Изобличение: Манипулират данни за връзката ваксини-аутизъм

Тези, които отричат връзката между ваксините с живак и бума на аутизма, трудно могат да пренебрегнат последните разкрития на Coalition for Mercury-Free Drugs (CoMeD; Движение за медикаменти без живак). Организацията с идеална цел се е сдобила с извънредно важни документи по линия на Закона за свободен достъп до информация (FOIA). В тези документи американската Агенция за контрол и превенция на заболяванията (CDC) е изобличена в умишлени лъжи и в манипулиране на данните от ключово датско проучване, в което недвусмислено е посочена връзката между ваксините, съдържащи живак, и аутизма.

През 2003 г. списание Pediatrics публикува статия за едно проучване, направено в Дания, при което се наблюдава значително намаляване на случаите на аутизъм, след като в тази страна престава да се използва тимеросал (живачно съединение) във ваксините. Но корупцията в CDC и нейното влияние са направили така, че в статията на Pediatrics се твърди точно обратното – даже се правят намеци, че премахването на тимеросала е довело до появата на повече случаи на аутизъм.

Според доскоро засекретените документи, агентите на CDC са цензурирали много от данните в изследването, в които се отбелязва намаляването на случаите на аутизъм след премахването на тимеросала. След това Агенцията е изопачила останалите данни, за да загатне зачестяването на аутизма след премахването на тимеросала. Но изводът, който се прави, е, че няма връзка между това живачно съединение и заболяването.

След като CDC подали своите манипулирани резултати от проучването на списанието Pediatrics, авторите на изследването се свързали със CDC, за да уведомят Агенцията, че нейните експерти погрешно са разбрали информацията. Датчаните обяснили на CDC, че данните и заключенията не отговарят на истинското проучване, заради което се налагат корекции. От CDC отвърнали с уверението, че ще проверят неверните данни, но (не го направили и) подали манипулираната версия на Pediatrics, за да бъде публикувана. Също така поощрили редакторите на списанието да подготвят рецензия на манипулирания материал и възможно най-бързо да я публикуват – така въпросната лъжлива статия се появи през 2003 г.

Сега, след като от CoMeD са се сдобили с уличаващите и изобличаващи документи, те настояват CDC да направи пълно криминално разследване по случая и да излезе с официално становище дали е извършена умишлена научна измама, или не. От CoMeD призовават още за обстойно и незабавно опровержение на манипулираната публикация в Pediatrics.

„Не можем да толерираме такива неща от хора, които би трябвало да се грижат за здравето и благосъстоянието на нашите деца“ – казва Лиса Сайкс, президент на CoMeD.

* * *

Автор: Итън Хъф

Източник: Natural News

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Един коментар за "Изобличение: Манипулират данни за връзката ваксини-аутизъм"

  1. Valia Ivanova Petrova  17.11.2011 г. | 16:46 ч.

    МОЕТО ДЕТЕ НОСИ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТТЕЗИ“ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ,БИ ТРЯБВАЛО ВСЕКИ РОДИТЕЛ САМ ДА ПРЕЦЕНИ ДАЛИ ДА ВАКСИНИРА ДЕЦАТА СИ!!!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.