Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка

Университетът на Калгари разпространи видеоклип, който показва как мозъчните клетки се израждат и умират, след като бъдат изложени на живак. Живакът е същият невротоксин, който се намира като „консервант“ във ваксините и други продукти на фармафията (например някои капки за очи), но е прикрит под името тимеросал. Той все по-често е сочен за главен, макар и не единствен причинител за бума на аутизма и други неврологични заболявания, много от които засягат децата.

Тимеросалът: Живак под прикритие

Живакът е една от най-токсичните субстанции, която се вкарва с ваксините в човешкото тяло. Той е тежък метал, който допринася за развитието на заболявания на нервната система, включително аутизъм, деменция и дори Алцхаймер. Натрупва се в тъканите на тялото и не може да се изчисти лесно, доколкото е възможно пълното му премахване, затова дори малките излагания на живак са опасни – с времето количеството в организма се увеличава и сериозно застрашава здравето.

Учените от Калгари предупреждават, че е жизненоважно да направите нужните проучвания, преди да се подложите на каквато и да било ваксинация. Това важи с още по-голяма сила, ако трябва да бъдат имунизирани деца.

Бележка на Стопанина: Предлагам видеото за читатели, които разбират английски. За останалите ще резюмирам, че в сцените, на които се вижда израждането на нервните клетки, експериментът не е правен върху хора. Но влиянието на живака при хората е още по-пагубно ? тежкият метал първо пречи за нормалното образуване на защитната обвивка на нервите, а след това и самите оголени нерви стават лесна плячка на биотерористичните оръжия, наричани за краткост: ваксини.

За протокола: Във ваксините има и други тежки метали, например алуминий, а почти всяка от добавките – наричани с помпозния термин аджуванти – е токсична. Накратко, ваксините обикновено са по-опасни от самите болести, срещу които уж ви предпазват.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

13 коментара за "Видео: Как живакът във ваксините убива мозъка"

 1. Artemida  01.06.2010 г. | 11:58 ч.

  Да, същото бях писала и в един медицински сайт, който така типично хвалеше ваксините.
  Това откритие, което ужким са направили, така наречените учени е отдавна известно в медицинските среди. Е, не във всички, но специалистите Невролози знаят.

 2. Парфюми  09.06.2010 г. | 16:50 ч.

  Видеото много добре показва всичко !

  Благодаря

 3. Борис Йорданов  23.07.2010 г. | 14:20 ч.

  Защо публикувате подобни глупости? Филмчето е ОК, да това им се случва на мозъчните клетки. И стова се изчерпва смисленото съдържание на публикацията. Няма НИТО едно доказателство (но има много изследвания), че ползваното като консервант във ваксините живачно съединение (за неразбиращите – пази ваксината от бактериално замърсяване)предизвиква увреждания, аутизъм и всякакви други. ФАКТ е, че от много години употребата му във ваксини е почти напълно прекратена. Защо искате да паникьосвате хората? Заради подобни безпочвени слухове и дизинформации куп майки ще стигнат до малоумната идея да не ваксинират децата си.

 4. Стопанина  23.07.2010 г. | 14:30 ч.

  Нямало доказателства, че „консервантите“ и „аджувантите“ водят до аутизъм, неврологични и други заболявания? 🙂

  „ФАКТ е, че от много години употребата му във ваксини е почти напълно прекратена.“

  Факт е, че това не е вярно, което лесно се проверява от листовките на ваксините. Нещо повече – тимеросалът все по-масово се поставя и в други фармацевтични продукти. Вече е трудно да си намеря овлажняващи капки за очи без тази гадост. А когато намеря, на опаковката изрично пише, че няма тимеросал – дотук са само две такива сигурни компании: Alcon с техните Systane и финландския продукт Oxyal. Всичко останало е отрова.

  „Заради подобни безпочвени слухове и дизинформации куп майки ще стигнат до малоумната идея да не ваксинират децата си.“

  Точно това е целта ми. Ако искаш да пишеш занапред тук, внимавай с езика.

 5. Борис Йорданов  23.07.2010 г. | 15:01 ч.

  🙂 Хайде да се научим да четем, не съм генерализирал никъде „консерванти“. Говорим за живачното съединение недолюбвано от Вас и за аутизъм. Да, няма. Цитирайте изследване, което го ДОКАЗВА.

  Изключването на Тимерозал от детските ваксини в САЩ започва през 2000г и сега не се използва (с едно изключение, грипна ваксина,)почти същото е положението при страните от ЕС. Резултата е, че НЯМА промяна в ръста на аутизма при деца които НЕ СА получавали ваксини с тимерозал в сравнние с тези, които са.

  Да, има го в други ваксини и продукти. И? Написано е, Вие сте информиран, не купувате. Покажете ми консервант, който не е вреден? Въпрос на доза и метаболизация.

  >> Повече не пиши в сайта ми.
  Спрете ме 🙂

  ПП Второ лице, единствено число. Познаваме ли се?

