18 примера: Християните са сред главните мишени на Големия брат

Щом атакуват свободата на словото на една група, това е заплаха и за останалите. Само защото може да не сте християни, не мислете, че това, което се случва, не е и ваш проблем. Истината е, че отделните индивиди или групи, атакувани, защото „не се вписват“ в новата „политически-коректна“ глобална система, са предвестник на това, че рано или късно други също ще бъдат подложени на гонения. В нашето съвременно общество стана доста модерно да се гавриш с християните. Всъщност, имам поводи да вярвам, че някои от коментарите към тази статия ще свидетелстват с ужасните си думи, че това е точно така. Но след като Големият брат се справи с християните, кое ви кара да мислите, че вие няма да сте следващите мишени?

Когато говоря за „Големия брат“, нямам предвид само държавните власти. В съвременния свят големите корпорации и масмедиите също имат ключова роля за изграждането на авторитарната полицейска държава, която става все по-видима и по-видима около нас. Елитът контролира правителството и ръководи почти всички големи корпорации – притежава и повечето важни медии. Който не се „подчинява“ на системата, е заплаха. С времето репресиите срещу всеки опит за противопоставяне на системата ще стават все по-силни.

И така, дори и да не сте християни, не ръкопляскайте на натиска, който системата оказва над християните. Не се знае, може вие да сте следващите. Следните 18 примера показват как Големият брат недвусмислено се прицелва в християните.

#1 Изучаването на Библията в домашни условия вече е забранено в Сан Хуан Капистрано, Калифорния. Според градските чиновници, редовните събирания „на повече от трима души“ в частни домове са непозволени. Двойка, която с години е организирала домашно изучаване на Библията, е глобявана вече два пъти и е заплашвана с още повече глоби.

#2 Сайтът PayPal предприема „официално разследване“ на голям брой християнски сайтове и организации. Очевидно много от тези раследвания са заради опасения, че въпросните сайтове и организации не поддържат „политически-коректна“ представа за сексуалността.

Според WorldNetDaily, PayPal се прицелва в Americans For Truth, Last Days Watchman и множество други християнски организации, като Abiding Truth Ministries, New Generation Ministries, Noua Dreapta от Румъния, Truth in Action Ministries, Dove World Outreach, Faith Word Baptist Church, Family Research Institute, American Society for the Defense of Traditional Family.

#3 Миналата година в Уичита, Канзас, християнски пастор беше закопчан с белезници и отведен в затвора, защото проповядвал на тротоара и раздавал брошури на мюсюлмани. Явно вече свободата на словото не важи на американските тротоари.

#4 Наскоро полицията във Великобритания заплаши с арест един собственик на кафене. Собственикът бил пуснал тихичко едно DVD с библейска насоченост на малък телевизор, разположен до най-далечната стена на заведението. Следното е извадка от статия на „Дейли“ за събитието:

„Г-н Мъри, 31-годишен, беше в шок след близо едночасов разпит от полицаите, пристигнали без предупреждение в заведението. Той коментира, че изключил DVD-то след агресивния разпит, по време на който помислил, че ще бъде арестуван и унизително откаран като престъпник.“

#5 Гимназист от Южна Калифорния миналата година беше отстранен за два дни от училище, защото в лични разговори със съученици обсъждал християнството. Също така му било забранено да носи Библията в училище.

#6 Някои големи кабелни телевизии редовно дават трибуна на „комици“, които обичат да се гаврят с християнството. Например „комикът“ Бил Мар на HBO неотдавна заяви, че има термин за хора, които мразят милосърдието и обичат да убиват: християнин. Това изказване щеше да бъде на първа страница със седмици, ако беше казано за друго малцинство.

#7 На Тексаския юг пък „Министерство по въпросите на ветераните“ опита да забрани молитвите на ветерански погребения, ако в тях се споменават думите „Бог“ и „Христос“.

#8 Миналата година в Северна Каролина един пастор беше освободен от служба заради молитви в името на Христос.

#9 Разсекретен доклад на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, издаден преди две години и наименуван „Десен екстремизъм: Възраждане на радикализацията и вербуването, подхранвано от сегашния икономически и политически климат“, твърди, че вярата в някое библейско пророчество „може да подтикне екстремисти и екстремистки групи да се запасяват с храна, амуниции и оръжия“. Докладът продължава с твърдението, че такива хора са потенциална опасност.

#10 На 20 февруари 2009 г. щатът Мисури публикува доклада „Съвременното опълченско движение“. Там предупреждават, че следните типажи може да са потенциални терористи:

* активисти против абортите;
* тези, които са против нелегалната имиграция;
* считащите „Новия световен ред“ за заплаха;
* тези, които гледат с лошо око на ООН.

#11 Из цяла Америка разни „агенции за закрила на детето“ изтръгват прекомерен брой деца от християнските им домове . В много от случаите родителите вярват в домашното обучение или са против ваксинациите.

