Норвежки пророчества за ТСВ и Последните времена

Възрастна жена (на 90 години) от Валдрес, Норвегия, през 1968 г. имала видение. Пастор Емануел Минос е провеждал събрания (служби), където тя е живяла. Той имал възможността да се срещне с нея и тя му разказа виденията си. Той ги записал, но ги смятал за твърде неразбираеми, затова ги прибрал в едно чекмедже. 30 години по-късно, след като световните събития започнали да правят пророчествата по-разбираеми, той споделя записките си с всички.

Жената от Валдрес била много будна, благонадеждна и заслужаваща доверие християнка – с добра репутация сред всички, които са я познавали. Това е, което тя видяла:

«Видях времето точно преди идването на Исус и избухването на Трета световна война. Видях събитията със собствените си очи. Видях света като глобус, видях и Европа – страна след страна. Видях Скандинавия. Видях Норвегия. Видях определени неща, които ще се случат точно преди завръщането на Исус, и точно преди да се случи последното бедствие. Такова бедствие, каквото никога не сме преживявали.»

Тя отбеляза четири вълни:

1. Първо, преди Исус да дойде и преди да избухне Третата световна война, ще има такова „разведряване“, каквото досега не е имало. Ще има мир между свръхсилите на Изток и Запад, и ще има дълъг мир. (Това е казано през 1968 г., когато Студената война беше в кулминацията си. – Ем. Минос) През този период на мир ще има разоръжаване в много страни, също и в Норвегия, и няма да бъдем подготвени, когато войната дойде. Третата световна война ще започне по начин, който никой не е очаквал и от неочаквано място.

2. Небивало охлаждане ще обхване християните – отпадане от истинското, живото християнство. Християните няма да бъдат отворени за проницателно проповядване. Те няма, както в по-предишните времена, да искат да слушат за грях и благодат, закон и евангелие, покаяние и изкупление. Вместо това, ще дойдат заместители: преуспяващо (щастливо) християнство. Важното ще бъде да имаш успех, да си нещо; да имаш материални неща, неща, които Бог никога не е обещавал по този начин.
Църквите и молитвените домове ще бъдат все по-празни и по-празни. Вместо проповядването, с което сме свикнали от поколения – да вземеш кръста си и да следваш Исус, в църквите ще нахлуят развлечения, изкуство и култура. Това ще нарасне значително точно преди завръщането на Исус.

3. Ще има морално разложение, каквото стара Норвегия никога не е преживявала. Хората ще живеят заедно като семейство, без да са сключили брак. Много нечистота преди брака и много изневяра в брака ще станат естествени, общоприети и ще бъдат оправдавани от всеки ъгъл/гледна точка. Това дори ще навлезе в християнските среди и ние ще го търпим/приемаме – дори противоестествения грях. Точно преди завръщането на Исус ще има телевизионни програми, каквито никога не сме виждали. (Телевизията току-що е навлязла в Норвегия през 1968. – Ем. Минос)

Телевизията ще се напълни с такова ужасно насилие, което ще учи хората да се убиват и унищожават едни други, ще бъде опасно по улиците ни. Хората ще копират това, което виждат. Няма да има само една „станция“ по телевизията, ще бъде пълно с много „станции“. (Тя не е знаела думата „канал“, която използваме днес. Затова ги нарича станции – Ем. Минос) Телевизията ще стане като радиото, където има много „станции“, и ще се напълни с насилие. Хората ще я използват за развлечение. Ще видим ужасни сцени на убийство и разрушаване един друг и това ще се разпространи в обществото. Също сексуални сцени ще бъдат показвани на екрана – най-интимните неща, които стават в брака. (Тогава аз възразих и казах: Ние имаме закони, които забраняват такива неща. – Ем. Минос) А  възрастната жена настоя: Това ще се случи и вие ще го видите. Всичко, което сме имали преди, ще бъде разрушено и най-неприличните неща ще се случват пред очите ни.

