Бяс в науката, бяс в политиката, бяс в „единствено спасяващите“ Църкви

ПО СВЕТА…

Климатгейт – втори сезон, първи епизод. Пореден скандал и измами за климата. Учен, който обяви, че е доказал затопляне на Земята, беше уличен от близък сътрудник в манипулации и лъжа. Професор Ричард Мълър от университета Бъркли, Калифорния, и негови колеги от екипа на BEST (Berkeley Earth Surface Temperatures; Проект за измерване на температурата по земната повърхност, Бъркли) твърдят, че са доказали затопляне от 1 градус по Целзий от 1950 година насам и че Земята продължава да се затопля.

Изследванята на BEST бяха публикуванани предсрочно този октомври от ръководителя на проекта – професор Мълър, който не е дочакал да приключи експертната рецензия, която се изисква в научните среди. Това се случва месец преди конференцията на ООН за климата, която ще се проведе в Дърбан, ЮАР. Работата на учените е цитирана като „неоспоримо доказателство, че само най-суровите мерки за ограничения на въглеродния диоксид могат да спасят познатия ни свят“. Възхвалявана е и като проучване, слагащо край на дебата за температурата на Земята; проучване, което убеждава, че вече не би трябвало има скептици. Според Мълър, данните показвали, че разкритите фалшификации по Климатгейт от 2009 година не променяли крайния резултат на тогавашните проучвания.

Но друг водещ сътрудник по проекта обяви, че Мълър заблуждава обществеността. Джудит Къри от Технологичния институт на Джорджия и втори ръководител в BEST е категорична, че професор Мълър е скрил важен факт: от края на 1990-те години няма данни за затопляне на Земята. Това, според нея, всъщност сочат изследванията по проекта. Къри окачествява заключенията на Мълър като „огромна грешка“, която е без каквото и да било научно основание.

Друго, което беше забелязано от критиците, е, че проучването се концентрира върху самите данни, а не изследва ролята на човека върху климата. Също така не се разглежда и дали Слънцето няма далеч по-решаваща роля за периодите на затопляне и охлаждане. Къри споделя, че трябва да се обърне внимание и на фактори, като влиянието на облаците.

Този научен скандал поразително напомня Климатгейт от 2009 година, когато се разбра, че учени от английски университет умишлено са скрили понижаването на температурите в последните 10 години. От новото проучване също излиза, че няма повишение на температурата, въпреки че нивата на въглероден диоксид постоянно нарастват. Къри коментира:

„Това изобщо не е вярно според климатичните модели… Каквото и да се случва, изглежда, че въглеродният диоксид не е решаващ фактор (за климата).“

Професор Къри коментира и твърденията на Мълър в статия от „Уол Стрийт Джърнъл“, където той твърди, че няма място за повече скептицизъм:

„Разбира се, че това не е краят на скептиците… Да кажеш, че това е краят на скептицизма, е заблуждаващо, както и да кажеш, че не е имало край на (цикъла по) затоплянето.“

След избухналите дискусии около BEST професор Мълър призна, че данните на проекта навеждат на заключението, че световните температури не се покачват от около 13 години насам. Според него обаче, това може би не е „статистически значимо“, въпреки че (пак според него) е еднакво възможно и да е значимо. Изумителен и озадачаващ коментар, който учуди негови колеги и широката публика.

…И У НАС

Заради псевдонауката, основаваща се на нелепите твърдения за въглеродния диоксид, от ЕС вдигат цената на тока у нас с 10-20%. В материал на Dir.bg се казва:

„Цената на тока ще поскъпне до 10% догодина заради изикването за покупка на вредни емисии от страна на предприятията-производители, заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев… Според КНСБ обаче ни очаква догодина повишение на тока от 15-20% заради задължението за покупка на вредни емисии.“

В статията се споменават и изчисленията на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, според които през 2013 година можем да очакваме скок в рамките на 11 до 25%. Причината за евентуален скок до 25% са директивите на ЕС, според които предприятията трябва да си купуват „правото да замърсяват“ с въглероден диоксид.  Повече относно мнимата връзка между СО2 и климата, вижте статията на Уилям Хапър за парниковите газове.

Що се отнася до директивите на ЕС, Владимир Буковски, бивш съветски дисидент, се опасява, че ЕС е на път да се превърне в подобие на Съветския съюз. В реч, държана в Брюксел миналата седмица, Буковски нарече ЕС „чудовище“, което трябва да бъде разрушено колкото се може по-скоро, преди да се превърне в съвършено тоталитарна организация. В речта си той се позова и на поверителни съветски документи, които е имал възможността да чете през 1992 година. Тези документи потвърждават съществуването на „конспирация“ за превръщането на Европейския съюз в социалистическа организация.

