САЩ: Властите тровили народа си през Сухия режим

Една мрачна, но слабо позната страница от историята на САЩ е, че федералното правителство е заповядало да бъдат добавени отрови в алкохола по време на Сухия режим, за да бъдат наказани тези, които не са се подчинявали на забраните. След като хората масово започнали да проявяват находчивост, за да се справят с ниското качество на контрабандната стока, администрацията на президента Калвин Кулидж наредила на производителите на алкохол да разтварят в напитките различни отрови, които са трудни за неутрализиране в домашни условия.

Сред ползваните отрови са били такива като ацетон, бензол, кадмий, камфор, карболова киселина, хлороформ, етер, формалдехид, газолин, йод, керосин, метилов алкохол, живачни соли, никотин, хинин и цинк. Скоро след началото на тази кампания 31 души от Ню Йорк се натравят до смърт само в рамките на коледните празници. Историците изчисляват, че общо 10000 души са били убити от отровите в алкохола до края на Сухия режим през 1933 г., като отбелязват, че отровителската програма на властите дори никога не е била сред секретните.

Източник: Natural News

Наздраве!

Коментар от Стопанина: Като чета съдържанието на химическия коктейл, който е бил добавян по онова време в алкохола, няма как да не отбележа, че отровителската програма на властите продължава до днес. Разликата е, че сега е малко по-потайна и пиячката е сменена с ваксини, в които също има живак, формалдехид, тежки метали и тем подобни канцерогенни и/или дебилитиращи „аджуванти“.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

5 коментара за "САЩ: Властите тровили народа си през Сухия режим"

 1. Алиса  22.06.2010 г. | 12:39 ч.

  Актуален метод на тровене е ФЛУОРИД в пастата за зъби, даване на таблетки ФЛУОРИД на децата. Не е доказано дали това помага за зъбите, но е доказано че флуорида подтиска емоциите.

 2. Оня  22.06.2010 г. | 13:52 ч.

  На българският пазар от известно време се продават немски колбаси във вакуумна опаковка. Както личи, са били препакетирани, за да не може обратно да се върнат в Германия. По качество те превъзхождат българските, а са значително по-ефтини от тях. Някои потребители подозират че в тях има някакви отрови.

  (От Стопанина: Какви са основанията за подозренията?)

 3. Aha  22.06.2010 г. | 16:34 ч.

  Моят баща работеше в Родопа – за тези които не знаят това са група от соц. предприятия за преработка на месо и производство на месо и колбаси. Колбасите които се произвеждаха тогава(преди минимум 20 години)бяха с трайност – малотрайни до три дена, трайни до месец. Вижте сега с каква трайност са колбасите на пазара и си направете изводите. Не че тогава колбасите са били много стока, но се вкарваше живо месо в комбината и се изкарваха готови колбаси. Сега се вкарва – не е ясно какво и на колко години и се изкарва – също не е ясно какво и с трайност минимум 6 месеца. Извода е – не яжте колбаси и възможно най-малко месо, а тези които могат дори и без месо!

 4. Оня  23.06.2010 г. | 01:34 ч.

  Трайността на продуктите зависи от количеството и състава на консервантите в тях. Консервантите могат да предизвикат алергия, предполага се че са канцерогенни и провоцират рак. Цената на тези немски колбаси в Германия, е далеч по-висока от тази в България. А немците имат поговорка, че на този свят никой не прави подаръци.

 5. Joro  27.06.2010 г. | 18:52 ч.

  За въпросните немски колбаси,а и не само за тях,си мисля,че по този начин в Германия се отървават от стоки с изтекъл или изтичащ срок на годност.Препакетират се в България и се продават като съвсем годни.В „Метро“ съм виждал много вносни продукти,на някои от които откровено си пише пакетирано в България.Да не би на германците да са им свършили опаковките?Ще дам един пример.Голяма разфасовка кашкавал се внася и се препакетира на 10 по-малки.В следствие на което оригиналния етикет изчезва и на негово място се появява напечатан такъв в България.Хитро,а?

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.