо къде, са противоконституционни.

  1. Защото законотворците са юридически неграмотни.

  2. Защото умишлено работят против Конституцията, за да заграбят и власт, каквато не им се полага.

  3. Защото обслужват разни корпоративни или частни интереси (фармацевтични, църковни и пр.) и имат икономически интерес тези интереси да бъдат посрещнати… на всяка цена.

  Това прави всички противоконституционни „закони“ невалидни, както по Конституция, така и по морал, следователно единствената им сила е да накарат невежите хора да се самозадължат да правят това или онова.

 26. keen  05.01.2012 г. | 11:06 ч.

  @Гергана, скоро в интернет не съм чел нещо, което да е повече в съгласие с моите разсъждения.

  @Стопанина, смяташ ли, че смесването на значими обществени проблеми с възприятия, касаещи твърде тесен кръг от хора (бялото братство, напр.) не работи против идеята за решаването на тези проблеми. Вероятно казваш каквото мислиш, но каква полза, ако повечето хора биват отблъснати от опаковката?

 27. Стопанина  05.01.2012 г. | 11:37 ч.

  @ keen

  Не смятам така. Всички „значими обществени проблеми“ са следствие от криви представи, които могат да се изправят само с духовно-оплодени възприятия. Това, че духовното касаело само „тесен кръг хора“, е една от кривите представи. Духовното засяга всички, независимо дали го осъзнават или не.

  Решения за всички обществени проблеми са давани както от Учителя, така и от Рудолф Щайнер. Двете школи имат своите светски задачи, така че имаме друга крива представа, когато се казва, че духовното може да попречи на решаването на светското. Всъщност една такава представа за мене е абсурдна.

  Ако хората се отблъскват от опаковката, това просто означава, че имат проблем и никой не може да им го реши, освен самите те. Чуждите предразсъдъци не са мой проблем. Аз мога само да помогна за по-лекото разрешаване на чужди проблеми, но ако човекът насреща реши да се учи по трудния начин – негово право, негова воля!

 28. ФАКТИ  05.01.2012 г. | 16:02 ч.

  Бивш високопоставен служител от ЦРУ предупреждава, че политиката на Обама не се различава по нищо от тази на Хитлер през 1933 година. Той отправя послание, че САЩ са на крачка от въвеждането на нацистки тип репресивна дикатура

  http://www.larouchepac.com/node/21035

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.