Израелски фирми искат да купуват български ниви

Израелски компании имали интерес към покупката на земеделски земи в България, станало ясно по време на посещението на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в Израел, Там той се срещна с колегата си Шалом Симхон, съобщиха от Министерството на земеделието и храните в петък.

Преди около два месеца Найденов заяви, че се подготвя стратегия за управление на държавните ниви и има вероятност част от тях да бъдат продадени, а друга отдадени под аренда, за да се осигурят приходи в бюджета. Тогава той изчисли, че е възможно така да се осигурят 400 млн. лв. в хазната.

Източник: Mediapool

Майцепродавство: Израелско знаме в българските земи.

Коментар на Стопанина: Предлагам Мирослав Найденов, след като е толкова дащен, да продаде някои от органите си за трансплантация на израелски войници. Звучи абсурдно? Не мисля така. Искам да видим колко дащен ще е Найденов, ако продава нещо свое, а не чуждо. България не ти е бащиния, почитаеми!

Ако предложението ми бъде прието:

1. В държавната хазна ще постъпят много повече от 400 млн. лева, защото само за роговиците на очите му и един бъбрек израелците биха дали повече, отколкото за земите ни.

2. Ще спасим живота на един палестинец, тъй като няма да има нужда да бъде умишлено убит, разфасован и прораден на парчета без знанието на близките му. За тези практики на Израел четете тук.

3. Избягваме риска всички един ден да се превърнем в палестинци, които ще сме бомбардирани, защото пречим с нещо на израелските интереси в бившите ни ниви.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

30 коментара за "Израелски фирми искат да купуват български ниви"

 1. Emil Zahariev  04.06.2010 г. | 15:33 ч.

  + Мислим дека това е нонсенс?!? Български министър да декларира, че ще продава българска земя на чужденци?!? Българската държава требва само да купува земя, а НЕ да продава!!!Този незабавно требе да бъде принуден да подаде оставка!!!

  http://www.spiralata.net/bb/viewtopic.php?t=605

 2. Стоян Стоянов  04.06.2010 г. | 21:02 ч.

  Емо, туй дека го мислиш- го забрави! Купува тоя дека има пари. Ти имаш ли? Имаш – въшки!
  Виж, Стопанина мисли по-практично. Ако Хер Флик изтъргува министър Найденов може и да вържем гащите. Лошото е друго – че алъш-вериша с евреите винаги е на загуба. Я са ни пробутали фалшиви долари, я заедно с министъра са взели и земята, която той управлява.

 3. Стопанина  04.06.2010 г. | 21:09 ч.

  „Я са ни пробутали фалшиви долари…“

  Ето още едно практично решение: Може да искаме тези долари (или електронни пари) направо да бъдат изпратени на кредиторите ни за погасяване на външния дълг. Ако Израел плаща с фалшиви пари, да се оправят с банкстерите. 🙂

 4. Joro  04.06.2010 г. | 22:23 ч.

  Стоянчо,недей така.Ще си напечатат пари и ще купуват.Спомни си,че допреди 10 години беше забранено чужденци да купуват земи в България.

 5. Припомням  05.06.2010 г. | 08:54 ч.

  Аз изобщо не се съмнявам,че разпродажбата на български земи е в ход.Близо до Варна има едно с.Левски.За земеделските земи около това село се знае,че око са им хвърлили точно израелски фирми.И как не – местността е много красива.Тъй като е на високо,от горе се вижда част от Девненската низина,от другата страна на селото има разкошна гора /да се чудиш как още не са я изсекли /,от там към Суворово пътят минава през тази гора и е много приятно.
  А и в цялата ни държава природата е красива.Но така както е тръгнало,всичко това ще мине в чужди ръце.

 6. гет  05.06.2010 г. | 20:17 ч.

  Тая „схема“ е твърде стара и вече изпробвана в практиката от „тях“, още от средата на ХІХ в. Най-напред закупуваха земя и имоти в Палестина – после, като му „дойде времето“ си направиха и държава .
  „Пазете се от данайците, дори и когато ви правят дарове !“

 7. Val  05.06.2010 г. | 23:54 ч.

  Продажбата на Българска земя от държавата на чужденци е Национално предателство и трябва незабавно да бъде санкционирана с крайната строгост на закона !

 8. Viktor  06.06.2010 г. | 12:12 ч.

  Мисля,че сте закъснели,доколкото ми е извесно тук в София и във Варна,вече има по едно голямо от затворен тип еврейски селища,построени от някаква приближена корпорация на ротшилд,само да се сетя къде го четох и пускам линка

 9. Emil Zahariev  06.06.2010 г. | 14:56 ч.

  + Искам незабавно оставката на министър Найденов!!!

