Пропаганда: Изродените храни са по-добри от естествените

Бивш съветник на британското правителство по въпросите за земеделието каза, че производителите на органични (естествени) храни трябва да приемат генно модифицираните семена, за да повишат реколатата си, без да вредят на околната среда. Гордън Конуей – професор, преподаващ международно развитие в лондонския Imperial College, е цитиран от изданието „Таймс“ да определя ГМО като „естествени“ (natural).

Аргументацията на Конуей напълно пренебрегва критиците на биотехнологиите, които смятат, че намесата в естествените еволюционни процеси най-вероятно ще имат непредвидими последствия. Той заявява, че издръжливите генно модифицирани храни са по-екологични от нормалните, тъй като не изисквали толкова често обработване на земята. Конуей пропуска да отчете и важната подробност, че растежът на ГМ растенията изисква повишено ползване на токсични химикали.

„Можем да модифицираме генно семена, които ще дават по-добри естествени плодове“ — Казва Конуей за лондонския „Таймс“.

Източник: Natural News

Коментар от Стопанина: Статиите на „Таймс“ и „Natural News“ се опитват да разглеждат въпроса научно, въпреки че в това, което говорят такива като Конуей, няма и никога не е имало наука. Достатъчно е да разгледаме биографията на цитирания сър Гордън Конуей: Бивш президент на Фондация Рокфелер, член на банкстерската Фондация Форд и настоящ президент на дискредитираното и корумпирано Кралско географско общество.

Самата изява на такива като Конуей показва, че темата за ГМО е преди всичко политическа доктрина – също като „климатичните промени“ и „пандемиите убийци“.

Войната е мир.

Свободата е робство.

Невежеството е сила.

Франкенщайновите храни са по-добри от природните.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

3 коментара за "Пропаганда: Изродените храни са по-добри от естествените"

 1. zaharia  10.06.2010 г. | 12:36 ч.

  То не е толкова страшно това, че тия си пропагандират в полза на ГМО. Страшното е, че се намират такива, които им вярват.

 2. s  10.06.2010 г. | 17:01 ч.

  Michael Palin e presidenta na RGS

 3. zukerman  06.10.2010 г. | 19:18 ч.

  Лорд Конуей, сър, имам едно простичко предложение към Вас – почнете да ядете само от тези „по-добри естествени плодове“, за които говорите.
  От днес.
  После ни разкажете как е, моля Ви.
  Примерно след 5 години.
  Също децата, внуците и правнуците Ви.
  Да Ви е сладко!!!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.