По света и у нас – vol.5 (3.1.2010)

ПО СВЕТА: Чувате ли марша на барабаните в масмедиите? Предизвестяват поредния “тероризъм срещу тероризма”. Британското издание “Сън” например цитира тамошния премиер Гордън Браун, който призовава за организирането на нова “спешна среща на световните лидери, за да бъде предотвратено превръщането на Йемен в нов терористичен център”. Браун определя бедната държава като “развиваща се заплаха” и “инкубатор за тероризъм”. Администрацията на Обама също подготвя общественото мнение в подкрепа на атаки срещу Йемен. За справка: Както отбелязах в новогодишната си реч, пропагандата за НОВИ, а не първи атаки срещу тази страна се основава само на инсценирания опит за взривяването на един самолет с долни гащи. Тогава писах, че Обама е знаел какво се задава по Коледа, като сега това е официално – потвърждава го и щатското издание “Нюзуик”.

Друга американска медия – “Детройт Нюз” – не пропуска да отбележи, че официалната версия за тъй наречен терористичен акт търпи вече четвърта редакция. Служители на ФБР непрекъснато се опитват да омаловажат неудобните показания на свидетели, като в усърдието си с всяко следващо изявление всъщност опровергават собствените си по-ранни лъжи. Едни от най-дейните очевидци на гърмящите гащи и последвалите събития са Кърт и Лори Хаскел – щатско семейство, което заяви пред CNN и пише в блога си, че, за разлика от ФБР, още от първия ден има само една версия – тази на истината. Двойката в детайли описва както случилото се по време на полета, така и след това на летището, като посочва противоречивите лъжи в данните, изнасяни от масмедиите, и декларира, че лъжливите официални версии всъщност са пет, като несъмнено се задава и шеста.

Междувременно бяха разпространени подробности за бащата на младия “терорист” – нигерийския банкер. Оказва се, че старият Муталаб не е биологичен татко на бомбаджията, а негов осиновител. Също така имал сериозни проблеми с инвестициите си в… Йемен. Напомням, че Муталаб лично е предупредил американското посолство в Нигерия, а след това и ЦРУ, че младият Умар подготвя нещо опасно. Дори това, както изглежда, е прах в очите на публиката, а се очертава по-достоверната картина, че фойерверките в гащите на младежа просто ще бъдат ползвани като средство старите кучета – банкерът Муталаб и приятелите му от ЦРУ – да си решат настоящите финансови проблеми и да си подковат бизнеса за години напред.

Както е отбелязано и в този материал, връзката на младия “терорист” с Ал-ЦРУ-айда е тотално съчинена от пропагандната машина на войнолюбците. Всичко досега сочи, че Умар Муталаб е качен на самолета от агент на ЦРУ. Нигерийският му татко, макар да е мюсюлманин, има дългогодишни връзки с МОСАД и израелския бизнес. Твърде вероятно дори “банкерството” е само прикритие, тъй като единственото сигурно е, че старият Муталаб е оглавявал нигерийската оръжейна индустрия, партньор на която са… израелските тайни служби. И при тези връзки с терористичните тайни служби на Израел и САЩ от нас се очаква да вЕрваме, че синът на банкера се е качил с пиратки в гащите заради… някакъв клон на Ал Кайда в Йемен. Сори, не вЕрваме!

Йеменски деца. Това отзад е „демократизирано“, сиреч с дънки и кибрит в ръка, докато другото отпред „очевидно“ е бъдещ терорист. Жалко, че анти-терористичните бомби, за разлика от терористичните, не подбират целите си – така че нищо чудно и двете хлапета скоро да станат жертви на тероризма срещу тероризма. За протокола: тези, които плащат данъци за „анти-тероризма“, са съучастници в детеубийствени акции. Всеки да се възползва от тази информация както намери за добре.

Та да си дойдем на думата – усложненията от всичко това за нас, независимо дали вЕрваме или не вЕрваме

Оказва се, че прогнозите в новогодишното ми обръщение са много по-оптимистични, отколкото изглеждат на пръв поглед. Задаващите се действия, които целят превръщането на редовите граждани в затворници и послушни кученца с каишки, не се ограничават с даването на отпечатъци, събличащите и облъчващи с радиация скенери или електрошоковите гривни на пасажерите. Отделна доза “здравословна” радиация ще дойде и от мозъчно сканиране. Британският “Гардиън” пише, че новата приумица на Европейският съюз е разполагането на специални мозъчни скенери по летищата, граничните пунктове и други “чувствителни локации” – тези скенери ще изследват сърдечния ви ритъм и мозъчната ви активност, като по тези показатели щели да бъдат разпознавани терористите.