4. Хората от бедните страни ще тръгнат към Европа. (През 1968 г. нямаше такова нещо като масова имиграция – Ем. Минос) Те ще дойдат и в Скандинавия, и в Норвегия. Толкова много ще бъдат, че хората ще започнат да ги мразят и да бъдат груби към тях. Те ще бъдат третирани както евреите преди Втората световна война. Тогава ще бъде достигната пълната мярка на греховете. (Аз възразих по въпроса с имиграцията. Не го разбирах по онова време. – Ем. Минос)

Сълзи потекоха от очита на възрастната жена и се стекоха по бузите й: «Аз няма да го видя, но вие ще го видите. Тогава внезапно Исус ще дойде и ще избухне Третата световна война. Ще бъде кратка война.» (Тя я е видяла във видението. – Ем. Минос)

И продължава:

«Всичко, на което сме били свидетели преди във войните, е като детска игра в сравнение с тази (Третата световна), и тя ще завърши с атомна бомба. Въздухът ще бъде толкова замърсен, че човек няма да може да си поеме дъх. Ще покрие няколко континента – Америка, Япония, Австралия и богатите народи. Водата ще се развали (зарази/замърси?). Повече няма да можем да обработваме почвата. В резултат ще остане само малък остатък. Остатъкът от богатите страни ще се опита да избяга към бедните страни, но те ще бъдат груби с нас, както и ние сме били с тях. Толкова се радвам, че няма да го видя, но когато наближи времето, трябва да се окуражите и да кажете това: Този, чийто грях е простен и има Исус за Спасител и Господ, е спасен.»

* * *

Когато потече нефтът

Мартин Андерсен – старейшина от Петдесятната Църква в Мос, Норвегия, чул следното пророчество през 1937 г. в Мос:

«Когато нефтът излезе от Северно море и покрай бреговете на Норвегия, ще започнат да се случват неща (особени събития?) и завръщането на Исус наближава.»

Когато тези думи били изговорени, хора се изправили сред събранието и помолили човека да си седне и да не говори такива глупости. През 1937 наистина е било глупост да се говори за извличане на нефт от бреговете на Норвегия. Днес всички големи световни нефтени компании извличат нефт именно там. Норвегия е петия най-голям износител на петрол в света.

* * *

Благодарности на dragonn и inranxan2000 за материалите!

Бел. Стопанина: Съкратих едно изречение, в което достопочтената норвежка пророчица декларира, че нито едно от виденията й не противоречи на Библията. Това просто не е вярно. Според новозаветните книги завръщането на Христос ще е СЛЕД завършека на всички войни, а не ПРЕДИ него. Лъжливият миротворец и временното масово примирие ще са дело на Антихриста (Ариман). Твърде възможно е норвежката дама да е видяла Антихриста във виденията си и да го е объркала с Христос. Много хора тепърва ще направят същата грешка. Също така Христос няма да се явява в плът и кръв, а само в етерно тяло (колкото и да им се иска друго на някои Църкви).

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

25 коментара за "Норвежки пророчества за ТСВ и Последните времена"

 1. Georgi  05.12.2010 г. | 21:49 ч.

  Как да различим един съм дали е пророчество или ярка фантазия? В днешно време сме свикнали на всичко идващо от телевизията, в миналото, когато тя е била новост, представете си какъв ефект е имала върху хората? Да речем един филм в жанр научна фантастика? Да, фантастиката не е от днес, съществува от доста отдавна. Не си спомням как се казваше филма, беше излъчен още когато бях ученик, темата му беше свързана с изригването на вулкан. Е – ако знаете колко нощи съм сънувал бедствия… Но не смея да твърдя че това е пророчество, защото не е. Пророчество бих приел ако е от средните векове, примерно. Но не и от съвремието. Темите са дъвкани и предъвкани от писателите фантасти.

 2. Gergana  05.12.2010 г. | 23:33 ч.

  Georgi, прав си за пророчествата. Как да различим фантазия от спуснато свише? Пък и, ако в средновековието (и доста по-рано) са гледали в бъдещето, къде е гаранцията, че не са видяли съвременен филм от бъдещето, пълен с апокрифни съобщения (фантазия), вместо истински случки (реалност), когато са описвали някое идващо разрушение?
  Не те оспорвам. Напротив. Аз лично не мога да кажа, без да си изкривя сърцето, че някога съм видяла ясно в бъдещето и знам какво ще се случи по ясновидски път. Използвам разума си като повечето хора и тегля заключения от настоящето към бъдещето по „нормалния“ начин. И по “нормалния“ начин нещата не се развиват на добро, въпреки, че изглеждат комфортно, за някои, за сега. Лоши работи се случват, това си го знаем. Епични преобразувания също се случват (виж българската история само).
  Аз имах до сега само едно истинско откровение и то е, че духовността е реална. Това ми е достатъчно, засега. Блажени, които са повярвали, без да са видяли… Хммм. Да вярваме ли?
  /С уважение,
  Гергана

 3. Georgi  06.12.2010 г. | 11:39 ч.

  Гергана, звучиш обнадеждаващо. Благодаря ти!

