Темида отсече: Има връзка между ваксините и аутизма

Американско семейство спечели първото в историята съдебно дело, в което беше разглеждана връзката между ваксините и бумът на неврологичните и автоимунни заболявания. Родителите на 9-годишната Хана Полинг, която страда от аутизъм след ваксинация, бяха обезщетени с 1.5 милиона долара.

Детето развило атуизъм (наред с други „странични ефекти“), веднага след като на 18-месечна възраст му поставили 9-валентна ваксина (срещу морбили, заушка, рубеола, детски паралич, варицела, дифтерит, коклюш, тетанус и Haemophilus influenzae). Въпреки опитите на фармафията за извънсъдебно споразумение и дори намесата на държавата, за да бъде прекратено делото, близо 8 години след началото на кошмара семейството на Хана най-сетне постигна целта си: Доказа в съда, че ваксините са опасни.

Източник: CBS News

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

4 коментара за "Темида отсече: Има връзка между ваксините и аутизма"

 1. inranxan  30.09.2010 г. | 18:53 ч.

  евала това в български съд не може да се случи….

 2. zaharia  23.10.2010 г. | 02:00 ч.

  Тя Темида хубаво е отсъдила, ама империята скоро ще отвърне на удара. Сега ще започне пропаганда, че аутизма всъщност е много често срещано заболяване и на всичкото отгоре повечето гениални хора в човешката история всъщност са били аутисти (аз не я знаех тази работа, а вие?) С други думи в аутизма няма нищо чак пък толкоз лошо и страшно, защото е признак на гениалност.

  Ето я и статията в родна българска медия http://www.cross-bg.net/nepravitelstveni-organizatzii/1163222-chuite-za-nashite-detza

 3. Stanil  25.10.2010 г. | 22:03 ч.

  Аутизмът не е болест, а състояние – абсолютно вярно! Освен това действително голяма част от гениите са били аутисти (за което си има рационално обяснение, до което ще стигнете много лесно, ако разгледате нещата от психологическата им страна). Тъй че ми се струва малко прекалено да се търси някаква пропаганда или конспирация по този въпрос. Всъщност конспирацията и пропагандата тук е да се приема схващането, че аутизмът е психично заболяване, което подлежи на лечение.

 4. Митева  20.03.2011 г. | 19:31 ч.

  Против съм масовата ваксинация,която се налага със закон!това е маниполация,която строго зависи от и за отделния индивид !
  Вече попадам на 3 майки които пишат че месец след ваксинацията на иначе нормалното им детенце е поставена диагноза аутизъм!казват че ежедневието не се е променило а единствено са сложили ваксина и веднага състоянието на детето се променя!
  какво да кажа повече….

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.