Това лято Торонто ще стане полицейска минидържава

Вече тече подготовката за мащабна демонстрация на сила при предстоящата среща на Г20 в Торонто. Тя е насрочена през лятото. Предприемат се мерки за безпрецедентни нива на сигурност – едно от най-големите филмови студия в Северна Америка беше преобразувано в затвор за непокорните протестиращи. Полицаите очакват небивали протести по време на тази среща, която ще се проведе на 26 и 27 юни (почивни дни). Началниците на полицията в Торонто обявиха, че още отсега следят социалните мрежи и наблюдават сайтовете, в които се срещат демонстрантите, за да знаят плановете им за събитието. Полицайката Уенди Друмон казва за новините на СР24: „Социалните мрежи позволяват на хората да общуват по най-различни начини. Те са просто поредното средство (за организация на протести). Начините, по които се справяме с протестите, досега бяха все същите.“ Полицай Ед Болтук, който работи в сътрудничество с охранителна компания, казва за „Торонто Стар“: „Наскорошните Олимпийски игри във Ванкувър бяха най-предизвикателното събитие в Канада, що се отнася до сигурността. Срещата на Г20/Г8 е несравнимо по-голямо предизвикателство. Ще има всеобхватно полицейско присъствие – каквото не сте виждали досега.“

Изданиeто „Глоуб енд мейл“ писа, че в града ще бъдат разположени приблизително 10 хиляди униформени полицаи, подпомагани от 1000 частни охранители, а също и от канадските военни сили. Разходите за сигурността ще бъдат поети от канадското правителство – срещата на Г20 ще струва на данъкоплатците сума, възлизаща та 179 милиона щатски долара. Плановете включват два периметъра по сигурността, отделени с огромни 3-метрови ограждения. Полицията на Торонто ще отговаря за външния периметър, а специалните части – за вътрешния. Всеки, който иска да влезе във вътрешния периметър, където е сградата за срещата на Г20, ще бъде подложен на 5-степенна проверка, подобна на тази по летищата.

Полицаят на световното правителство:
„К’ъв си ти бе? Що протестираш бе? Махай се от периметъра бе!“

На различни ключови места из целия Торонто ще бъдат разположени магнитометри, детектори за метал, през които ще трябва да минавате, рентгенови скенери и охранители с ръчни детектори за метал. Хората, които живеят и/или работят в тези области, ще трябва да получат разрешително от властите за достъп до домовете или офисите си по време на срещата. Плановете на канадските войски включват „широкомащабни наблюдения по земя и въздух, подводна охрана и наблюдение на насъбралите се множества; логистика (планирано управление на потоци от материали, хора и енергия – бел. Стопанина) и церемониални функции.“ Подкрепата, която военните ще осигурят на полицаите, включва и партньорство с NORAD (Контролния център за противовъздушна отбрана на Северна Америка).

За протестиращите са определени „зони на свободното слово“ (free speech zones). Ако напуснат тези зони, ще бъдат принудени със сила да се върнат, да напуснат периметрите по сигурността или ще бъдат арестувани. Полицията вече обяви, че ще ползва едно огромно филмово студио за временен затвор. Сградата е приблизително на пет километра от мястото, където ще е срещата на Г20, и извън охраняваните периметри. Канадският план е аналогичен на американските, при които хиляди демонстранти бяха безразборно арестувани и държани с часове във временни затвори.

Бел. Стопанина: Плановете на властолюбците да натикат опонентите си в  „зони за свободно слово“ бяха нещо, за което „конспиративните теоретици“ предупреждаваха от години. Колажът на художника Дейвид Дийс е вдъхновен от тези предупреждения (станали „случайно“ факти).

Миналата неделя полицейски стратези проведоха учение в административния център на Торонто, което не беше предварително обявено и което беше обяснено като симулация на случай със заложници (вижте клипа долу). Полицаите работеха в сътрудничество с частни охранители и бяха заснети как карат хората като говеда из една сграда. При друго учение в неделя два военни хеликоптера летяха над сградата, където ще е срещата на Г20, след което кацнаха на близката телевизионна кула.

Мерките по сигурността ще бъдат затегнати две седмици преди срещата.

Част от учението беше заснето от Дан Динкс и
разпространено от Press For Truth.

* * *

Автор: Стив Уотсън

Източник: Prison Planet

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.