Имате часовник Casio? Това значи, че сте терорист!

Според докладите на военните трибунали за статуса на затворниците в „Гуантанамо Бей“, притежаването на часовник Casio е повод за лишаване от свобода без съд и без ясно посочен срок. Това важи с особена сила за модела Casio F91W, за който се твърди, че е често използван за извършването на бомбени нападения от терористични групировки.

Абдула Гулам Расул – затворник, който е заловен с два часовника Casio от модела, ползван за задействането на експлозиви, за които се смята, че са дело на Ал-Кайда или други радикални ислямски терористи с опит в импровизирането на експлозивни устройства.

Мохамед Ахмад Саид Ал Еда – арестуван и затворен, тъй като е „притежавал Casio 195W със сребрист корпус“. Адвокатът на Ал Еда води съдебно дело, в което оспорва логиката, че притежаването на такъв часовник автоматично означава съпричастност към терористична организация.

Маджид Айда Мухамад Ал Курайши – лежи в затвора за притежаване на Casio 195W, тъй като други часовници от този модел са ползвани от терористични групи и Ал-Кайда за направата на самоделни експлозиви.

Фад Умр Ал Шариф
– посочен за „терорист“ на първото и второто изслушване на съдебния процес, тъй като дори тогава е носил на ръката си Casio 195W.

Списъкът с други „касиотерористи“ може да се чете и в Wikipedia.

Източник: The Beaufort Gazette

Casio 195W

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

3 коментара за "Имате часовник Casio? Това значи, че сте терорист!"

 1. Ириней  23.06.2010 г. | 22:53 ч.

  И аз имах такъв часовник като малък, само че версията с металната верижка.

  Притежанието на такъв часовник да е основен аргумент да те лишат от свобода ми се струва нещо абсурдно и нереално. Не мога да го приема. И от друга страна знам, че тези неща се случват.

  Спират ви на някое летище, защото носите часовник, за който се твърди, че е стандартния подарък на зрелостниците от дадена академия за терористи (не импровизирам за подаръка; пише го в цитирания източник). От там ви набутват в някоя килия и никой не чува нищо за вас в продължение на месеци и може би години. Как звучи?

 2. Stanil  24.06.2010 г. | 18:05 ч.

  Хахаха, аз също имах абсолютно същия часовник като малък, но веднъж едни батковци ми го откраднаха. Сега вече разбирам защо им е притрябвал подобен евтин часовник – сигурно са ги доставяли нелегално на някоя терористична организация в Близкия Изток!
  То не е много смешно, ама…..

 3. Руси Иванов  24.06.2010 г. | 18:53 ч.

  Аз имам такъв и съм мого доволен наистина, защото работи с голяма батерия с период на смяна СЕДЕМ години. Това дава спокойствие за хора които работят с транспорт или друго занимение което изисква точност във времето. Впечатление ми направи обаче двата начина за изписване на марката в статията при положение че се вижда и на снимката.Не че е от голямо значение но ме подсети за Керекова чешма в Копривщица. Възстановителите на чешмата решили да пишат и кога е съградена чешмата и не знам какъв е бил източника им на информация ( тук пък се сещам за черешово време или по ечемяна жетва ) но написали 1751-ва година, а вградили и оригиналния камък с надписа, а там с букви си пише 1781-ва година. Това става през 1935-та година и вече седемдесет и пет години чешмата си е така с две години, като паметник на БЪЛГАРЩИНАТА. http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/36276486.jpg
  Писах им във форума и по телефона се обаждах, та да видим за събора дали ще уредят въпроса.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.