Слава Севрюкова за България и света – пророчества 1/4

Биографично за Слава Севрюкова по материали от интернет: Родена е в Нова Загора. На 16 години се омъжва за белогвардейския емигрант Степан Севрюков. Украинецът от Харков е тежко ранен в крака. Дълго го лекуват в лазарета на обновените бивши турски казарми, намиращ се на метри от дома на Слава. Милосърдната девойка безвъзмездно се грижи за ранените, включително за бъдещия си съпруг.

Слава предчувства, че той няма да приеме свръхсетивните й способности, затова тя крие от него ясновидските си занимания. Всички от обкръжението й благоговеят пред нея, а най-близкият нехае. Степан е невъздържан, страшно ревнив. Семейството се мести из страната. Накрая се заселва в столицата, в района на днешния квартал Овча купел.

Слава и Учителят Петър Дънов се познават, контактуват, обменят полезна информация. Учителят я цени, а тя подкрепя благородната му мисия, предупреждава го за трудностите. Двамата често се срещат. Слава е посещавана и от последователите на Дънов – Боян Боев и Любомир Лулчев, таен съветник на цар Борис III.

След 9 септември 1944 г. властта е „взета от народа“, а за Слава Севрюкова отново настават тежки години. Никой не е видял зло от нея. Няма основания за репресии от страна на властта. От никого не иска пари. Доволни от изумителните проникновения, „гостите“ скришом пъхат по някое левче под възглавницата й. Слава неведнъж е само е предупреждавана от тогавашната милиция „да преустанови съмнителната дейност“. Но все по-често я посещават и членове на дипломатически мисии, посланици, консули. Силно впечатлени, след това довеждат и съпругите си.

След преврата на 10 ноември 1989 г. най-сетне името й изгрява в родния печат. Дава интервюта, а по Националната телевизия се излъчват два научно-популярни филма за нея. В последната година на земния си път софийската пророчица излиза от сянката на неизвестността.

Най-популярните книги за феномена Слава Севрюкова са на пловдивския писател Христо Нанев. Цитатите по-долу са от първите две негови книги и по същност са предимно пророчества. Там, където Слава отговаря на въпроси, води диалога предимно с доцент Иво Лозенски, дългогодишен неин сътрудник. В самите книги на Христо Нанев, разбира се, има много повече информация – философия, прозрения, исторически обяснения и дори цяла космогония.  Ето и техните заглавия:

1. „Бъдете в този свят, но не от този свят“ (2005)
2. „Прозрения“ (2006)
3. „Зеница към вселената“ (2007)

* * *

(Слава Севрюкова за работата си)

„Това, което разработвам, скоро няма да е оценено. Ще стане не по-рано от петдесет години, в двадесет и първото столетие. Научното познание многократно ще разшири обхват. И най-върлите противници на психотрониката ще сведат глави пред Техни Величества, фактите.“

* * *

(За Вселената и нейното ритмично разширение и свиване)

Слава Севрюкова

Създадена е първично, веднъж и завинаги. Една и съща. Трепти, свива се и разширява, подобно на живо дишащо същество. Това, за което говори Хъбъл, е нещо като оптически ефект. Уловил е част от цялото. Правилно е разгадал и описал разширението – една от съставките на пулсиращата Вселена. Не е могъл да постигне и документира свиването. Има време и това ще стане. Жертва на заблуда, бележитият физик и астроном (Хъбъл) приема епизодичното за окончателно и вечно. Прави погрешен извод – този процес бил резултат на първичен съзидателен взрив. Близо е до истината, но не е така. Вселената е създадена в един миг. Това аз наричам първично Сътворение.

След години ще се установи – има първоначална форма. Изграждащата я материя постепенно се преобразува. Макросветът с всички свои съставки се променя. Космосът е в непрестанно въртеливо движение – мегагалактики, галактики, мъглявини, звездни купове, супернови и угасващи звезди, планети…. Грешката на този учен ще бъде коригирана. По-нататък други ще открият – безкрайният Космос е започнал да се свива. Това не означава, че ще се побере в свръхкондензирано топче, както градят хипотези други учени. Вселената е безспирно движение. Пулсира като жив организъм. Не само е жива, а е и разумна. Еволюира – раждат се и се развиват галактики, свръхнови звезди, планети, спътници, астероиди. Рушат се и „умират“. Вечна и неунищожима е, защото „живее“, а животът е безкраен…

* * *

– Колко дълго ще грее нашето Слънце?
– Не се тревожете, милиони, милиони години ще изпраща благодатна светлина, топлина и любов.
– Ще има ли разрушение на Вселената и връщане към изначалния хаос?
– Не, не се задава ликвидация на света. С еволюцията ще настъпва плавна трансформация и извисяване на Разума.

