Биг брадър иска своето – градим демокрация с камери

Камери за 1.5 млн. лв. пазят учениците в София

Видеонаблюдение ще бъде изградено във всички учебни заведения и детски градини в районите „Овча купел“, „Надежда“, „Люлин“ и „Връбница“. Това съобщи Мария Минчева – директор на дирекция „Образование“. Осигурените средства са 1.5 милиона лева. (Източник)

Видеокамери ще следят пунктовете за метали

Целта на законодателните промени е да се намалят и по възможност да се прекратят кражбите на кабели и елементи от ж.п. системата. За тях настояваше вътрешният министър Цветан Цветанов.
(Източник)

Слагат камери в гробищата в София

В гробищните паркове в София ще работи само общински персонал. Това съобщи заместник-кметът по сигурността Иван Сотиров. По думите му промените са налагат, за да се ограничи вандализма на софийските гробища. Видеонаблюдение през нощта и униформена охрана през деня ще пази големите софийски гробищни паркове.
(Източник)

Коментар от Стопанина: Новините са само от последния месец. Много камери – много нещо. Само не разбрах коя фирма ще осигури „спасителните“ камери и кои точно са лобистите на тези търговци във властта.

Не бих се учудил, ако фирмата е направо на политик.

Има ли някой народен представител, който би желал да провери?

Или поне разследващ журналист?

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

4 коментара за "Биг брадър иска своето – градим демокрация с камери"

 1. inranxan  30.03.2011 г. | 15:28 ч.

  ми нали на новите документи те снимат бионично идеята е компютъра да може да те разпознае където и да те мерне камера….

 2. S  30.03.2011 г. | 23:13 ч.

  „Не бих се учудил, ако фирмата е направо на политик.“

  Като прочетох това се сетих за великата система за гласуване преди няколко години, която струваше половин милион лева! За справка, аз бих направил такава система сам за около 5 хиляди лева 😉 (100 пъти по-малко)

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2008/09/08/547624_i_s_nova_sistema_deputatite_shte_mogat_da_glasuvat_s/?ref=miniurl
  „Призова обаче и медиите да не преекспонират темата.“

  Докато търсех линк в гугъл с точната сума попаднах на друга статийка от миналата година, която е все пак доста актуална:

  http://www.bnews.bg/article-11591

 3. веско  31.03.2011 г. | 16:27 ч.

  Народите по земята построени във редички се движат със бързи крачки към 1984.А много от тях са вече там!

 4. Goodman  28.02.2012 г. | 23:26 ч.

  Следим комшията с термокамера дали краде топло

  http://www.dnes.bg/sofia/2012/02/28/sledim-komshiiata-s-termokamera-dali-krade-toplo.152525#13304640570471&if_height=312

  Кой ще използва камерите, при какви условия, как е регламентирано това със закон и още много други въпроси, които няма кой да зададе. Още по-малко да отговори. Целта е ясна – за да прокарат тайното следене в нашата псевдо-държава, като начало ще пробват с аргумент „парното“. 👿

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.