Руските наборници ще могат да откупуват свободата си?

В Русия беше внесен законопроект, според който наборниците ще могат да откупват службата си за 1 милион рубли. Сумата се равнява на около 100 долара за ден, а отсрочването на службата ще става независимо от възрастта или състоянието на здравето.

Парите ще влизат по сметката на Министерство на отбраната, предвижда още законопроектът. Ако младежите не желаят да служат в армията, те ще могат да заплатят за това. Със събраните средства армията ще може да привлече професионален контингент, аргументират още вносителите на законопроекта.

Източник: News.bg

Първи коментар от Стопанина: Почитаеми колеги, думата „отсрочка“ се превежда като „отлагане“ (за завършване на образованието или по здравословни причини), а не като „освобождаване“. Това са две различни неща и ако човек не провери източника ви, няма как да разбере за какво точно е този законопроект.

Втори коментар в картинки: С други думи, открива се съвременен пазар за роби, където робите, които сами са се признали за такива, трябва да откупуват свободата си срещу 100 долара на ден. Никой не дава свобода даром! Но тя не се и купува. Или я имаш в себе си, или я нямаш. Ако я нямаш, си е твой проблем.

За протокола: Бюджетът за наборните войници в Русия е между 1-5 долара/ден.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "Руските наборници ще могат да откупуват свободата си?"

 1. P.E.A.C.E.  08.06.2010 г. | 16:55 ч.

  Според мен идеята зад това е следната – децата на синята кръв и тези на слугите им, да не влзат в армията, защото те трябва да станат политици, банкери и т.н.
  Никой от обикновените хорна неможе да извади такава сума.

 2. Стопанина  08.06.2010 г. | 17:10 ч.

  Децата на елита не ходят войници и без да плащат. Просто никой не ги търси или ги освобождават по други канали. 1 милион рубли са малко над 30 хиляди долара – сумата е голяма, но не непосилна. Тя е аналог на това, което се плаща на запад за образование в колеж. Разликата е тази, че с тези пари от колежа си купуваш диплома за образование, докато в Русия ще си купуваш СВОБОДАТА, КОЯТО Е ДАДЕНОСТ!

  Но тук важното е общото: Целта и на запад, и в Русия е да те натоварят с дългове. Например сега за САЩ подготвят закон, който ще позволява откупуване на студентския кредит, срещу който младият висшист ще трябва да служи 10 години на държавата. Имаше и конкретни предложения за същността на службите, които са потресаващи – следене на дисидентските медии и доносничене, както и разни „социални“ длъжности, свързани с контрола на „домашния тероризъм“.

  Освобождаването от военна служба срещу теглене на кредит, защото повечето хора наистина нямат тези пари, ще е в услуга на банкерите. Такъв кредит ще се връща с години – все едно си купил апартамент.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.