С държавни пари готвят бъдещите учени – децата, в безропотна вяра в Климатоложката църква. Програмата „Зелени тийнейджъри“ ще съблюдава разпространението на „зелени“ ценности, които децата да пренасят и вкъщи. Част от задачите на малките ще е да „надзирават“ дали родителите им водят „зелен“ живот. Инициативата е на CPDC (Community Preservation and Development Corporation) – корпорация с нестопанска цел, която разчита на финансиране от държавата или банки като Capital One.

Атаката над децата продължава и чрез телевизията. Децата са уязвими към пасивния ефект от телевизията, както са към пушенето – твърдят учени. Според тях, небрежното излагане към телевизия може да затрудни езиковото им развитие, причинявайки им трудности в училище. Отбелязва се още, че телевизията може да причини и дефицит на внимание.

Но това е нищо в сравнение с нечовешките изтезания над деца в Афганистан, за които вече пише дори Reuters – медията под контрола на Ротшилдови. Афганската полиция и тайните служби систематично са измъчвали задържани граждани, включително деца. Според доклад на ООН, мъчителите са използвали физически и психически тормоз, побоища, мъчения с ток (водещи до смърт), премахване на нокти. Афганското правителство отрича обвиненията, но признава, че е имало „някакво насилие“. А явно изтезанията стават нещо нормално в съвременната цивилизация, след като в парижко изложение представиха израелска компания, предлагаща инструменти за мъчения.

В СВЕТА „НА ДУХА“ И „ЕДИНСТВЕНО СПАСЯВАЩИТЕ“ ЦЪРКВИ…

Католическата църква печели от порнография. Немският медиен концерн Weltbild Verlag, един от най-големите в Германия и 100% собственост на Католическата църква, печели голяма част от доходите си с издаването на порнография. Католическата църква изкарва добри пари от порнографски книги, възхваляващи насилието, различни съмнителни езотерични практики и сатанизъм. Наглостта на църквата е още по-голяма – те твърдят, че опитват да спират разпространението на порнографско съдържание в концерна. Група ревностни католици обаче са бесни на изявленията на църквата, след като в продължение на 10 години правят опити да насочат вниманието на католическите власти към проблема, а оттам се правят на „дръж ми шапката“. Преди 2 години се появиха шокиращите разкрития, че Ватикана инвестира и в оръжия.

Българските им колеги от „меркантилната, бездуховна и безотговорна“ БПЦ, за да не останат по-назад, неотдавна се отчетоха със Супермаркетгейт.

А един гражданин на Израел и няколко юдейски духовници се занимават с нелегален трафик на органи. Леви Ицхак Розенбаум – израелски гражданин, живеещ в Бруклин (Ню Йорк), се призна за виновен в незаконна търговия на бъбреци. Той закупувал органите от отчаяни хора в Израел, а после ги продавал на престижни, но неназовани американски болници. Твърди се, че Розенбаум купувал бъбреците за поне 10 000 долара, като ги продавал за най-малко 120 000 долара.

Според Нанси Шепър-Хюз, антрополог и специалист по търговията с органи, Израел е на върха в нелегалната търговия с органи, с връзки по цял свят и с донори от страни като Палестина и Молдова. Много от хората, склонни да се разделят с бъбрек (един от малкото органи, които могат да се добият от жив човек) са бедни имигранти от Източна Европа, които отчаяно се нуждаят от пари. (Бел. Стопанина: Други източници на органи за израелския бизнес са палестинците.) Розенбаум не за първи път се сблъсква със закона. Преди години е арестуван в операция против трафика на органи. В хода на разследването са задържани и други 46, сред които и много равини.

 

Споделете публикацията

Google1

За Григор Самуилов

Автор, коментатор и преводач на статии и обзорни материали в областта а политиката, банкерството, науката, религията и образованието.

Всички публикации

10 коментара за "Бяс в науката, бяс в политиката, бяс в „единствено спасяващите“ Църкви"

 1. Аха  07.11.2011 г. | 11:03 ч.

  Илюстрацията към статията ми прилича на счупен термометър от който потича живак?

 2. Стопанина  07.11.2011 г. | 11:30 ч.

  Илюстрацията към статията ми прилича на счупен термометър от който потича живак?