 4. Gergana  06.12.2010 г. | 15:23 ч.

  Да, Георги, така е. Ние сме тук на тази земя (според мен, а и според тези, на които се доверявам) с една цел – да развиваме съзнанието си и да го превръщаме в дълбока интуиция. Всичко останало – престиж, потомство, принадлежност към 10–те процента, дето владеят 85 процента от всичко нам любимо и не дотам любимо – е вятър работа. Война ще има, поради простата причина, че не сме си научили уроците от прежните войни. Това би трябвало да е очевидно дори и за обикновените простосмъртни, които не са положили особени усилия върху душевността и наблюдателността си, откакто са напуснали детската градина и са престанали да се доверяват на строгия учителски авторитет и на сладкодумно-поучителните детски приказки.
  Ще повтаряме 4-ти клас, та пушек ще се вдига, докато се справим с материала. Най–трагикомичното в цялата история е, че войните (особено големите) досега са раждали най-напредничавите възгледи. На това му се вика „reductio ad absurdum“ :). А кога ще се научим на смирение и търпение без нелицеприятните гледки на раздора?

 5. Гошко  07.12.2010 г. | 00:02 ч.

  Gergana:“Потомство е вятър работа.“

  Дядо Боже, прибери си вересиите!

 6. Gergana  07.12.2010 г. | 15:46 ч.

  Гошко, нещо не си ме разбрал. По-важно е как ще се отнасяме към потомството си и в какво ще го възпитаваме, отколкото просто да го имаме за едната бройка. Не съм против дечурлигата, де, само да уточня. Привети.

 7. Godefroy  13.12.2010 г. | 14:46 ч.

  Любовта, която включва качествата – смирение, прошка, търпение и т.н. всъщност липсва у съвременния човек. По тази причина се получава дисбаланс, който пък води до войни и т.н. дивотии.

 8. Галин  18.12.2010 г. | 19:27 ч.

  Бел. Стопанина:
  “ Лъжливият миротворец и временното масово примирие ще са дело на Антихриста (Ариман). Твърде възможно е норвежката дама да е видяла Антихриста във виденията си и да го е объркала с Христос.“

  Напълно е възможно. Между другото все повече в бъдеще ще нараства необходимостта от едно здраво ясновиждане. А неговото постигане е посочено стъпка по стъпка от Духовната наука.И ако към подобни способности се прибавят методите духовно-научното посвещение, това би било много правилно.
  Извънредно много бъдещи събития са важни и то не само на физическо,но и на духовно ниво.И като духовни същества все повече ще ни интересуват и духовните събития установени от ясновиждането.

 9. Sharron Clemons  22.12.2010 г. | 00:47 ч.

  Да, Георги, така е. Ние сме тук на тази земя (според мен, а и според тези, на които се доверявам) с една цел – да развиваме съзнанието си и да го превръщаме в дълбока интуиция. Всичко останало – престиж, потомство, принадлежност към 10–те процента, дето владеят 85 процента от всичко нам любимо и не дотам любимо – е вятър работа. Война ще има, поради простата причина, че не сме си научили уроците от прежните войни. Това би трябвало да е очевидно дори и за обикновените простосмъртни, които не са положили особени усилия върху душевността и наблюдателността си, откакто са напуснали детската градина и са престанали да се доверяват на строгия учителски авторитет и на сладкодумно-поучителните детски приказки. Ще повтаряме 4-ти клас, та пушек ще се вдига, докато се справим с материала. Най–трагикомичното в цялата история е, че войните (особено големите) досега са раждали най-напредничавите възгледи. На това му се вика „reductio ad absurdum“ :). А кога ще се научим на смирение и търпение без нелицеприятните гледки на раздора?

 10. Gergana  22.12.2010 г. | 19:37 ч.

  Мда. Любопитно…
  Кой е пуснал отново моят коментар под чуждо име (Sharrrron…)? И защо ли?
  Кой ще ми каже 🙂

 11. Стопанина  23.12.2010 г. | 00:49 ч.

  Твой коментар ли? Странно, не само името е различно, но и посоченият имейл.

 12. Мемо  23.12.2010 г. | 01:08 ч.

