България влиза в поредна ВОЙНА – наричат я друго, че звучи по-добре

България ще изпрати 160 военни с фрегатата „Дръзки“, които да се включат в съюзническата операция срещу Либийската Джамахирия. Два медицински екипа също ще подпомогнат международната коалиция, която се бори с режима „Кадафи“.

Това заяви военният министър Аню Ангелов, който поясни, че се очаква утре МС да приеме решение за включването ни в операцията по налагане на оръжейно ембарго срещу Либия.

[…]

Разходите за участието на фрегатата ни ориентировъчно са 1.5 милиона лева месечно – няма да бъдат искани допълнителни бюджетни средства, тъй като министерството има резерви и за подобни непредвидени операции.

Източник: News.bg

Коментар от Стопанина: Оруел сигурно се върти в гроба си, като гледа резултатите – няма начин да не мисли, че е писал книгите и статиите си на халос. Например тази за политиката и езика, в която преди толкова години е описал как войнолюбците продават ВОЙНИТЕ си на простолюдието. На първо място чрез внимателната подборка на правилните думи.

Чета коментарите под материала на News.bg и се чудя как изобщо може някой да се пита дали влизаме във война. Да, влизаме във ВОЙНА. Поредната. А това, че я наричат „съюзническа операция“, „подпомагане на международна коалиция“ и „налагане на оръжейно ембарго“ е част от политическия език.

Политпросветните медии в САЩ наричат същата тази ВОЙНА с термина „кинетична военна операция“. Думата война е забранена – никой не обича войните, но пък може да обикне кинетичните операции. Вери, вери клевър!

1.5 милиона на месец за една ЧУЖДА война. Поредната. Благодаря! И ще почакате данъци от мен… Аз няма да плащам за обеднения уран, с който са „освобождавани“ и демократизирани либийците. Сметката за този грях си е изцяло ваша, почитаеми войнолюбци.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

15 коментара за "България влиза в поредна ВОЙНА – наричат я друго, че звучи по-добре"

 1. Aha  29.03.2011 г. | 15:38 ч.

  Тъкмо се чудех, кога най-сетне ще влезем и ние във войната. Алее, то сега като се почне. Големи военолюбци ей! То не остана място в света да не се пукат и нас да ни няма и кой се предполага ще заплати. МО имало резерв, че от къде са тези пари, пари на хората, които едва връзват двата края. Просто не ми се говори, какви свине са нашите политици…

 2. Dani  29.03.2011 г. | 15:49 ч.

  изобщо не е добре

 3. zaharia  29.03.2011 г. | 16:36 ч.

  Те нашите политици първо бяха обявили, че няма да участват във военните действия, ама сега понеже „господарите“ им наредиха друго, и те к’во да правят, милите… веднага айде и ние барабар Петко с мъжете… 🙁

 4. Ник  29.03.2011 г. | 17:37 ч.

  Мисля,че това е поредното доказателство на това,че конците на политиката у нас се дърпат от вън,че сме губерния и че к-вите,които ни управляват не ги е еня за хала и изчезването на българите.Иначе за управляващите има пари,за екстрите им има пари,за финансиране на чужди войни има пари,за дотиране на чужди икономики и организации за всичко вредно и убиващо българите има пари,само за народа от който идват, няма.Те нямат и човешко мислене,нямат и национална гордост,лоялността им е чуждо понятие.Те просто са измекяри,продажници и национални предагели!

 5. Мислещ  29.03.2011 г. | 17:57 ч.

  Ще добавя и аз една небивалица, съчинена от войнолюбците, като спомена за тъй нареченият „Приятелски огън“, родил се във войната в Персийския залив-1991 Кой идиот, що за мисъл и „гений“ трябва да е човек, за да измисли това оправдание, оневиняващо некадърноста на военните стратези, като с това понятие оправдае братоубиствените залпове. Още тогава прозрях демагогията на всички тези извратени мозъци, в чийто глави има само пари, печалби и власт, без значение, че цената се измерва с няколко си хиляди, дори милиони загинали.

  Ще цитирам Стопанина:Сметката за този грях си е изцяло ваша, почитаеми войнолюбци.

 6. Александър  29.03.2011 г. | 18:33 ч.