С други думи, ще трябва със спокоен сърдечен ритъм да поемате N-тата си доза радиация, а мислите ви ще трябва да са изцяло с благодарност към пазвантите от глобалния затвор, задето се грижат за вашата “сигурност”. Статията “Един ден всички ще бъдем терористи” на Крис Хеджис е със самообясняващо се заглавие. А сатиричната статия “Фармацевтичните продукти са по-опасни от гърмящото бельо” на Майк Адамс завършва с предложение, към което вашият (понякога) радикален Стопанин се присъединява:

“Ето една идея – авиокомпаниите трябва да предлагат полети без никакви мерки за сигурност на желаещите. При тези полети няма да има проверки на багажа и дрехите ви. Всеки с позволен багаж, който е добре опакован, ще може да си носи и оръжие по избор, като пилотът и екипажът му също ще са въоръжени. Ще се качвате на самолета, без да се облъчвате с рентгенови лъчи, без проверки, без закъснения. Просто ще подпишете декларация и ще се насочвате към терминала за заминаващи, без да си късате нервите.

С удоволствие бих пътувал с такива полети. Знаете ли защо? Защото 99.99% от спътниците ми в тези самолети ще са ченгета под напрежение, бивши военни под напрежение и въоръжени редови граждани под напрежение. Всеки терорист, който е достатъчно глупав, за да опита нещо на такъв полет, ще се озове изправен срещу гражданска армия от бдителни пасажери. Това ще са най-сигурните полети в небето, тъй като никой терорист, похитител или друг тип престъпник няма да посмее да се качи.

Освен това никой няма да ви гледа в гащите.”

Но не… Според друг британски ежедневник – “Телеграф”, истинското “удобство” щяло да дойде от електронно маркиране, което прави даже пътниците по автобусите и влаковете аналог на мигриращите животни, маркирани от изследователите за наблюдение. “Изтънчената технология” (“sophisticated technology”) била сигурна и удобна, защото премахвала нуждата от хартиени билетчета и електронни карти. Вместо тях, пасажерите щели да ползват четци, способни да наблюдават цялото пътуване и да извършват правилното таксуване. Човек да се чуди що не си предложат направо задължителните чипове за имплантиране, ами още облъчват публиката с разни маркиращи полуфабрикати…

Негово лустросано тъмнейшество със свитата си

Докато десетки умират от студ в Индия, а поредната среща на екофашисти се провали заради свирепи снежни виелици, наместникът на Сатаната използва новогодишното обръщение към своите последователи, за да ги призове да “променят начина си на живот и така да спасят околната среда от глобалното затопляне”. Така папата, както можеше да се очаква, най-сетне официално подкрепи политмафиотската елитна клика, сочеща човечеството за главен виновник за измислените антропогенни климатични промени.

И също така напълно очаквано, негово тъмнейшество не обели и дума за същинските средства за терор над околната среда: генетично модифицираните храни, оръжията с обеднен уран, мащабните разпръсквания на аерозолни препарати от немаркирани самолети, манипулациите на хелиосферата от HAARP-подобни проекти, корпоративната война срещу евтините и истински екологични източници за енергия, какво ли още не… Просто за справка: докато се плюнчеше срещу човечеството, наместникът на Сатаната беше облечен и накипрен с аксесоари, цената на които се равнява на неколкогодишния бюджет на стотици семейства от Третия свят. Отделно Ватикана е и банка, която е всичко друго, но не и благотворително дружество.

У НАС: 70 ученици от Перник превеждат американска книга – пише News.bg. “70 ученици от гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ в Перник превеждат книгата „Добри“, обявена за най-забележителния принос към американската детска литература за 1934 година. […] Пернишките ученици вече са превели около 50 страници от общо 176. Книгата ще излезе за 24 май.”

Коментар: Ще се оправим… скоро. На гимназисти от Перник вече им трябва повече време, за да свършат работа, която някои приключваме за максимум месец-два. Друго си е работата в екип! Сещам се и за “много баби – хилаво дете”. Ама се сещам и за “залудо работи, залудо не стой!”

Та не знам какво да си мисля. А бе ще се оправим… „скоро“: когато един върши работа за 70 човека, а не 70 човека работата на един; и когато гимназистите се научат да гледат на времето (и сроковете) не като мохамедани на припек.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.