Пропаганда: Напитки с аспартам срещу бъбречни камъни

Наградата за „Най-идиотско научно списание на годината“ отива при „Урологичен журнал“ (Journal of Urology) заради една статия, в която се твърди, че диетичните безалкохолни напитки всъщност били ефективно средство за предпазване от камъни в бъбреците. Броят се появи на пазара на 19 април 2010 г. Изследването е направено от д-р Брайън Х. Айснер – уролог от болница в Бостън, който явно си няма каквато и да било представа колко вреден и токсичен е аспартамът.

Според д-р Айснер диетичните напитки не били само добро средство за превенция на камъните в бъбреците; те били добро средство и за хидратация на организма. Той отбелязва, че хората се нуждаят от 2-3 литра течности на ден и заявява в статия, препечатана даже от „Ройтерс“, че „ако хората искат да покрият този норматив, консумацията на тези напитки може би е добър начин“.

Автор: Майк Адамс
Източник: Natural News (с продължение на статията)

Диетична кола с токсичен аспартам

Коментар от Стопанина: Г-н Адамс греши. Най-идиотското списание на годината вече откри, че живакът във ваксините е полезен за хората. Пардон, това невероятно откритие може да беше за миналата година…

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Един коментар за "Пропаганда: Напитки с аспартам срещу бъбречни камъни"

  1. Joro  19.05.2010 г. | 09:09 ч.

    Чел съм много за тези отрови и в много държави доста от така наречените Е-та са забранени поради доказано вредно въздействие върху организма.В България обаче едва ли на управниците им пука кой какво слага в продукцията си.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.