Бразилски архиепископ: Децата са естествено хомосексуални

Архиепископ Дадеуш Грингс от Бразилия излезе със становище в тамошния в. „О Глобо“, че подрастващите като цяло са „естесвено хомосексуални“, а човешкото общество в голямата си част е педофилско. Изказването за пресата е направено на конференция на католически свещеници, където една от разискваните теми е била дали страстите на обществото не са дали своето отражение в скандалните практики на служители на Римо-католическата Църква. Грингс е цитиран така:

„Днешното общество е педофилско, това е проблемът.“

Архиепископ Грингс твърди, че не оправдава блудствата с деца, извършени от негови колеги, но е на мнение, че наказанията трябва да бъдат „вътрешни“ – тоест наложени от Църквата. Полицията не трябвало да се намесва. Преди три седмици високопоставеният кардинал Тарцисио Бертоне заяви на пресконференция, че секс скандалите в Католическата Църква, които разтърсиха всички краища на света, са свързани с хомосексуалността на изобличените свещеници, като това няма нищо общо с обета им за целомъдрие.

Коментар от Стопанина: Мда, църковната институция нямала нищо общо с педофилските скандали. Обществото създавало педофилите, а жертвите на тези педофили били „естествени хомосексуалисти“. Даже може да намерим и подтекст, че скандалните свещеници са нещо като терористи на обществото, инфилтрирани в редиците на сияйната Църква, за да опетнят безупречната й репутация.

Вторият подтекст може би е, че хлапетата са си го просили, защото за тях е естествено да бъдат принуждавани да правят орален секс в изповедалните. А това, че Църквата щяла да наказва грешниците, без да е нужна намесата на полицията, е просто абсурдно. Как ще се наказват? С пляскане по дупето? Смях. Друго щеше да е, ако Свещената Инквизиция все още беше наоколо, но не е.

От самия факт, че свещеници говорят за съдене и наказания, личи що за християни са.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.