Експеримент: САЩ умишлено заразявали гватемалци с БПП

Миналата седмица американското правителство направи интересно признание. През 1940-е властите умишлено са заразили стотици гватемалци с гонорея и сифилис като част от „имунизационно проучване“. Държавният секретар Хилъри Клинтън и министърът на здравеопазването Катлийн Себелиъс се извиниха публично за експеримента, като го определиха като „неетичен“ и „отвратителен“.

Според докладите, които бяха разкрити и оповестени от Сюзън Ревърби – професор от Масачузетския университет – по нареждане на американското правителство група изследователи тайно са заразявали психично болни пациенти от Гватемала с БПП (или STD, полово предавани болести) без знанието на жертвите. След това са поощрявали пациентите да разпространяват тези болести на други хора, което също било част от експеримента.

Източник: NaturalNews

За Гватемала с любов…

Коментар от Стопанина: Ако признанието за този експеримент идва 70 години след провеждането му, да разбираме ли, че чак след 70 години властите ще се извинят за днешните „имунизационни проучвания“?

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

10 коментара за "Експеримент: САЩ умишлено заразявали гватемалци с БПП"

 1. inranxan  04.10.2010 г. | 20:54 ч.

  къде ли е тоя прокурор сега дето да направи паралел с доктор менгеле и да направят един модерен нюнрбергски процес…

 2. dragonn  04.10.2010 г. | 21:59 ч.

  „След дъжд-качулка“, както казват старите хора.

 3. Bella In Black  05.10.2010 г. | 14:32 ч.

  Уместен въпрос ,Стопанино. Винаги ми е било крайно интересно как за всяка своя грешка ,било тя голяма или малка, политиците винаги си намират оправдание, дали с изказвания от сорта на „Това няма да се повтори в бъдеще“ или пък с поредната добре засукана наизустена реч. Едно извинение, след толкова години, не може да компенсира по никакъв начин нанесените над хората щети.

 4. zukerman  05.10.2010 г. | 21:18 ч.

  Имам предложение мадам Клинтън и мадам Себелиъс да … материализират извинението, да кажем, с по $500 000 на всяка от жертвите на експеримента и на всеки член на семействата им (никак не не много, предвид инфлацията и 70-годишните сложни лихви). Парите да се вземат от касичката на фондация „Рокфелер“ и сметките на фармафиотските конгломерати, примерно…

 5. Валя  05.10.2010 г. | 23:53 ч.

  Защо изобщо е направено признанието?

 6. zaharia  06.10.2010 г. | 00:07 ч.

  Като са им неетични и отвратителни експериментите що не вземат да платят на близките на жертвите няколко молиарда долара компенсации? „Айде извинявайте“ и готово – проблема с вината е решен, щото разбираш ли са се извинили! Баси и нахалниците са тези!

  Ама и тези близки на тия жертви не се ли сещат, при положение че има вече официално признание и извинение, да вземат да подадат един колективен иск? То не че ще спечелят нещо де, при тази корумпирана съдебна система, ама поне ще се вдигне някакъв шум. Току виж покрай целия чум се разчуло и за други подобни експерименти със живи човешки същества. Кой знае колко още такива безобразия са ставали в миналото, само че просто още не сме чули за тях. А аз съм сигурна че и в днешно време се извършват подобни експерименти, но си остават скрити-покрити…

  Най-много ме дразни това, че повечето световни медии и новинарски сайтове го представят цялото събитие като едва ли не голямо благородство от страна на американците, защото разбираш ли те са се извинили! Е браво на тях, много са благородни наистина!

 7. P.E.A.C.E.  06.10.2010 г. | 16:19 ч.

  Не им е за пръв път, за съжаление няма и да им е за последен. Ето тук пък Бил Клинтън се извинява за МК Ултра – програма на ЦРУ(май на тях или някоя друга абривиатура) за контрол над съзнанието, промиване на мозъци.
  Субтитри:
  „Били са осъществени хиляди експерименти – в болници, университети и военни бази из цялата страна. Някои са били неетични не само за сегашните стандарти, но и за тогавашните…бла бла бла“

 8. JammerBg  07.10.2010 г. | 00:42 ч.

  Абе, не се ли сещате защо се извиняват?!
  След извинението, ще предложат компенсация – безплатна ваксинация на целия гватемалски народ.

 9. Иван  07.10.2010 г. | 20:00 ч.

  Тия официални признания идват не само като резултат от натрупването на достатъчно неофициална информация по тоя въпрос. Те са и елемент от излизането на светло на тъмните сили. Всички конспирации стават все по-явни. Няма как Ариман да се готви да излезе на сцената, да се въплъти, а действията ми да са тайни. Време е дошло всичко да се сложи на масата. Няма вече оправдания, ама аз не знаех, ама може да не е истина, и т.н. Така всеки е улеснен и приканен да вземе решение кой път да хване.

 10. Стопанина  07.10.2010 г. | 20:07 ч.

  „Така всеки е улеснен и приканен да вземе решение кой път да хване.“

  Така е. Живеем в ново Време разделно.

  Признанията и действията идват като резултат от изобличенията. А изобличенията идват усилията и инспирациите на Светлите сили. Ако онази жена не беше направила доклада и проучванията по официалните документи, Хилъри нямаше и дума да обели по темата, камо ли да се извинява.

  Проблемът е, че тези неща бързо се забравят.

  Друг проблем е, че дори сега бая народ проспива важни събития.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.