 10. Emil Zahariev  06.06.2010 г. | 17:10 ч.

  + Чул съм само за такива затворени еврейски селища! За такова се говори, в района на „Камбаните“, но някакви по достоверни сведения нямам.

 11. Joro  06.06.2010 г. | 19:12 ч.

  Комунистическите законотворци ни обясняваха падането на забраната за покупка на земя от чужденци с наивното обяснение,че нямало да си я занесат в чужбина.А ние им вярвахме.

 12. Emil Zahariev  06.06.2010 г. | 19:25 ч.

  + Ами Ваш проблем, щом сте ИМ вЕрвали!?

 13. Viktor  06.06.2010 г. | 20:03 ч.

  Намерих го:
  http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=2573

 14. ARRI  06.06.2010 г. | 20:11 ч.

  Линк.

  Дано и тук да не стане като в Палестина .

 15. Emil Zahariev  06.06.2010 г. | 21:22 ч.

  + Тя и баба ми така казваше : Дано не, дано не…..!?

 16. ARRI  06.06.2010 г. | 21:58 ч.

  Лошо Emilе , много лошо . И аз все се надявам , ама все надеждите ми умират . И този път са мъртви . Нали ?

  (Стопанина: Моля, пренесете чата си във форума.)

 17. Дориян Александров  08.06.2010 г. | 18:15 ч.

  Ето тук има доста неща по темата, която набира скорост в Мрежата и се дискутира вече с възмущение и неприязън към действията на ГЕРБ и премиера.

  От Стопанина: Привет. Вече помолих един блогър и моля най-учтиво и тебе, когато ползвате материали „От извора“, да получавам заслужен кредит. Например материалът с извадките от Учителя – нямам права върху учението, но все пак аз и д-р Чилингиров сме положили труда за създаването на тематичните колекции от цитати. Не искам да ми пишеш името, а просто да се знае откъде е първообразът на публикацията. А като цяло е приета практиката да се цитира само част от материала с препратка към източника.

  Искам да ме разбереш правилно: Утре някой може да копира материала от твоя блог и да направи някои своеволни редакции на текста – после иди се разправяй, иди му хвани края „кой какво откъде е взел“. Надявам се да разбираш мотивите ми и съм сигурен, че разбираш личната отговорност, която всеки от нас носи за опазване на учението без изопачавания.

  Иначе ти благодаря, че разпространяваш Словото и моето слово.
  И да знаеш, че съм ти фен от години.
  Материалът ти за историята е класика!

 18. Дориян Александров  08.06.2010 г. | 18:24 ч.

  Трябва спешно да активираме всичките си връзки и контакти и да направим темата номер едно в България на принципа на „снежната топка“! Вече започвам да алармирам и българските общности в чужбина – трябва да се получи и международен отзвук. Така ще ги притиснем до стената както стана по въпроса за ГМО, сега петицията за референдум срещу приемането на Турция в ЕС подето от ВМРО и телевизия „СКАТ“, а също и еврейските изстъпления в концлагера Газа! ВОЙНА СРЕЩУ [цензурирано] ПО ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ! Трябва да им се обяви пълен бойкот и да се ударят икономически – Швеция, Норвегия и Турция вече го направиха; в ЕС нещата са на кантар по този въпрос; необходимо е да наклоним везните в наша посока! Не го ли направим после ще съжаляваме……))))) Вярната формула е дадена още от възрожденеца Добри Чинтулов:“ДОРДЕ Е МЪНИЧКА ЗМИЯТА ЕЛАТЕ ДА СЕ СЪБЕРЕМ; С КРАКА ДА И СТРОШИМ ГЛАВАТА – СВОБОДНИ ДА СЕ НАЗОВЕМ“!!!…..

  (От Стопанина: Нека се въздържаме от обидни етнически епитети като чифути, мангали, резняци и пр. Текстът е достатъчно силен и без тях. А бих казал, че е и по-добър. Благодаря.)

 19. Дориян Александров  08.06.2010 г. | 22:53 ч.

  В блога нанесох корекция и съм дал линк към източника в материалите на Дънов! Обикновенно го правя, но тук съм пропуснал в бързината; толкова ми хареса материала. Иначе отдолу е дадено, че подбора е направен от д-р Асен Чилингиров. Трябва да обединим усилията си срещу общия притаен и коварен враг!

