ЕС: Нови безумни харчове в галактически мащаби

Гръмогласните политици в Брюксел окончателно доказаха, че живеят в паралелна вселена – те решиха да похарчат милиони евро за поддържането на безсмислената европейска космическа програма. Докато например милиони британци са изправени пред съкращения или намаляване на заплатите, новият проектобюджетен план на ЕС показва, че догодина ще бъде похарчена и допълнителна сума, възлизаща на 23 милиона брит. паунда, за космически изследвания. Така годишният бюджет на програмата възлиза на ?204 милиона.

Парите на данъкоплатците се пилеят и за ?670-милионни субсидии на проевропейски документални филми и „художествени творби“, изпълнени със сцени на секс и насилие. Британският евродепутат Найджъл Фарадж, който е един от най-изявените евроскептици, описа проектобюджета като доказателство, че Брюксел вече няма допирни точки с реалността.

Фарадж е цитиран да казва:

«Идеята да изпратим еврократите на някоя далечна планета е примамлива, но допълнителни 23 милиона за космически изследвания са, меко казано, странни. Да не би първата ракета на ЕС да е планирана със златни кранчета и мраморни подове?»

Източник: Express US

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

3 коментара за "ЕС: Нови безумни харчове в галактически мащаби"

 1. Владимир Помаков  27.10.2010 г. | 13:18 ч.

  Какво мисля? Мисля че нашите политически свине има от кого да се учат, не е ли така? За каруцаря Барозу/наричам го каруцар защото мутрата му е такава – в нашата махала в Овча купел преди 50 години имаше един каруцар, дедо Мито Шопа, който понамязваше на Барозу, но беше много симпатичен и благороден човек за разлика от тоя твърде неприятен цървул, който е канен на срещите на ноторно известните Бирлдербергери и други врагове на човешкия род/ се говорят доста неща за безумни харчове, които правел за сметка на европейските данъкоплатци. А и за другите тунеядци в Брюксел, Страсбург и другаде… И като се знае, че основният пълнач на европейската хазна е Германия, просто човек не може да не си каже „Еех, Хитлере, Хитлере, къде си???

 2. Иван Кръстев  23.01.2011 г. | 15:16 ч.

  Не е лошо да се проследи и в каква посока отиват (изтичат) европайските пари при подобни проекти…

  В последно време се забелязва странна обща тенденция в много европейски организации (при това големи и известни) да втршат абсурди и да вземат ненормали решения (които в крайна сметка водят до разруха на дадено постижение). Но, забележете, че парите за тези уж проекти почти никога не се завъртат в Европа, а единствено текат на запад от нея !!! Да, зад океана. Именно задокеански доставчици или консултанти стават все по.често онезе от които Европейската икономика (тоест, независимост) започва да зависи ! Европейци, събудете се !

 3. Георги Василев  21.02.2011 г. | 17:40 ч.

  Солидарен напълно с Ив.Кръстев.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.