Какво щяха да говорят, ако „Титаник“ потъваше днес

(Сатира, преводен материал)

Какво ли щяха да ни говорят експертите и властите, ако „Титаник“ потъваше днес, а никой не желае да го признае? Американската икономика все пак потъва и се пълни с невиждани досега нива на вода (разбирайте дълг), но като че ли никой не желае да признае очевидния факт, че корабът потъва. И досущ като изказванията за потъващия „Титаник“, повечето „експерти“ продължават да настояват, че американската икономика е непотопяема, макар по всичко да личи, че е разумно да се насочваме към спасителните лодки.

И така, ако погледнем нещата от комичната им страна – а това е лесно, тъй като властите във Вашингтон непрекъснато разиграват пародия след пародия – нека си представим, че „Титаник“ се сблъсква с айсберг през нашата 2011 година. Как ли биха извъртели нещата всички онези експерти, които слушаме днес? Ето какво биха казали:

Говорителят на Белия дом, отговарящ за връзките с пресата: Айсбергът е поставен в Атлантическия океан от Осама бин Ладен.

Химикът: Това не е айсберг. Това е просто водороден оксид в твърдо състояние.

Ал Гор: Ако полярните шапки не се топяха заради глобалното затопляне, айсбергът изобщо нямаше да е там.

Конгресменът: Бързо, нека гласуваме нов закон, забраняващ на корабите да потъват.

Президент Обама: „Титаник“ не потъва, а е участник в  „акватично-кинетична операция“.

Бившият президент Буш: Айсбергите са оръжие за масово унищожение, заложени в океана от терористи. Действията на айсберговите терористи ще бъдат възмездени!

Пентагона: Ще уравновесим дупката от ударената страна на кораба, като пробием с торпедо втора дупка от другата страна.

Инспекторът на Агенцията по сигурността на транспорта (TSA): Не може да се качите в спасителните лодки, преди да сме проверили гащите ви за експлозиви.

Лекарят онколог: Не можем да поправим дупката в кораба, но благодарение на чудесата от химиотерапията, можем да ви накараме да страдате в такива мъки, че потъването на кораба ще е последната ви грижа.

Инвеститорът от Уол Стрийт: Няма страшно, федералните ще запълнят дупката с пари на данъкоплатци. Титаник е твърде голям, за да го оставят да потъне.

Тийнейджърка: Ще мога ли да изпращам SMS-и от смартфона, като потънем?

Всеки втори срещнат пасажер: Бюфетът на кораба още ли е отворен?

Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA): Ние сме убедени, че потъването се дължи на епидемия от ешерихия коли, която е тръгнала от склада за зеленчуци под палубата.

Здравните служби: Всеки трябва да се ваксинира преди потъването на кораба – за всеки случай, тъй като е възможно в тези води да има пандемия от акулов грип.

Нюейджърът: Няма никаква дупка в кораба, освен ако не повярвате, че има дупка в кораба.

Учен с три дипломи: От кое време съм публикувал доказателствата си, че корабът е непотопяем! Искате ли да ви обясня? Ехо?!

Католическият пастор: Мисля, че по-напред трябва да спасим децата. Заведете ме при тяхната лодка…

Журналистът: Току-що получихме ексклузивна информация, че от едната страна на „Титаник“ е забелязана огромна дупка. Официалните източници са категорични, че става дума за следствие от „акватично-кинетична операция“ и няма причина за безпокойство. Ние им вярваме.

Федералният резерв: Решихме да напълним кораба с още вода, за да проверим дали това ще го накара да изплува.

Федералното правителство: Хей, тези столове на палубата изглеждат страхотно. Нека ги разместим по наш вкус.

Лекар: Изпратете всички пасажери да си направят рентгенови снимки, напомнете им да си платят, а след това ще мислим какво да правим.

Отрицателят на фактите: Стига сте говорили негативни неща! Нека се фокусираме върху положителните страни и няма да се нуждаем от спасителни жилетки.

Реалистът: Пичове, корабът потъва. Време е да се размърдате, ако искате да оцелеете.

Безчет наивници: Няма страшно, корабът е непотопяем. И да потъне, има достатъчно лодки за всички. Дори да няма достатъчно лодки, има спасителни жилетки. А ако няма жилетки, държавата ще дойде да ни спаси.

Автор: Майк Адамс

Източник: Natural News

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

4 коментара за "Какво щяха да говорят, ако „Титаник“ потъваше днес"

 1. Аха  22.06.2011 г. | 06:51 ч.

  Свежо:) и в същото време напълно реалистично

 2. Нед  22.06.2011 г. | 16:11 ч.

  Ето какво е казал мъдрия: „Титаник е построен от професионалисти, а Ноевият ковчег от аматьори.“ 😉

 3. dragonn  29.06.2011 г. | 14:50 ч.

  Хареса ми! 🙂

 4. mima  22.07.2011 г. | 15:00 ч.

  Смях се от сърце.Много е добро.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.