* * *

Човек трябва да се стреми към извисени мисли и дела. Не забравяйте – облагодетелствани сме със Сила. Несравнима, божествена! Силата на мисълта. Но не всички я използват искрено, без вреда за другите и себе си. Още по-малко пък за добро. Особено в политическия елит. Затова сред човешкия род предстои голямо отсяване…

* * *

– Съзираш ли свършека на живота на нашата планета?
– Да.
– А след това?
– След това: съществуване на по-извисено еволюционно ниво. Форма на живот без физически тела.

* * *

Слава споделя: „Задачата на Ванга е много по-тежка. Трябва да трасира пътя на Новите времена. Да убеди, че душата надживява смъртта. Да утъпче път за духовно развитие на народа. И всичко това в комунистическата епоха.“

„Ще дойдат скоро люде с дарба на различни места, които ще са „отворени врати“. Ще вървят по този път.“

* * *

Сега такива като мене са рядкост, но Човечеството ще измине дълъг път. С годините хората на бъдещето ще се увеличават. Затова ни съпътстват толкова трудности и страдания. Така се изпитва и възпитава духът. Важно е да се отстоява истината. Ето го косъмът, делящ светлина от тъма.

* * *

(Слава Севрюкова говори за СПИН и болестите на бъдещето)

„След време ще заглъхне и изчезне. Наказание е за нашите безумия. За разлика от него, ракът и епилепсията са кармични, лична карма. След СПИН предстои да се явят още по-ужасяващи страдания – корекции за поведението на човешкия род.“

„Задава се нова кожна болест в грандиозни мащаби. Ще се предава по въздушен път. Виждам лица и тела на още неродени – плът на грозни парцали се смъква… Страшно е…“

* * *

„Но човешкият род, знайте, няма да погине от огън. На мене ми се „внуши“ да предам – намираме се в края на един цикъл от хилядолетното ни развитие. Наближаваме друг – много по-значим и извисен. След него ще станем съвършено различни. Така, както оцелелите след Потопа вече не са били същите.“

* * *

(За тъй нареченото Второ пришествие)

Чуйте добре. Туй, което ще ви предам, трудно ще го приемете. Казано е: „Ще дойде отново Христос на Земята и всяко коляно ще се превие да го види…“ Какво си мислите, с Библията ляга, с Библията става леля ви Славка. О, как съм искала да съзра кога ще се случи това! И ми се „даде“. Но какво? Не онова, което очаквате, не. Истината е съвършено различна. Слушайте:

Божият син сега е Слово. Всемирна душа. Не се е явил някога на Земята, както се твърди, да бъде „изкупител“. Търговците, които открай време са се облагодетелствали от храма, напразно се опитват да го изкарат такъв. Нищо не изкупва, а само прозорливо поучава онези, които „имат уши да чуят, и очи – да видят“. Той по-скоро е нашият Спасител – с живот, личен пример и послания.
Не предстои повторно да се роди на Земята като човек в плът и кръв, както пак те, хитрите търговци на идеи, зад които примамливо шумят финикийски знаци, се опитват да ни заблудят. Божествен, много по-възвисен е Върховният замисъл. С времето Божият син ще се всели във всяко разумно човешко същество. Ще се слее с него. Това постепенно ще го промени.

Христос е Новият човек. Човекът – до края на задаващата се епоха (2800 г. – бел. Хр. Нанев). Носителят на добродетелите на Бъдещето. Ние ще отиваме в Отвъдното. Ще се връщаме. Пак ще отиваме… И все повече у нас ще се вграждат тези добродетели.

И ти ще видиш Христа в брат си, в сестра си, а те – в тебе. Как? С добродетелта, която ще постигнеш, с цената на преодолените изпитания в не едно превъплъщение, вече няма да си онова, което си бил. Ще станеш по-фин и добър. А също и брата, сестрата… Човекът ще е толкова Христос, колкото Христос е в него. Така съзирам Второто пришествие.

Разбирате ли? А не, както се тълкува, че Спасителят щял да дойде втори път в плът и кръв при нас. Да раздава правосъдие с „огнен меч“. Отново да напътства, да проповядва.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

39 коментара за "Слава Севрюкова за България и света – пророчества 1/4"

 1. Спиро  29.10.2015 г. | 20:55 ч.

  Аз си мисля, че кризата е във всички области. Мислех да изреждам, но се отказах. Предлагам ако някой се сеща за област в която нещата да са добри или поне нормални да напише нещо.
  Ако продължава по същият начин, без да се промени нещо, нашите политици ще ни унищожат до няколко десетилетия.
  На мен лично ми е много странно как ще живеят нашите „турци“ тогава в Турция… Но до няколко години ще разберем.

 2. Ани  30.10.2015 г. | 00:15 ч.

