Австралия: Маркират с баркодове гражданите, нуждаещи се от помощ

Жертвите от столичната община на Австралия, които пострадат при големи инциденти или катастрофи, скоро ще бъдат маркирани с баркодове на мястото на произшествието, преди да бъдат откарани в болница. Експертите, разработили революционната технология, казват, че е въпрос на месеци преди столичните служби за реагиране на спешни случаи да започнат приложението на системата. Очаква се останалите области на Австралия също да възприемат тази практика.

Технологията по начало ще се прилага за случаи, в които са пострадали поне 10 жертви. Тези случаи могат да са терористични атаки, пътни произшествия или земетресения. Доктор Йън Нортън – директор на Кралската болница „Дарвин“ – е цитиран да окачествява новата технология по следния начин:

„Това е светия граал на организацията за реагиране при бедствия.“

Източник: NTNews AU

Коментар на Стопанина: Само не разбрах дали баркодът ще включва и цената на стоката?!

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

3 коментара за "Австралия: Маркират с баркодове гражданите, нуждаещи се от помощ"

  1. zaharia  17.05.2010 г. | 16:25 ч.

    Да бе да. Първо ще маркират пострадалите от бедствия, после оцелелите от бедствия, после безработните, работещите, пенсионерите, болните и здравите…и в крайна сметка ще се стигне и до новородените. Така бавно и полека, преди да се усетим, всички ще бъдем маркирани. Ама че кеф!

  2. ARRI  17.05.2010 г. | 16:38 ч.

    Хайдеее , започнаха вече да ни маркират нас офффците,от стадото…..И лошото е , че нищо не можем да направим . Покорно си подаваме ръчичката или челцето , и даже и не блеем .

  3. inranxan  08.03.2011 г. | 16:27 ч.

    2028-2029 ще имат прекалено много за маркиране….

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.