Руски учен: Ледовете не се топят

Владимир Соколов от Петербургския научноизследователски институт казва, че твърденията за топенето на полярните ледове не отговарят на истината. Пред „РИА Новости“ той е категоричен, че ледената шапка на планетата през 2007 се е свила до 4.28 милиона кв. километра, но оттогава непрекъснато расте, като за две години нейната площ се е увеличила до 5.2 милиона кв. км. и продължава да расте. Соколов негодува срещу прогнозите, че ледът „ще продължава да се топи“, тъй като това просто не отговаря на фактите.


Руският учен е сред тези, които недвусмислено отчитат връзката между топенето и възстановяването на ледовете с циклите на слънчевата активност. Неговите колеги от института са единодушни, че през следващите десетилетия не се очаква сериозно затопляне – напротив, по-скоро трябвало да сме готови за период на известно застудяване.

Източник: на английски; оригиналната публикация е на немски.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Един коментар за "Руски учен: Ледовете не се топят"

 1. Мислещ  09.09.2013 г. | 11:19 ч.

  Ще започна с твърдението на руския учен, Владимир Соколов от Петербургския научноизследователски институт, който е сред тези, които недвусмислено отчитат връзката между топенето и възстановяването на ледовете с циклите на слънчевата активност.
  Неговите колеги от института са единодушни, че през следващите десетилетия не се очаква сериозно затопляне – напротив, по-скоро трябвало да сме готови за период на известно застудяване.
  Времето направи на пух и прах всички неистови напъни на пропагандната машина на глобалистите в това да ни убеждават, че идва глобално затопляне и видите ли, ние хората сме „главните заподозряни“ – виновници. Какви ли не чудати причини ни се приписваха на нас хората : то не бе, голямата консумация на месо, изгорелите газове от автомобилите, въведоха ни въглеродни квоти и куп други Идиотизми.
  Дано сега не „обърнат палачинката“ и да почнат да ни убеждават в „Глобалното застудяване“ – за което най-вероятно пак ние хората ще сме виновни. 🙄

  На мястото на глобалното затопляне идва глобалното захлаждане

  По време на прохладното лято в Арктика почти един милион квадратни мили от океана са се покрили с нов лед, в сравнение със същия период от време нa миналата година – увеличението е с 60 процента .

  Рекордно ниски показатели на ледения покров на полюсите през 2012 г. са били регистрирани през последните шест години, след като Би Би Си съобщи, че глобалното затопляне през лятото на 2013 г. Арктика ще бъде без лед.

  Вместо това, преди ежегодния есенен мраз, който трябва да започне в рамките на няколко дни, непрекъснатата ледената покривка с размер половин Европа вече се простира от канадските острови до северното крайбрежие на Русия.

  Северозападният проход от Атлантическия до Тихия океан остана блокиран от лед през цялата година. Повече от 20 яхти, които планираха да минат по този път, остават да зимуват в ледовете, а круизен кораб е бил принуден да се върне.

  Някои видни учени вярват, че светът се придвижва напред към период на глобално захлаждане, който няма да приключи до средата на този век. Този процес превръща компютърните прогнози за предстоящо катастрофално затопляне в опасна заблуда .

  Тази информация беше представена след 11 месеца интензивни политически и научни дебати, по време на които стана ясно, че глобалното затопляне е направило “почивка” , започвайки от 1997 година. Това събитие компютърните модели, използвани от експерти в областта на изменението на климата, не можаха да предскажат.

  Паузата, която сега се приема за даденост от всеки по-голям център за научни изследвания на климата, е изключително важна, тъй като прогнозите за глобалното затопляне принудиха много световни икономики да отклонят милиарди долари за мерки за борба с изменението на климата.

  Но всички тези прогнози, както се оказва, са доста неточни, или по-вярно, напълно погрешни.

  Поведението на леда през следващите пет години ще бъде от решаващо значение за разбирането на климата и за бъдещата политика. Арктическият морски лед в този смисъл, е един от най-важните показатели, пише вестник Daily Mail.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.