Учители следят 3-годишни деца за „расизъм“

Снощи стана ясно, че учителите (във Великобритания) са принуждавани да следят и да съобщават на властите за децата от 3-годишна възраст нагоре, които ползват съмнителен „расистки“ език. Мунира Мирза, съветничка на лондонския кмет Борис Джонсън, каза, че децата от яслите и училищата подлежат на шпиониране според Закона за расовите взаимоотношения от 2000 г. (Race Relations Act 2000). Тя добави, че над четвърт милион деца са били обвинени в расизъм от въвеждането на закона насам.

В изказване за сп. Prospect г-жа Мирза казва още:

„Колкото повече се опитваме да наблюдаваме расизма, сякаш толкова повече той нараства. Сега учителите трябва да докладват на властите за инциденти на расова основа, включително когато се отнасят за малки тригодишни деца. Случаите се натрупват и потвърждават схващането, че се нуждаем от армия експерти, които да овладяват расовите отношения от люлката до гроба.“

Източник: Daily Mail UK

В тази връзка вижте и тази статия (с превод на български):

„Newsweek: Белите деца да бъдат възпитавани с вина“

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

11 коментара за "Учители следят 3-годишни деца за „расизъм“"

 1. Валя  26.09.2010 г. | 15:00 ч.

  Това е толкова смешно… „…над четвърт милион деца са били обвинени в расизъм от въвеждането на закона насам.“ Как ще осъждаш едно дете, човек, който тепърва ще изучава света, за това, което мисли?!? Абсурд…просто ме напушва на смях като го чета…

 2. dragonn  26.09.2010 г. | 17:08 ч.

  Те на детето нищо не могат да му направят, но родителите му могат да ги изкарат виновни за това възпитание със съответните глоби и санкции.
  И явно това е целта на занятието – да шпионират семействата посредством децата, защото знаят че малките деца повтарят това което се говори в къщи без много да му мислят и са достоверен източник, защото не знаят още какво е това лъжа.

 3. ZOG  26.09.2010 г. | 18:49 ч.

  Егаси простотията, честно!

 4. Валя  26.09.2010 г. | 18:54 ч.

  То е ясно, че на детето нищо не могат да му направят законово, родителите ще поемат отговорността, но самия факт, че се замесват децата! Гнусно, казах, че е смешно, защото ми е смешно – това ми звучи като да обвиниш невменяем и да го тикнеш при върлите осъзнати престъпници, от друа страна е гнусно, защото децата нито са невменяеми, нито са върли престъпници. Чистотата е отнета, потенциални престъпници и какво – може би ще ги тикнат в поправителен дом, на няколко месеца?

 5. zaharia  27.09.2010 г. | 02:19 ч.

  Не, не, според мен целта е друга – да се внуши на хората, че разбираш ли децата не се възпитават правилно. След това ще се въведе задължително обучение от 3 годишна възраст (а защо не и от 2-годишна), за да могат децата да се индоктринират по необходимия начин от най-ранна детска възраст. Но нали се сещате, че за да го приемат детето в задължителната забавачница, трябва първо да са му направени „необходимите“ задължителни ваксини! И изобщо цялата работа е здраво оплетена, мътна и кървава. Можеше даже да е смешно, ако не беше толкова трагично.

  А междудругото, щом вече в кралството се прилага този расов шпионаж, значи скоро и у нас ще дойде тази простотия…

 6. zaharia  27.09.2010 г. | 03:19 ч.

  А то британците власти по принцип си ги гони параноя, не само расова, ами и всякаква, ето ви и статийка.

 7. BOBBY  27.09.2010 г. | 10:18 ч.

  Каква е тази дума?Какво значи „расист“?До преди 50-60 години такaва дума не съществуваше,тя просто изплува отнякъде.Ако аз не искам да имам нищо общо с изнасилвачи на деца(което е приоритет на черните)това прави ли ме „расист“?

 8. zukerman  27.09.2010 г. | 23:56 ч.

  BOBBY,
  Не изплува, а я изплуваха едни НЕХОРА, които се грижат усърдно за повече НЕсвобода в целия свят.

  Впрочем, католическите падрета масово обичат момченца, без да са негри, поне такива разследвания имаше наскоро във Ватикана…

 9. izidar  10.10.2010 г. | 03:01 ч.

