Поредният скандал на „професор“ Божидар Димитров

У НАС: Виктор Канзуров е може би единственият журналист от Македония, който защитава българската кауза. Самият той има българско самосъзнание, но не и български паспорт. Въпреки това неотдавна беше обвинен от министъра без портфейл Божидар Димитров, че е „част от паспортната мафия“ и „професионален българин“. По този повод пуснахме интервю с Канзуров (виж тук). След това интервю министър Божидар Димитров на няколко пъти напада Виктор Канзуров в различни медии и с доста остър език. В интервю за в. „Ретро“ другарят Божидар Димитров казва за Канзуров: „Напада ме един чикиджия“. Повод за публикуваното по-долу писмо на Канзуров е интервю на Божидар Димитров пред онлайн изданието „Фрогнюз“, където той не е могъл да отговори. Отговорът на Канзуров всъщност представлява полемична статия, която хвърля малко повече светлина върху българите в Македония и историята им.

Виктор Канзуров пише в писмото: На 6 април 2010 г. министърът без портфейл Божидар Димитров даде интервю във Frognews.bg, където обстойно коментира моята личност. Позовавайки се на журналистическите правила, помолих за право на отговор, но такова не ми бе дадено. Никъде в това интервю Божидар Димитров не говори за предстоящото съдебно дело, на което ще отговаря за клевети срещу мен. Този път Б. Д. не повтаря обвиненията, които  беше разпространил чрез агенция “Фокус” на 1 март тази година, че съм “част от т.нар. паспортна мафия” и “посредник” за получаване български гражданства.
[…]

Всеки може да се убеди в това, а също, че Божидар Димитров е и некомпетентен за министерския си пост, тъй като преди да ме обвини, е могъл да провери в подчинената му Държавна агенция за българи в чужбина и в Министерството на правосъдието, дали там се намира пълномощно на мое име от поне едно лице, кандидатстващо за българско гражданство. Ако човек не разбира, че нашият патриотарски министър страда от липса на диалог между Кардам и Тервел, може да помисли, че Божидар Димитров, който не се извинява за обвиненията, че съм “посредник” и “паспортен мафиот”, е лъжец без срам. Перде, което със своето клеветническо поведение от позиция на официално лице, срами не само себе си, а и българското правителство и държава. Още по темата >>

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

2 коментара за "Поредният скандал на „професор“ Божидар Димитров"

  1. Мемо  28.04.2010 г. | 12:22 ч.

    Това което прави БД е чудовищно – най-изявения интелектуалец с българско самосъзнание в Македония (въпреки че има политици, журналисти и обикновени хора с българско самосъзнание, които не го афишират) е закопан така брутално от „най-големия защитник на българщината и най-голям специалист по македонския въпрос“, човекът, чието мнение си е за болшинството от малцината интересуващи се по този въпрос наистина последна инстанция. Много ми е жал за Канзуров, защото не може да разчита дори и на привидна помощ от България, а само на шепа народ, която не е с промити мозъци. Иначе Канзуров изглежда много свестен и интелигентен човек и явно и той в последната година, ако не и по-рано, си е дал сметка що за човек е БД и за процесите изобщо, та на това се надявам да не се предава и да продължава напред. А да наречеш този човек чикиджия, който защитава истината и е преминал през толкова много трудности заради това, абе нямам думи наистина, дори БД достига ново ниво на долност..

    А ако някой наистина се е съмнявал кои интереси защитава нашия „професор историк“, че само вреди на македонските българи, че такива като него и ВМРО за съжаление са само използване на идеи от безкрупулни хора, то тези случки от миналия месец наистина не оставят никакво съмнение. Жалко че бяха толкова слабо отразени и че може би малко хора са научили за тях.

  2. Владимир Помаков  20.06.2010 г. | 19:20 ч.

    Все подминавах темите с участието на Б.Д. – страхувах се че ще се разприказвам уморително и досадно. Но сега ще кажа две думи – от години пиша, че Божидар Димитров, созополското [цензурирано], някогашен уредник на градския музей в Созопол и дребен търгаш със старинни предмети, изваждани от морето и предоставяни му по негова молба от най-различни хора (и нерядко от професионални водолази от някогашната дирекция „Язовири и каскади“) е една „торба с [цензурирано]“ и нищо повече! А, и отявлен българомразец! Ето това е моето мнение, на Владимир Помаков.

    (От Стопанина: Другарят Димитров и на мен, меко казано, не ми е симпатичен, но все пак обидите на етническа основа ги цензурирам.)

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.