Лудост: Изнамериха още две „умствени болести“

В ново проучване, публикувано в „Американското психиатрично списание“ и ръководено от психиатъра Джон Х. Гилмор, се твърди, че дори при децата на възраст само няколко седмици могат да се откриват „мозъчни аномалии, свързани с риск от развиването на шизофрения“. Бихме искали да отбележим очевидната лъжа в това мошеническо изследване: Няма разработен медицински и/или научен тест, който да е доказал, че шизофренията е физиологично заболяване – съответно не може да се твърди, че болестта се дължи на мозъчни аномалии.

(Можем да отбележим още, че) няма тест на химическия баланс в организма, рентгенови проучвания или такива с магнитен резонанс, които да свидетелстват, че шизофренията се дължи на причини като тези (посочени в доклада на Гилмор). Тъй като няма доказателства за медицински аномалии, които да се свързват с „риска от развиването на шизофрения“, можем да оприличим откритието на Гилмор с „двойнствения език“ (doublespeak) на Джордж Оруел. Това е езикът, при който умишлено се прикриват данни, а други данни се изопачават, за да бъдат заблудени слушателите или читателите.

Източник: CCHRInt (Международна гражданска комисия за надзор на гражданските права)

Коментар от Стопанина: Както е тръгнало, списъкът с „открития“ на лудите психиатри ще се обогатява до Второ пришествие. Вече се замислям дали да не събирам подобни интелектуални недоносчета под отделен етикет (tag). Новината, че искат да обявяват за луди дори децата в люлката, е достатъчно зловеща, но още по-страшното е, че не е единствената за днес – сипят се на килограм:


Ако избирате здравословни храни, може би имате умствено заболяване

Опитите за обогатяване на „умствените смущения“ нямат край и вече включват ежедневните човешки занимания. Психиатричната индустрия обаче ни предлага поредната и може би най-абсурдна „болест“, която е могла да й хрумне: заболяване на здравословното хранене.

Това не е шега. Според тези психиатри, ако често търсите хубави плодове, с които да се храните, вие сте „психично болен“ и може би се нуждаете от лечение с химикали, включващи силни психотропни вещества. Вестник „Гардиън“ съобщава, че съсредоточаването на вниманието върху идеята, че трябва винаги да се храним здравословно, може да е сериозно психологическо смущение. По-нататък в статията се казва, че това „заболяване“ е кръстено orthorexia nervosa, което в буквален превод от латински значи „нервност на правилното хранене“.

Източник: Natural News

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

6 коментара за "Лудост: Изнамериха още две „умствени болести“"

 1. Припомням  29.06.2010 г. | 14:28 ч.

  Това бебче как го гони шизофренията…
  А мене сигурно ме е стигнала,щом съм сяла в градината домати и пипер! Безумие след безумие.Докога?

 2. Kalcho  29.06.2010 г. | 21:27 ч.

  Свързана с темата на статията и виджилънт ситизън се е заел с изследване на въпроса. Доста е обемна и в момента не мога да помогна с превод. Но все пак линка да го има за четящите свободно на английски.
  Dumbing Down Society Part I: Foods, Beverages and Meds
  Оглупяване на обществото част 1, Храни, напитки и лекарства
  http://vigilantcitizen.com/?p=4051

 3. Gergana  29.06.2010 г. | 21:57 ч.

  Хе! Тамън съм се стегнала да го превеждам…

 4. Кон фихрогон  02.07.2010 г. | 12:50 ч.

  В българия, че и по света, най-редовна практика е, психично болни хора да издават диагнози на съвсем здрави техни пациенти, като диагнозите са съобразени с техните аномалии в психиката им.

  Сиреч по просто казано му, тези хора издават диагнози като присъди над други хора, като собствените си психични болести ги пишат в медицинският картон на нарочената жертва и следователно това става като един вид дамга за цял живот на потърпевшият човек, да носи срамът и унижението на друг, а другият да си дава поводи да се присмива над унижените хора.

  Наистина че този свят и психично и умственно и генетично е сбъркан.

  А като сложим и психично болните властелини на света и кратинката заприличва на едно първобитно общество, хора с животински инстинкти, но разполагащи с високи технологии.

 5. Emil Zahariev  04.07.2010 г. | 22:00 ч.

  + Много добре казано! Така е както го пишеш! Се ла ВИ!

 6. гет  06.07.2010 г. | 10:23 ч.

  Та именно прехваленият д-р Фройд е изтъкан от лични страхове фобии, маниакално-депресивни състояния и т.н., и т.н. Юнг му е предлагал да го лекува … но човекът (Зиги-Фройд), не без помоща на ОГПУ, става знаменитост от световна величина. Всичко това не му пречи да има твърде успешна практика, като терапевт.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.