Мисловната полиция в Англия трупа мускули

Хал Колбатч пише за „The Australian“: Англия като че ли е първата модерна софт-тоталитарна държава. И можете да сте уверени, че като бивш преподавател по политология и международно право не си позволявам своеволна употреба на термина тоталитарен. Няма концентрационни лагери или някой гулаг, но има мисловна полиция с безпрецедентни права да диктува начини на мислене и да надушва всякакви ереси, като понякога има жестоки наказания за несъгласието с правоверната и политически коректна линия.

Николай Бухарин (болшевишки революционер и интелектуалец, а по-късно съветски политик и партиен деятел – бел. Стопанина) твърди, че една от първите задачи на болшевиката революция е била „да промени психологията на хората“. Англия не е болшевишка държава, но се води кампания за промяна на народната психология, като целта е създаването на Хомо британикус. Тази кампания дори не е прикрита. Правителството създава закон, който криминализира политически некоректните вицове – а наказанието е сериозно: до седем години в затвор.

От Камарата на Лордовете опитват да прокарат изменение в закона за свободата на словото, но правосъдният министър Джак Строу го нокаутира. […] През последните 10 години събрах множество доклади за различни случаи на сурови наказания, включващи арест и съдебно преследване на деца заради мисловните им „престъпления“ и тяхната политическа некоректност.

Статията продължава тук >>

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Един коментар за "Мисловната полиция в Англия трупа мускули"

  1. Gergana  29.04.2010 г. | 15:07 ч.

    От статията:
    „We aim to ensure a caring and tolerant attitude towards pupils of all ethnic backgrounds and will not stand for racism in any form.“ (Ние искаме да осигурим грижовно и толерантно отношение към учениците от всякакъв етнически произход и няма да търпим расизъм под каквато и да била форма.)

    Ами Коди Стот (от статията) човек не е ли? Безобразно лицемерие! Автоимунен расизъм.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.