#12 На 18 юни 2010 г. двама християни решили мирно да раздадат копия на Евангелието от Йоан. Това станало на тротоар извън публичен мюсюлмански фестивал в Диърборн, Мичиган. Само три минути по-късно осем полицаи ги обградили и ги арестували.

#13 Bank of Amerika и Cisco наскоро уволниха свой консултант – християнин, защото разбрали, че е написал книга, в която изразява християнско гледище по социални въпроси.

#14 Преди известно време един федерален съдия отсъди, че Университетът на Калифорния може да не признае оценки на кандидатите от християнски гимназии – заради използване на учебници, в които се казва, че Бог е създал Земята.

#15 През 2009 г. в Масачузетс 8-годишно момче беше изпратено от училище у дома си и принудено да премине психологични тестове, защото нарисуло Христос на кръста.

#16 Администрацията на Обама обяви, че има множество закони, които няма да налага. Но едно от нещата, които администрацията следва неотклонно, е да налага политика на агресивни съдебни процеси срещу протестиращи против абортите.

#17 По време на изслушване в Конгреса по-рано тази (2011 г.) година американската депутатка Шийла Джаксън Лий предупреди, че „християнски активисти“ може да опитат да „сринат държавата“, както и че такива групи трябва да се разследват.

#18 Според шокиращ документ на ФБР, оповестен от Oath Keepers, определението на ФБР за „подозрителна дейност“ вече включва правенето на „крайни религиозни изказвания“ и вярата в „радикалното богословие“.

Добрата новина е, че в Америка все още има поне някаква религиозна свобода. Може скоро да я няма, но в сравнение със света, като цяло сме в по-добро положение. Почти 70% от световното население живее в държави със силно ограничение на религиозните дейности.

Тъжната истина е, че цялата планета се отдалечава от религиозните свободи. Това е право, което се предполага, че ни е гарантирано от американската Конституция, но трябва да е ясно за всички, че нашето право на религиозна свобода бързо се изпарява.

Не мислете, че не трябва да се борите за религиозната свобода наред с другите, ако не сте религиозни. Когато ни вземат част от правата, ще е много по-лесно да вземат и останалите. Ако сме единни – ще устоим. Ако сме разделени – ще изгубим.

* * *

Източник: The American Dream

Споделете публикацията

Google1

За Григор Самуилов

Автор, коментатор и преводач на статии и обзорни материали в областта а политиката, банкерството, науката, религията и образованието.

Всички публикации

11 коментара за "18 примера: Християните са сред главните мишени на Големия брат"

 1. Мислещ  29.09.2011 г. | 21:52 ч.

  Определено ни очакват много по тежки времена от сегашните. Само да вметна относно:
  #17 По време на изслушване в Конгреса по-рано тази (2011 г.) година американската депутатка Шийла Джаксън Лий предупреди, че „християнски активисти“ може да опитат да „сринат държавата“, както и че такива групи трябва да се разследват.

  Има преведен коментар тук:

 2. zaharia  30.09.2011 г. | 00:58 ч.

  Така е то – в Щатите на хората им се забранява да говорят за Христос и за духовното, но въпреки това доста американци изглежда имат все пак интерес и влечение и към християнството, и към духовното.

  У нас е доста различно – тука никой на никого не забранява да говори за Христос и за духовното, но – незнайно защо – мнозинството хора нито имат интерес, нито пък желаят да слушат такива теми. Може би нещата ще се променят чак когато и у нас започнат гонения срещу християните…

 3. dragonn  30.09.2011 г. | 18:36 ч.

  У нас е доста различно – тука никой на никого не забранява да говори за Христос и за духовното, но – незнайно защо – мнозинството хора нито имат интерес, нито пък желаят да слушат такива теми.

  Това не е никакъв критерий за изостанало развитие. Същото се отнася и ако се интересува човек от Христос и духовното, това не значи че е много възвишен и просветен.

 4. P.E.A.C.E.  30.09.2011 г. | 19:28 ч.

  dragonn
  Би ли пояснил по какъв начин свързваш цитата който си дал с коментара си? Не се заяждам, просто не намирам връзката.

 5. zaharia  30.09.2011 г. | 23:32 ч.

  Това не е никакъв критерий за изостанало развитие. Същото се отнася и ако се интересува човек от Христос и духовното, това не значи че е много възвишен и просветен.

  Така е, Драго, ама аз никъде не съм казвала, че намирам американците за възвишени, или пък българите за изостанали, нито пък че религиозните чувства са критерии за това, колко струва даден човек…

  Може би не съм се изразила ясно. Всъщност това, което исках да кажа е, че понякога хората оценяват това, което имат едва след като го загубят…

 6. inranxan  01.10.2011 г. | 14:24 ч.