 6. Стопанина  23.07.2010 г. | 15:27 ч.

  „Цитирайте изследване, което го ДОКАЗВА.“

  Нямало изследвания, викаш. Ето едно от десетки, ако не и стотици които излизат с две цъквания в Google (което значи, че все пак реши да се върнеш неподготвен):

  A Mitochondrial Dysfunction, Impaired Oxidative-Reduction Activity, Degeneration, and Death in Human Neuronal and Fetal Cells Induced by Low-Level Exposure to Thimerosal and Other Metal Compounds – публикувано под експертна редакция в списание „Toxicology & Environmental Toxicology“. Кратко резюме в статията „Study Proves Link Between Thimerosal and Autism Neurotoxicity“ („Изследване доказва връзката между тимерозала и невротоксичните алергични процеси при аутизма“).

  „Спрете ме“

  Смятай го за направено.
  Желая ти всичко хубаво. Сбогом.

  „Второ лице, единствено число. Познаваме ли се?“

  Да, по делата.

 7. Борис Йорданов  23.07.2010 г. | 15:49 ч.

  Някога питали ли са Ви дали сте малоумен?

  (От Стопанина: Чудесен завършек на общуването ни.

 8. Viktor  23.07.2010 г. | 16:41 ч.

  Тъкмо си гледах едно филмче за ваксинките,и хоп какво да видя,някой е писал по темата,а ето и филмчето,което е правено още през 90г.,да си зададем някой въпроси……….?
  http://vbox7.com/play:adcf772c

 9. нел  25.01.2011 г. | 18:02 ч.

  За клипа какво да кажа,той си е показателен!Между другото е спрян поради много протести от трета страна,но аз съм упорит човек и го открих копиран в друг международен сайт.Да живее гугъл!
  Но не пиша заради това.А заради хората с големи съмнения,относно полезноста на ваксините!Първо това обяснение на докторите едно на 1000 се получава усложнение е просто смехотворно!Но дори да беше така,а ако това 1 на 1000 е твоето дете?!
  Защото се оказа моето,кофти късмет нали!
  Дъщеря ми се роди напълно здрава и нормална,чрез нормално раждане,без упоики и т.н.До година и един месец детето ходеше за ръка и казваше няколко думи.Сложихме й стандартната ваксина,ще ви излъжа точно коя беше,май тройната коклюш и т.н. след 15-20 дена детето получи тежък гърч,при норма ( ако така може да бъде наречено) от 2 до 10 минути за продължителност на гърча ,тя не излезе от статус около 40-50 мин.
  По това време нямахме представа какво й се случва,както се оказа и „компетентната докторка“ от бърза помощ също не беше наясно какво точно трябва да направи!
  Няма да ви занимавам с прекрасните си преживявания и опознаването на здравната ни система,защото ще си пиша до утре.Важното е че трябваше да мине една година докато лекарите ни направят връзката между ваксините и състоянието й!Тъй като в България е задължително да сложиш ваксини на детето и можеш да ги отлагаш само по 6 месеца явявайки се пред комисия в ХЕИ,успяха да й сложат още 2 ваксини,като при всяка пристъпите се засилваха ,докато при втората не влезе за 5 дни в интензивното.Поради силните гърчове беше получила разкъсвания на периферните кръвоносни съдове ,повръщаше кръв и изпадна в кома за един ден.
  Мтого исках пет минути насаме с някой от милите хора,който обясняват за статистиката от 1 на 1000.Докато две годишната ми дъщеря лежеше с тръба в гърлото,три системи с лекарства,който просто не й помагаха и „любезната“ лекарка ми обясняваше да съм престанела да я разпитвам защото „детето умира“ ,а тя си имала много работа.
  Чесно казано стигат ми толкова спомени!
  Та в днешно време,след доста „прекрасни “ събития дъщерями скоро ще стане на 4 години.Има тежка форма на епилепсия и смесена форма на ДЦП.Не може да ходи и да говори и за съжаление няма гаранции,че някога ще се възтанови от благотворворното влияние на ваксините и родната ни медицина!
  Благодаря за вниманието!

 10. Александър Василев  05.08.2011 г. | 16:21 ч.

  Преведох го за неразбиращите английски:

  http://www.youtube.com/watch?v=WBM-CQ9sBKs

  Надявам се съм бил полезен…

 11. inranxan  11.08.2011 г. | 11:20 ч.

  Благодаря на Александър Василев сложих ти клипа в форума …не е зле да си го свалите това клипче че ги махат…

  абе Борис Йорданов пожелавам ти ефектите на ваксините да се проявят при децята ти и при внуците ти и при правнуците ти и ти да им гледаш мъките

 12. жжж  23.02.2015 г. | 23:06 ч.

  махнали са го

 13. Стопанина  23.02.2015 г. | 23:19 ч.

  махнали са го

  Ке го върнем. 🙂

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.