  Виновен. 8)

 3. Dani  07.11.2011 г. | 11:42 ч.

  Добре, че си признава без бой. 🙂

 4. JJ  07.11.2011 г. | 14:36 ч.

  Не може да не отчитаме фактите все пак , ако за Европа е характерно на 100-150 години да има някаква повторяемост в „затопляне-изстудяване“ цикъла, то все още няма друго РАЗЛИЧНО от „затоплянето“ обяснение, за откъсващите се огромни ледени блокове в района на полюсите. Т.е ако все пак има затопляне и то НЕ е предизвикано от парниковия ефект, остава открит въпросът кой и как затопля Земята…

 5. Стопанина  07.11.2011 г. | 14:57 ч.

  Стара ти е информацията. Полярните ледове растат:

  http://www.foxnews.com/story/0,2933,517035,00.html
  Американски доклад, който се потвърждава и от актуалните руски наблюдения:
  http://en.rian.ru/russia/20100427/158771845.html

  Глобалното (и арктическо) застудяване през последните години е толкова осезаемо, че учените даже се опасяват, че ниските температури затрудняват работата им по изследване на полярните области:

  http://en.rian.ru/Environment/20100423/158714403.html

  Що се отнася до отцепващите се ледени блокове, такива е имало от памтивека и ще има за години напред. Все пак един огромен айсберг е потопил Титаник, преди на някой да му хрумне, че може да има такова нещо като глобално затопляне.

 6. Georgiev  07.11.2011 г. | 22:25 ч.

  то все още няма друго РАЗЛИЧНО от „затоплянето“ обяснение, за откъсващите се огромни ледени блокове в района на полюсите.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Приятел, малката база данни обикновено води до грешни изводи.
  ПП. Нямаше да се обадя, ама това с гравните букви ме предизвика. Хем не е вярно, хем се бута на предна линия:lol:

 7. JJ  08.11.2011 г. | 08:46 ч.

  Благодаря на Стопанина за линковете!

 8. izvan balgaria  10.11.2011 г. | 13:45 ч.

  Niakoi ima li infrmacia za samoletite , koito rasiat nebeto s gospod znae kakvi himikali, koito predizvikvat siva pelena ot izkustveni oblaci, sled koiot rasi dreben dajdec ili ako rasiat non stop vali ciala nosht, neshto, koeto vav Francia ne se e nabliadavalo ot godini. Ot edno chisto nenbe, ot edin mesec Vav Francia, okolo Parij ot tia samoletni ataki, niama nebe, a samo siva masa i po-niski temperaturi. Tuk nikoi ne dava ofiacialna informacia, za kakvo stava vapros. A che ima manipulirane na klimata e poveche ot ochevidno, no kak da go dokajem, nie obiknovenite jiteli, koito nito imame znaniata, nito tehnika , s koiato se izmervat pokazateli, dokazvashti tova; Ako ima ucheni vav foruma , dajte info i kak da se spravim s nezakonni dejstvia, sreshtu prirodata i nas samite. Nikoi niama pravo da manipulira Prirodata, za lichnite si i bolni predstvani za sveta, koito ni predstoi. Oshte poveche protiv nasheto mnenie.

 9. zaharia  10.11.2011 г. | 16:45 ч.

  @izvan balgaria

  Опити за манипулиране на климата се провеждат поне от половин век, и то съвсем официално, никой не го отрича (виж тук). При това тези опити се финансират от твърде високо равнище, или казано на конспираторски език – от най-богатите хора на планетата, които реално управляват света.

  Не са нужни доказателства за доказване на очевидното. По-скоро е нужно да се отворят очите на хората за реалното положение на нещата, защото, колкото и да е жалко, повечето хора продължават да вярват, че власт-имащите им мислят доброто.

  Конкретно в твоя случай, ако чакаш официалните власти да направят измервания и да ти обявят Истината, т.е. с какво точно пръскат от тези самолети и защо, много има да чакаш. По-добре вземи нещата в свои ръце и виж сам какво можеш да направиш.

 10. Мислещ  11.11.2011 г. | 08:10 ч.

  В допълнение на zaharia, не бъди пасивен, бъди активен. Ти си този дето трябва да търси истината, тя сама няма да дойде при теб и да те удари по челото. :smile:Ако не е по силите ти да предприемеш някакви мерки, то просто наблюдавай случващото се с разум. Въпреки, че все си мисля, поне можеш и с други хора да споделяш това, което знаеш, без да им го натрапваш.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.