  Аз мисля,че на турците им трябва територия и претендират за това,а не за живеещи на нашата територия.Както казва Спиро,немога да си ги представя да живеят в Турциа.Затова по-скоро си мисля,че както е написано предсказанието на Слава Севрюкова,действително важи за Странджанската част,която е по-обезлюдена.В предсказанието не виждам да се споменава откъсването на част от България на религиозна или етническа основа.На този етап ми се струва така.Ще се радвам да прочета и други мнения по въпроса.

 3. Спиро  30.10.2015 г. | 00:38 ч.

  Аз познавам някои изселници. И те се оплакват, че тука между българите са турци, а в Турция измежду турците са българи. И затова ми е чудно. А и на образованите турци изобщо не им е до наши територии, но ще ми е интересно защо им са.
  Ани, аз мисля, че Кърджали просто няма начин да остане в нашата територия. А и за самите хора нещата ще изглеждат розови в началото – Турция има много по-добра икономика от нас, ще взимат по-високи заплати, няма да има толкова много корупция, а и няма да има шанс да им сменят имената.

 4. Светльо  30.10.2015 г. | 09:49 ч.

  Ирационално търсете причините, не рационално. Кой ще пита турците какво искат или не искат – никой!
  Да речем, че жлъчката на един организъм е болна, задръстена с камъни и не работи. Какво се прави тогава – ами реже се, ето това се прави, за да се махнат камъните и да започне да функционира нормално за целия организъм, колко се реже, колкото е засегната. Да видим.

 5. Антиантихрист  30.10.2015 г. | 20:34 ч.

  Малка задачка: завъртаме символа от знамето на Турция на 90 градуса ОБРАТНО на часовниковата стрелка. Освен обърнатата петолъчка, нещо друго да ви прави впечатление? 😈

 6. Спиро  30.10.2015 г. | 21:18 ч.

  Имам спомен, че обърнатия полумесец по този начин се среща на върховете на минаретата на много джамии.
  Примери:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Egypt.Aswan.Mosque.01.jpg
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/05/Minaret_of_a_mosque_in_the_center_of_jubail_town_proper._Saudi_Arabia.4-23-2010.jpg

 7. Elf  04.12.2015 г. | 20:05 ч.

  Според мен там ще заселят голяма част от бежанците, които Европа не може или не иска да поеме и т.к. по финансови причини България няма да може да покрива разходите за тях, Турция ще се „притече на помощ“ и така постепенно територията ще стане нейна…

 8. Ваня  10.05.2017 г. | 16:04 ч.

  Мисля,че това което трябва да се случи се случва.
  Независимо дали на нас ни харесва или не!
  Това което ни остава е да вярваме ,че е за добро.

 9. Име  09.10.2017 г. | 17:12 ч.

  Да, това което ни е отредил Бог, това ще бъде. За нас остава да сме добри Негови последователи. Другото не е наша грижа. А ние сме обърнали приоритетите. Първо някакво здраве, работа, пари и др. наши си, човешки съчинения. А главното – Любов към Бог и Човека, Неговото творение – сме загърбили отдавна … Позволявам си цитат от книгата на Токораз Исто ЯТАГАН И МЕЧ. Войвода-4 част.: „Яне обясняваше защо не харесва турците.
  – Те изповядват друга религия.
  – Разбираш ли ги? Познаваш ли тяхната религия?
  – Не!
  – Не е нужно да ги разбираш, достатъчно е да имаш силата да ги оставиш да живеят по своя си начин и да вярват в своите си неща. Силният човек затова е силен, защото може да направи това. Слабият винаги иска да убеди другите в своята правота и да докаже значителността си, и точно така се издава, че е слаб. Слабите хора ги е страх и мразят различните. Но те не го правят защото са убедени, а защото ги е страх и са незначителни.
  – Силата на вярата не може ли да помогне на другите да видят истината?
  – Истината? Кой знае какво е истината? Коя религия е истинска, след като Бог е позволил на всичките да съществуват? Това, за което говориш, не е вяра, а фанатизъм. Фанатизмът винаги води до войни и насилие. Той унищожава свободата на човек. Фанатизмът е дори по-лош, той е самоограничаване. Фанатиците са виновни, за да има войни, защото всеки един от тях ги носи в сърцето си. Те излъчват една външна сигурност, защото така прикриват слабостта и несигурността си, но всеки един от тях вътре в себе си е объркан и несигурен. Те не са воини, а малки слаби хора, които имат нужда от тези войни, за да се почувстват част от една значима битка, но в нея те не са воини, а войници. Воинът е този, който “ воюва“ сам и няма нужда да бъде войник от нечия армия. Той е този, който е омиротворен и не носи войната в сърцето си, не възприема себе си на части, а се вижда в цялост, той не носи конфликт със себе си и в себе си.“ С това мисля се обяснява много. Благодаря ти Авторе! 🙂

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.