Корумпирана ли е финансовата система?

От последните заглавия в медиите, отразяващи света на финансите, могат да ви увиснат ченетата. Ето някои от тях: „САЩ изправени пред същите проблеми като на Гърция според Банк ъв Ингланд“ (The Telegraph); „Световните пазари съсипани заради измамите в Голдман Сакс“ (The Economic Times); „Банка Голдман Сакс под криминално разследване“ (Guardian UK); „Правителството разследва сделките на Уол Стрийт“ (Fox Business); „SEC очакват бързо съдебно решение идната седмица заради драматичния срив на пазара с 1000 пункта“ (The Hill); „Федералните разследват търговията на JPMorgan със сребро“ (NY Post); „Федералният резерв дава огромни заеми за спасяването на европейската икономика“ (Politico); „Разследват банките за потенциално заблуждаване на рейтинговите агенции“ (WABC).

Любимото ми заглавие е „Криминално разследване на големите играчи на Уол Стрийт“ (Reuters), защото в статията са изброени всички тези големи играчи. В статията се казва:

„Започнаха предварителни криминални разследвания срещу JPMorgan Chase, Citigroup, Deutsche Bank, UBS, Morgan Stanley and Goldman Sachs Group Inc. Източникът ни каза, че разследването включва и измамите с ипотеки, но то е в начална фаза и може да не доведе до повдигане на официални обвинения срещу всички тези компании. Източникът ни пожела да остане анонимен, докато текат началните разследвания.“

Никоя от тези финансови институции не е била осъждана за злодеяния. Всички те в общи линии твърдят, че не са направили нищо лошо. Възможно ли е всички тези негативни статии в пресата да са една голяма и раздута грешка? Имайте предвид, че изредените заглавия са все скорошни – от предишната седмица. Ако мен питате, след като обедините всички заглавия, наистина изглежда, че финансовата система е корумпирана. Финансовите пазари са нагласена игра. Играта се играе, за да обогатява още повече големите и тлъсти играчи и за да отмъква спестяванията на малките хора, изкарани с тежък труд.

Автор: Грег Хънтър
Източник: USAWatchdog.com (С продължението на статията.)

Коментар от Стопанина: Това все едно аз съм го писал. 😆

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Един коментар за "Корумпирана ли е финансовата система?"

  1. ARRI  16.05.2010 г. | 18:03 ч.

    ///Играта се играе, за да обогатява още повече големите и тлъсти играчи и за да отмъква спестяванията на малките хора, изкарани с тежък труд.///

    Това всъщност е една от стъпките за налагането на Нов Световен Ред . Явната цел е всички ние т.нар. малки хора да бъдем до живот “оковани“ към банките чрез ипотека или потребителски кредит . За съжаление успяха , да оковът повечето хора чрез ПА-ПА-ПА-ПА(Райфайзен банк) т.е. рекламите.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.