 20. Дориян Александров  08.06.2010 г. | 22:55 ч.

  Пущам и редовно линкове на материали „От Извора“ към социалната мрежа „Фейсбук“, а там имам доста приятели, които ги четат!

 21. Стопанина  08.06.2010 г. | 23:01 ч.

  „В блога нанесох корекция…“

  Благодаря.

  „Трябва да обединим усилията си срещу общия притаен и коварен враг!“

  Нямам и няма да имам врагове. Тези, които ме смятат за техен враг, за мен са просто недораслеци и диваци. Ти кого наричаш „притаен и коварен враг“? Тукашните търгаши или еврейските? Мен еврейските не ме притесняват. Знаеш, не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя, дето я дава, е за пердах.

 22. Стопанина  08.06.2010 г. | 23:29 ч.

  Дорияне, ще те помоля да смениш и заглавието на „Беинса Дуно: Подбрани цитати на еврейска тема (1/2)“. Аз също бързах да пусна материала и не се съобразих, че не е удачно да слагаме Учителя в едно изречение с „еврейския въпрос“ – това е анахронизъм и не съвсем коректно.

 23. Владимир Помаков  09.06.2010 г. | 12:39 ч.

  Имаше в махалата, където живея един много интересен човек, от старите едновремешни инженери, френски възпитаник ако се не лъжа. Почина през 2005 г. на 83 или 85 години. Та преди 35-40 години отивам по някаква работа у тях. Заварвам го потънал в четене на някаква книжка на френски. Питам го какво толкова интересно чете та така се е внагрил в книгата и той ми каза и заглавието и автора – ама де акъл тогава да си запиша! – и ми казва същественото: че след трийсетина години евреите ще си преместят Израелът на Балканите. Мене ми се видя не само чудно ами направо смахнато едно такова нещо и май дори си казах „че бате Милко нещо изкуква, за да чете такива неща…“. Оттогава много пъти съм се сещал за тая случка и съм си мислел че този френски автор трябва да е бил нещо като ясновидец или пък много добре да е познавал материята…

 24. ARRI  09.06.2010 г. | 15:21 ч.

  Владимире , ми то времето вече е дошло . А друго не си ли спомняш ? Щом книгата е била френска , може и да е Нострадамус ….

 25. Gergana  09.06.2010 г. | 15:51 ч.

  Името Нострадамус лесно се помни. Да не е била книга на някой от учениците на Дънов или на самия Учител? Такива е имало преведени (или писани) на френски и така са се разпространявали (особено повремето на социализма).

 26. Kiril  09.06.2010 г. | 16:22 ч.

  Не е ясно защо например тая земя не се предложи на българи или поне на скандинавци, а досега се кри и изведнъж -оп!Явно това е било подготвяно.Тя е наша, не на министъра…Трябва реакция

 27. ARRI  09.06.2010 г. | 16:40 ч.

  Ето тука има филмчета за Учителя . Прогнози и съвети за нас Българите .

  http://en.kendincos.net/video-lpdtrrpj–––-04.html

 28. Emil Zahariev  09.06.2010 г. | 21:47 ч.

  + Та за Баба ми: Ама рушняците/както им казваше баба ми/ дойдоха и заедно с еврейските комисари избиха 30 000 душиза около 5/пет/дена след 09девети. 09девети. !!! Техни помагачи беха основно лумпени и цигани!!!

 29. Деси  17.06.2010 г. | 21:34 ч.

  Чакаме ви!
  Facebook група.

 30. Владимир Помаков  26.06.2010 г. | 21:53 ч.

  Стопанино, а и всички участници – сега като препрочитам целия този материал и вашите мнения – мисля много черно. Мисля си дори – макар и да звучи инфантилно сигурно – че територията България вече е продадена и изказвания като тези на Мирослав Найденов (защо никой не го попита какво прави десет години като управител на общинска фирма „Екоравновесие“ – дето се грижи за бездомните кучета? И колко хиляди /или милиона/ евро присвои в грижите си за тия кучета?) служат само да ни отклоняват вниманието от съществените въпроси. А именно че България е продадена, че населението трябва да бъде сведено до някаква приемлива бройка на гои-прислуга – може би 2 милиона души; че когато новите господари се настанят и поемат нещата в свои ръце, циганите ще изчезнат от България – в 4-тото измерение или оттатък; че може би животът ни тогава на някакви добитъци ще бъде по-приемлив и поносим отколкото е сега, като на граждани на „свободна“ и „демократична държава“, членка на ЕС; и т.н. и прочие

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.