Бременни рискуват аборт заради антидепресанти

През 2005 година щатската Администрация за одобрение на храните и лекарствата (FDA) предупреди, че антидепресантът пароксетин (продаван като Paxil, Paxil CR и Pexeva) през първия триместър на бременността може да увеличи риска от увреждане на плода, особено на сърцето. Дали това доведе до спад в предписването на пароксетин и други антидепресанти за бременни жени?

За съжаление, отговорът е „не“.

Всъщност току-що публикувано проучване в CMAJ (Официалното списание на канадската медицинска асоциация) отбелязва, че лекарствата доста често се ползват от бременните. Почти 4 процента от бъдещите майки ги взимат в даден период още през първия триместър. А резултатите могат да бъдат трагични.

Отровни бонбончета за милиарди.

Новото изследване заключава, че при бременните, взимащи антидепресанти, рискът от нежелан аборт е главозамайващите 68 процента. Почти толкова голяма е вероятността за увреждане на плода.

Източник с остатъка от материала: Natural News

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.