Бил Гейтс плаща за ваксини с наночастици и лазери

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс обяви, че ще дари 7 800 000 щатски долара за нови проучвания в различни области, включващи: разработката на евтини клетъчни телефони с микроскоп за диагностициране на малария; изследвания, свързани със стратегическото разполагане на насекомоядни растения, с цел намаляването на преносимите от насекоми заболявания по посевите; разработка на наночастици, извършващи автоматична ваксинация при контакт с течностите от потните жлези, и др.

Първата част от дарената сума ще бъде разпределена в 18 държави на 6 континента. Тазгодишните университети, изследователски институти и некомерсиални организации, които ще получат финансиране по програмата на Гейтс, са от Германия, Швеция, Норвегия и Великобритания.

Някои от обещаващите изследователски проекти са:

* Ваксина, която се активира от човешката пот: Карлос Алберто Гусман, Клаус-Михаел Лер и Щефи Хансен от Института за фармацевтични изследвания в Германия работят по наночастици, които могат да проникват в кожата през фоликулите на космите и да се пръсват при контакт с човешката пот, като така освобождават ваксина.

* Лазерна ваксина „Търси и унищожи“: Оуейн Милингтън и Гейл Макконъл от Университета в Стратклайд (Великобритания) работят по система, която може да идентифицира и унищожава с насочен лазер преносителите на лайшмания.

 

Коментар от Стопанина: Не знам за вас, но ми прилошава само от описанията на тези две ваксини. Представете си малки гадни нанороботчета, които пъплят навсякъде и имунизират всичко потно, до което се докопат…

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "Бил Гейтс плаща за ваксини с наночастици и лазери"

  1. Gergana  18.05.2010 г. | 00:37 ч.

    Again: Ellen DeGeneres: „Also, a disturbing new study sais that studies are disturbing.“ Ох.

  2. ARRI  18.05.2010 г. | 00:48 ч.

    Никога не съм го уважавал гейтс . За мен той си е един илюминант .Той не работи в услуга на нас , а срещу нас . Новите ваксини подкрепят думите ми .

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.