  Не ги е срам, хората измират от безпаричие! Колите ни се чупят от огромните кратери! А те правят неразумен след неразумен разход, кой от глупав по глупав. Как успяват да ме амбицират да крия данъци не е истина!

 7. dragonn  29.03.2011 г. | 19:12 ч.

  Нашето малко като на албанците работата, които се чудили дали да изпратят един танк в Косово. Някой се обадил:
  – нека изпратим два танка.
  – да бе, и да останем без танкове.

  Та ние имаме един келяв кораб, който ако изобщо стигне до Либия (ако трябва и на буксир ще го закарат)…повтарям, само един път да стигне и Кадафи сигурно ще се предаде при вида на такава военна мощ. 🙂
  Пък и тя фрегатата „Дръзки” докато пристигне войната може да е свършила отдавна. 🙂

 8. Jammerbg  29.03.2011 г. | 23:02 ч.

  Видео – патрул убива цивилни в Афганистан.

 9. inranxan  29.03.2011 г. | 23:30 ч.

  sto ne otidoxme s drazki kato darjaxa med. sestri

 10. dragonn  29.03.2011 г. | 23:58 ч.

  sto ne otidoxme s drazki kato darjaxa med. sestri
  Защото щеше цяла Либия да се натръшка и умре от смях. И след това цял свят щеше да ни обвини че използваме емоционално оръжие за масово поразяване.

 11. inranxan  30.03.2011 г. | 14:12 ч.

  хахахахахахахаха – хареса ми

 12. Стопанина  30.03.2011 г. | 14:52 ч.

  24 371 793 лева е изплатил Държавен фонд „Земеделие“ по девет от мерките по Програма за развитие на селските райони 2007-2013, съобщиха от ДФЗ.

  http://news.ibox.bg/news/id_935209302

  Девет проекта за страната си делят само 24 милиона. Тези пари са – забележете! – веднъж на високосна година. Обаче 1.5 милиона на месец ще се разхищават и профукват за една дебилна чужда операция.

 13. S  03.04.2011 г. | 11:32 ч.

  САЩ прекратяват участието си в бойни действия в Либия

  http://news.ibox.bg/news/id_541362639

  САЩ започват да се изтеглят от активните бойни действия срещу режима на Муамар Кадафи в Либия, съобщи АП.

  Пентагонът разчита, че европейските съюзници на САЩ от НАТО ще се справят с режима в Триполи, посочва агенцията.

  От днес във въздушните удари срещу обекти на територията на Либия няма да участват американски самолети.

  В преки военни действия няма да участват и американските бойни кораби и подводници в Средиземно море, които нанесоха първия масиран удар с крилати ракети по либийски обекти преди две седмици.

  Американските бойни самолети и кораби преминават в режим на изчакване, ако командването на НАТО установи, че не може да се справи само с останалите участници в операцията.

  Командващият операция „Обединен защитник“ може да поиска американски самолети да нанесат удари по конкретни цели, но за това ще бъде необходимо изричното съгласие на Вашингтон.

  Въздушните удари срещу обекти на либийския режим продължават, но в тях ще участват самолети на останалите страни от НАТО.

  Американски самолети цистерни и самолети, оборудвани за електронна война, ще подпомагат натовските изтребители, които патрулират над Либия с цел да се приложи забраната за полети на либийски самолети.

  Муамар Кадафи все още има пълна власт в районите под негов контрол, въпреки появилите се признаци, че мнозина от неговите приближени го изоставят, пише БТА.

  Белият дом се надява, че ако правителството на Кадафи не се разпадне напълно през следващите няколко дни, непрекъснатите удари срещу неговите танкове, зенитни батареи и сухопътни части най-малкото ще подкопае сериозно способността му да издържи на напора на отново набиращия инерция бунт срещу режима, изтъква АП.

 14. Припомням  03.04.2011 г. | 17:57 ч.

  На мен ми се иска да знам кой точно въоръжи т.нар.опозиция в Либия.

 15. Aha  20.04.2011 г. | 22:18 ч.

  Гледайте Канал 3

  Темата за АЕЦ Белене


  От Стопанина: Ще резюмираш ли накратко какво казаха?

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.