Измама ли е поредното откриване на Ноевия ковчег?

Това се питат редакторите на The Star и предават свидетелства на хора, участвали в археологическите разкопки, които твърдят, че кюрдски работници са превозвали дърва до мястото в планината Арарат, където по-късно беше „открит“ прочутият плавателен съд. Във вторник група азиатски евангелисти направиха пресконференция, за да обявят, че са 99.9% сигурни в древността и важността на своето откритие. Изданието пише, че твърдението основателно е посрещано със скептицизъм. Оригиналната дума в Светото писание, обозначаваща мястото, където се е спрял Ноевият ковчег, е Урату. Планината в Турция и Армения е кръстена Арарат много векове след компилирането на Библията.

От Стопанина: Има ли изненадани? Както писах още в първата публикация, този „Ноев ковчег“ е откриван много пъти досега, като първата вестникарска сензация по темата е от векове. Принципно такива любопитни вести се ползват, за да отклоняват вниманието от съществените теми, но номерът този път няма да мине. Да преминем към важните новини, които би трябвало да вълнуват юдео-християнските миряни:

Викарий арестуван за сексуален тормоз – бивш католически свещеник, който сменил вярата си с протестантска, и още двама мъже бяха арестувани в Латвия по обвинение, че сексуално са малтретирали деца.

Нови обвинения за блудства, извършени от свещеник
– беше заведено дело срещу епархията на Маями, тъй като неин служител, отец Томас Англим, е насилвал седмокласник. Самият обвиняем е починал преди 3 години.

Църквата прикрива случаи на блудства с деца – включително в Калифорния, САЩ.

Сексът с деца не нарушава обета за целомъдрие – смятат някои свещеници. Един от тях е цитиран да казва: „Ако (партньорът) не е пълнолетна жена, в известен смисъл те не нарушават обета.“ („That’s what the vow of celibacy refers to, being married. If it’s not an adult woman, then somehow they’re not breaking their vow.“) Коментар от Стопанина: Прекрасна логика! Как ли Дяволът ще прочете онази част от Евангелието с предупреждението на Христос за тези, които вкарват децата в грях и заблуди?

Пазете се от „свещената сперма“! Израелец беше осъден на 10 години затвор, тъй като е примамвал жени да правят секс с него, като ги е убеждавал, че спермата му е свещена и има лечебни свойства. Въпросният Нисим Ахарон, бивш служител на израелското министерство на отбраната, е намерен виновен по обвинения за изнасилване, содомия, неприлични актове и въвличане на други хора в занимания, свързани със заблуди.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.