  В UK под расизъм се разбира и всяка форма на ксенофобия включително и хомофобията. Това е понятие въведено в правораздаването с цел борба с престъпленията породени от омраза. Понеже хората имат дългогодишен опит с престъпления, вече знаят много добре че една омраза лесно прераства в реално престъпление и вземат мерки. За тях една изказана на глас омраза вече е престъпление. Тук е много важно основните права на всеки да са защитени. Управляващите (богати кръгове, ако някой си мисли че тук има демокрация се лъже) са установили още преди време, че колкото по-сигурни се чувстват гражданите (техните слуги) толкова това ще е по-добре и за тях. За жалост богатите управляващи кръгове и обръчи от фирми в Бг са установили нещо друго. Поради прекалено очевидният нечестен произход на техните капитали, ако гражданите в БГ са така свободни те ще поискат сметка за ограбеното. За това и права на човека в БГ на практика няма, те са толкова фиктивни, че направо са нереални. В тази връзка всеки прогресивен човек в БГ трябва да се застъпва за правата на всеки, особенно на малцинствата – така ще се увеличат правата на всеки с изключение на престъпниците. За съжаление, поради културната си изостаналост и ограничено мислене, българите в голямата си част са все още нетолерантни към малцинствата, смятайки че давайки повече права на тях това ще накърни техните и без това фиктивни права.
  Пример за капан на мисленето – циганите. Вместо да се искат повече права за почтенните граждани – къде отиват техните пари от данъци, хората се настройват срещу циганите че имали прекалено много права. Да – те имат прекалено много права и тези права са нерегламентирани и това е нечестно, но самото говорене за ограничаването на права вече вкарва цялото общество в един омагьосан кръг срещу самото себе си за ограничаване на някакви права като цяло и от там към всеки един гражданин.
  Тези неща не са случайни – те са планирани за да се държи обществото в зависимост. За това се настройва и обществото срещу различните, за пример срещу хомосексуалните . до този момент само една политическа партия – очевидно най-прогресивната е застанала зад правата на хомосексуалните в БГ. Господарите обаче нямат сметка хомосексуалните да имат права в Бг. Понеже ако те имат права, после и останалите граждане ще започнат да искат права. Естествено е и много по-лесно да изнудваш и контролираш някой, който е gay в една хомофобска среда да направи каквото Ти искаш. По този начин се урпавлява БГ – чрез изнудване, заплахи, терор, убийства. Поради тази причина и много от управляващите в БГ са с определени хараскеристики с цел да бъдат контролирани. Неудобните – честни, бяха отстранени.
  В UK обаче е разлино, тук контрола е от друго естество, за което може да се говори много, но аз искам да се спра на еидн друг аспект относно следенето при децата за проява на расизъм.
  Исляма!
  Много от мюсюлманите в UK не пускат децата си на училище – учат ги в домашни условия. Но на какво ги учат!? Учат ги че са повече от другите – от немюсюлманите. Още от малки много от момченцата мюсюлманчета имат самочувствието на принцове. Разбира се, тези деца израстват и в една среда на хомофобия и ксенофобия. Когато пораснат, често техният културен свят, не се връзва със света наоколо и те лесно се превръщат в терористи.
  Заради това се взимат и превантивни мерки още от рано. И аз лично не виждам нищо лошо в тези мерки. Всяко едно семейство изкривява мисленето на своите деца спрямо собствените си културни разбирания. От духовна гледна точка обаче, това е несправедливо и в бъдеще такива неща все по-малко ще се допускат. В България по тези въпроси все ще не се работи. Очевидно настоящото правителство е прекалено заето да открива пътища и да търси пари за полицаите, отколкото да работи по една концепция за здраво, прогресивно общество основано на справедливостта и свободата. Това е така, понеже правителството е купено от вън и изпълнява програма, която се диктува от вън.

 10. Stanil  10.10.2010 г. | 14:16 ч.

  izidar каза:
  „Управляващите (богати кръгове, ако някой си мисли че тук има демокрация се лъже) са установили още преди време, че колкото по-сигурни се чувстват гражданите (техните слуги) толкова това ще е по-добре и за тях.“

  На това му се казва приспиване. По този повод често си мисля, че ние тук, в България, донякъде сме късметлии, че нашите управляващи са прекалено недодялани, за да построят едно такова „идеално“ общество по западен образец, където управленското зло действа подмолно и е в пъти по-голямо от нашенското, но гражданската съвест е изманипулирана и приспана от състоянието на привидна сигурност и уреденост на живота. А както беше казал един писател хуманист: злото, маскирано като добро, е много по-опасно от злото в чист вид!!!

  izidar:
  „Много от мюсюлманите в UK не пускат децата си на училище – учат ги в домашни условия. Но на какво ги учат!? Учат ги че са повече от другите – от немюсюлманите. Още от малки много от момченцата мюсюлманчета имат самочувствието на принцове. Разбира се, тези деца израстват и в една среда на хомофобия и ксенофобия. Когато пораснат, често техният културен свят, не се връзва със света наоколо и те лесно се превръщат в терористи.“

  Да се разбира още: свободомислещ = терорист. Типичен пример за пропагандно промиване на мисленето по западен образец! Какво, и аз смятам да възпитавам детето си индивидуално – да расте като свободомислеща личност, а не като овца от стадото, окована във веригите на ограниченото мислене и обществените догми! Тъй че спокойно можеш да пишеш и батко си Станил в графата „потенциален терорист“ по обвинение за създаване на особено опасни обществени врагове за масово поразяване, но не с бомби, ами с ум!

  И не знам дали се усещаш, но от горният ти цитат се лее расизъм на талази – мюсюлманите това, мюсюлманите онова. Какво ли мисли британското законодателство по въпроса?! И междувременно се чудя що за лицемерие е това децата да се възпитават превантивно срещу расизма, пак в същото време властите да продължават да практикуват расизъм в най-чист вид – например третирайки като потенциални терористи граждани с по-тъмен цвят на кожата или определена националност? Ти как мислиш?

  И още нещо. Щом под расизъм се разбира и всяка форма на ксенофобия, включително и хомофобията, то преследването на расистите също е вид хомофобия, следователно е и расизъм….. Хммм, май нещо се объркАх?!?!?

 11. Стопанина  10.10.2010 г. | 14:20 ч.

  @ Stanil

  Излишно е да третираш Izidar с акъл. Себе си ще изцапаш. Сега очаквам Izidar да ти обясни с какво „назадничаво светоусещане“ си. Остави го да си пасе тревата…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.