  P.e.a.c.e. ще ти отговоря вместо dragonn с пример в нашия блок бяха дошли някви сектанти не помня дали бяха мормони….та майка ми ги покани на кафе щото се погрижиха като нея за чистотата около блока и по едно време тия почнаха лекичко да проповядват а аз ги слушах от страни докато стигнаха до момента ,в който почнаха да твърдят че христос е бил в америка физически и е проповядвал на индиянците и аз им зададох логичния въпрос – как е стигнал до там да не би да е ходил по водата с физическото тяло? при което те ми отговориха най-възможно уверено – ДА при което аз не се здържах и се разсмях съвсем чистосърдечно макар че ме гледаха доста ,,умно,, 😀 ако бяха казали нещо от сорта с енергиино тяло с енергиен двоиник нямаше да мога да се разсмея защото щях да счета за принципно възможно ….та така надявам се ми разбра отговора…..

 7. P.E.A.C.E.  01.10.2011 г. | 15:21 ч.

  inranxan
  Не знам как се прави трика за отговор под твоя, както си направил ти, затова пиша тука 🙂

  С мормони си имал работа.
  И аз смятам, че Христос не е ходил в северна Америка, но пък с другото съм съгласен.

  За ходене по вода ти препоръчвам да прочетеш първото Евангелие – на Матей.
  Или пък книгата на автора на сайта в който пишем 🙂 Там също е описано как е възможно с физическо тяло да се прави това.

 8. inranxan  03.10.2011 г. | 23:24 ч.

  P.E.A.C.E. аз наблегнах на това че христос не е ходил до америка по вода…а не че е теоретично невъзможно…

 9. Литл Монстер  09.10.2011 г. | 21:18 ч.

  Ехооо приятелииииии, незная дали има нещо конкретно организирано или не срещу християните. Но бихте ли ми казали, аз как съм се озовала да живея далеч от християнската си столица и християнските ми състоличани. Или аз, като християнка, съм длъжна да изнемогвам и да живея мизерно в най-красивите години от живота си. А най-вероятно, НЯМАМ И ПРАВО ДА ИЗБИРАМ В СОБСТВЕНАТА СИ ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВИЧКА, КЪДЕТО ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НАД ИСТИНСКАТА ВЯРА НА ХОРАТА? Не евреи и нацисти са „ЖИВЕЛИ„ ОКОЛО МЕН в столицата ни, нали или се лъжа? Какво ли изобщо Ви говоря, та дори не очаквам смислен отговор, освен „ЕХ, ТИ САМА СИ СИ ВИНОВНА„. Благодаря, бихте ли ми го спестили, УМОРЕНА СЪМ ДА СЛУШАМ ВСИЧКО ТОВА!!!

 10. Мислещ  05.02.2014 г. | 20:49 ч.

  ООН с безпрецедентно остра критика срещу Ватикана

  В безпрецедентен по острота доклад, ООН разкритикува Ватикана за систематичното прикриване на случаи на педофилия сред свещеници и за подхода, при което репутацията на църквата се поставя над защитата на децата .

  Докладът призовава незабавно да бъдат лишени от сан и предадени на правосъдието свещениците, виновни или подозирани в насилие върху деца.

  За тази цел от ООН искат Светия престол да публикува всички материали за десетките хиляди жертви на сексуално насилие от свещеници , и тези, които им дават убежище .

  В ООН са сериозно загрижени, че Светият престол не признава фактите на престъпленията и провежда политика на безнаказаност, която позволява да продължават подобни престъпления, се казва в документа, пише Би би си .

  В допълнение, ООН поиска финансова компенсация за жертвите в прословутите приюто Магдалена в Ирландия.

  Реакцията на Ватикана все още не е известна.

  Определено има избирателност в доклада на ООН. Не казвам, че Ватикана не бъка от педофили, но защо към тях реакцията е Остра, а за подобни случай, които напоследък зачестяват и стават ежедневие по света, Няма реакция По Принцип? Усещате ли двойният стандарт?
  Тук явно не е проблема Педофилията, която тези чикиждии тихомълком одобряват и прокламират. Тук става въпрос да се набедят Християните. Според мен, това е началото на гоненията срещу Християнството.

  Давам ви пример, за който аз бях упрекнат в лицемерие – Така и не разбрах защо! Явно съм несхватливо мъжле. 😉

  60-годишен педофил прави секс с 11-годишна, било законно
  Имало искрени чувства, затова нямало престъпление и наказание

  Италианският касационен съд взе сензационно решение, като напълно премахна обвиненията срещу един възрастен мъж, заподозрян в блудство с непълнолетни момичета. Съдиите решиха, че между 60-годишният социален работник Пиетро Ламберти и 11-годишно момиче има искрени чувства.Тази любовна сага започва преди 2 г., когато Ламберти взел под опеката си ученичка от дисфункционално семейство. Двамата влюбени били хванати в леглото в отдалечена стара къща в покрайнините на италианска провинция.

 11. Gergana  06.02.2014 г. | 00:28 ч.

  Напълно прав си, според мен, Оги.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.