  Хаха, е явно на някой му е много интересно да го прави 😀 защото и в статията за Уикилийкс и банките има абсолютно идентичен случай с дублиран коментар, само че с различно име на коментиращ (но пък подобен стил на име и линк към сайт). Като гледам и адреса на сайтовете (…co.cc), може пък някой от обкръжението на Асандж да иска да коментира/да се свърже по темата 😀

 13. Gergana  23.12.2010 г. | 15:16 ч.

  @Мемо: Сигурно онагледява операция “Присмехулник“ (mockingbird):)

 14. TheBigMan  25.03.2011 г. | 10:32 ч.

  Добре бе хора.. Не се ли замисляте за тия работи сега по време на събитията в Япония, Близкия изток и най-вече Либия??? И разделянето на великите сили…?? Кога е било това откакто съществуват тези организации и пактове?!?! И аз не вярвах на пророчества обаче напоследък започвам много сериозно да се замислям какво може да се случи след 1-2 години… :S Не забравяйте какво е казала и великата Ванга… Трета световна война ще има!!!!!!!!!!!! Акцията в Либия ще отключи нещо голямо… такова чувство имам аз.

 15. Николай  31.03.2011 г. | 22:42 ч.

  Твърде възможно е норвежката дама да е видяла Антихриста във виденията си и да го е объркала с Христос

  Най-вероятно нямаш никаква представа за това какво представлява видение (как пророците ВИЖДАТ бъдещето)
  Пророк не може да се ОБЪРКА за нещо толкова важно като Христос.

 16. Стопанина  01.04.2011 г. | 00:41 ч.

  @ Николай

  Ще ме просветлиш ли? 🙂

 17. inranxan  10.06.2012 г. | 20:43 ч.

  николай се е объркал старата жена не е пророк – просто е имала видение тъй че в тълкуванията си е нормално да се обърка

 18. Иван  30.01.2016 г. | 01:24 ч.

  А сега още така мислите?

 19. Dancho_tv  08.06.2016 г. | 10:50 ч.

  Всичко се подрежда точно по думите и.Започва да става все по-интересно!

 20. Стопанина  28.06.2016 г. | 14:01 ч.

  4. Хората от бедните страни ще тръгнат към Европа. Те ще дойдат и в Скандинавия, и в Норвегия. Толкова много ще бъдат, че хората ще започнат да ги мразят и да бъдат груби към тях. Те ще бъдат третирани както евреите преди Втората световна война. Тогава ще бъде достигната пълната мярка на греховете. Аз няма да го видя, но вие ще го видите. Тогава внезапно Исус ще дойде и ще избухне Третата световна война. Ще бъде кратка война.

  Това го преоткривам в контекста на съвременните събития.

 21. Светльо  28.06.2016 г. | 15:21 ч.

  Тогава внезапно Исус ще дойде и ще избухне Третата световна война. Ще бъде кратка война.

  Тук дали не вижда псевдо Исус – Ариман/Антихриста?

 22. Стопанина  28.06.2016 г. | 17:41 ч.

  Сто процента става дума за Ариман. Винаги съм смятал, че ще се прочуе именно преди ТСВ и след нея ще го възцарят като върховния „миротворец“.

 23. Спиро  05.07.2016 г. | 22:07 ч.

  Аз се сещам, че много българи от Англия казват, че там отношението специално към тях и румънците е много отвратително. И на мен ми е много странно защо са си избрали точно нас. Някой да има идеи?

 24. Gergana  06.07.2016 г. | 09:07 ч.

  Спиро, предполагам заради вълната от румънски и български цигани. Плюс в дясната политическа пропаганда южно европейските страни са в тежест на северозападна Европа.
  Като включим и обработката от студената война и другите обработки срещу славяноезичните и…

 25. Светльо  06.07.2016 г. | 11:22 ч.

  В Англия кой знае колко български цигани няма. Тамошните цигани са бетер, а те нашите цигани са в някои отношения доста по-човечни от мнозина англичани. Според мен англичаните самите те са такива, че лесно биват манипулирани и каквото излезе в преса и медии изобщо се приема за чиста монета. Еле ако пък излиза от официалните им правителствени организации – 100% истина. От мои преки наблюдения и разговори с тамошни има поколения наред живеещи на социални „придобивки“. Тези хора губят всякакви трудови и учебни способности. Потенциални бъдещи мародери, при край на социалната държава. Такива най-лесно се водят за носа. Доколкото разбирам в определени райони – средна Англия и северна Англия, все повече расте тази бройка. На такива каквото им кажат – приема се за даденост.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.