Евгеника: Китайските власти стерилизират 10 000 души

Здравните служби на комунистическата държава планират да стерилизират около 10 хиляди човека от южен Китай в рамките на следващите няколко дни – това било част от програмата за контрол на популацията. Нарочените хора от град Пунинг яростно възразяват да бъдат осакатени – някои от тях са арестувани и процедурата по кастрацията ще бъде извършена против волята им. Амнести Интернешънъл излезе със становището, че принудителната стерилизация „е равносилна на изтезание“ („amounts to torture“).

Кейт Алън, директор на „Амнести Интернешънъл“ за Великобритания, казва: „Ужасно е, че властите подлагат хората на такава инвазивна процедура против тяхната воля. Докладите сочат, че сред арестуваните има и случайни роднини на тези, които ще бъдат ваксинирани, което е начин да бъдат пречупени. Властите на град Пунинг трябва да заклеймят тази практика незабавно и да гарантират, че други хора няма да бъдат насилствено стерилизирани.“


Малък коментар: Амнести Интернешънъл дали е наясно, че CNN Интернешънъл вече продава идеята тези  китайски практики да бъдат усвоени и от Запада?

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.