По света и у нас – vol.4 (28.12.2009)

ПО СВЕТА: Холандската кралица Беатрикс се нареди сред останалите от световния “елит”, за които интернет се превръща в нещо повече от досаден трън в задника. В ежегодното обръщение към поданиците си нейно нидерландско величество прави “сензационното откритие”, че виртуалната връзка не може да замени реалното общуване. И след като прави прозрението, че “(заради интернет) днес дори гледаме на съседите си като на непознати”, изплюва камъчето с недоволството, че технологичният напредък прави хората по-независими и отчуждени. Може и така да е, но, ако не беше интернет, нямаше да научим от масмедиите за боклуците във ваксините, за Климатгейт, за същността на отминалата среща в Копенхаген, за какво ли още не. А хората, стига да искат, могат да си общуват чудесно и онлайн. Ето няколко десетки хиляди души, обединени зад идеята да не плащат данъци върху доходите си, за да не спонсорират мизантропската политика на шепа елитни властници и за да не хрантутят разни безполезни и паразитиращи монарси. Това за данъците май вече наистина обяснява тревогите на нейно величество…

Положението във Великобритания не е по-различно. Тамошното издание “Телеграф” осведомява поданиците на нейно саксонско величество, че плащат 6 милиона британски паунда годишно само за екскурзиите на Тони Блеър. Политикът, масон и военнопрестъпник Блеър има лична охрана от поне 20 души, които струват ?115 хиляди на седмица. Нещо повече, околосветските екскурзии на скъпия властник не са за благото на британците, а в “доходоносния частен сектор” – допълват от “Телеграф”.

Тони Блеър: Бате, дай некой лев да се разходим на едно място и да свършим едно нещо…

ОЩЕ ПО СВЕТА: Другата страна на “елита”. Дотук с “класовата борба” – предлагам и добър пример от висшите среди – поредна доза светски изяви на Лорд Монктън. Предишните му две отразявани и в “От извора” изказвания можете да намерите тук и тук. В следното видео виконтът разгромява (в неговия специфичен стил) Климатоложката Църква на “елита” от черната масонска ложа.

Само 16 кораба замърсяват околната среда повече от всички коли на света – повечето хора не си дават сметка, че замърсяването на планетата не се ограничава само на сушата, ами голям принос имат транспортните и военните кораби. Неколцина учени са направили нужната сметка и излиза, че 16 кораба изхвърлят повече сяра от всички автомобили, взети заедно. И за разлика от въглеродният диоксид, действието на сярата може да е много, много, много по-вредно…

Интернет може и да отчуждава хората, както разправя кралица Беатрикс, но определено ги доближава до мисълта за Пентагона. А това е важно, тъй като на никой властник или монарх, “загрижен” за човечеството и природата, сякаш не му хрумва да направи сметката колко кораба има Пентагона и какво е въздействието му по други линии върху околната среда. А в тази статия дори не се разглеждат военните престъпления. Но пък се пита (повече риторично) как така се получава, че едни трябва да си купуват разрешителни за “вредни емисии”, а един от най-големите световни замърсители – Пентагона – винаги минава между капките.

Пентагона в представите на все още свободния интернет и неговите „отчуждени“ творци.

След като стигнахме до САЩ, още една новина от “Земята на свободните”: Беше наредено унищожаването на 5 милиона кръвни проби, взети от бебета без разрешението на родителите им. Този вторник по съдебен път щатът Тексас беше задължен да унищожи 5.3 милиона кръвни проби, вземани за период от 7 години, смятано от 2002-ра насам. Това са бройките, за които се знае, макар да се предполага, че “традицията” да се взема кръв и генетичен материал от всяко новородено е доста по-стара, като причините за това са обект на разни интерпретации в конспиративните среди. Отказът на щатите (не само Тексас) да кажат за какво им е този материал още повече засилва спекулациите, че са нужни на евгениката. Единственото що-годе официално становище на висшестоящи лица е, че кръвните проби са нужни за “откриването на наследствени болести и (навременната борба с тях)”. Разбира се, това обяснение е лъжа и не издържа на критика, тъй като нито един родител досега не е получил епикриза дали детето му е здраво, или не, както и не е ясно кой, къде и с какви средства ще провежда анализа на толкова милиони проби.

Адвокатът Джим Харингтън, представящ организацията за защита на човешките права, съдеща Тексас, е цитиран: “Делото беше за налагане изискването да има родителско съгласие.” Наивно! За да има реално съгласие, трябва да има и информиран избор. А тъй като никой от тъмните политически среди не копнее да се обяснява за какво са му пробите, със сигурност незаконната практика ще продължава, без да е нужно съгласие на когото и да било – просто работата ще си върви по старому до следващото дело. Тогава ще унищожат (евентуално) още 5 милиона проби, което е нищожна част от всичкото, ако предположим, че взимат генетичен материал от всяко бебе.

НОВИНИ ОТ ИВИЦАТА ГАЗА: Израел официално призна, че през 1990-те израелски лекари незаконно са крали органи от труповете на палестинци, без да поискат разрешение от роднините на починалите. Реколтата е ползвана за трансплантации на израелски войници или е продавана на лица, които могат да си позволят стоката. Военните, които са надзиравали тези престъпления и са осигурявали мъртъвците, твърдят, че “това вече не се случва” – вЕрвайте им!

Служителите на Ватикана много обичат децата. Особено момченцата. И най-вече, ако са голички…

Бенедикт ХVІ посети кухня за бедни, където поздрави група деца и хората, които се бяха събрали – пише News.bg, като цитира АФП, след което добавя: „При засилени мерки за сигурност папата посети кухнята, където сподели храната заедно с бедните.“ Явно наместникът на Сатаната е останал без капка свян. Не му стига Ватиканската банка, ами вече е отишъл до подяжда и бедните. Как се не наяде бе!?

У НАС:
А у нас… също шета Дяволът. Русенка изхвърли кучето на комшия от 15-ия етаж. Тя влязла с взлом в апартамента на свой съсед и изхвърлила домашното му куче през терасата. После се прибрала обратно вкъщи. 27-годишната жена е била доведена във Второ РУ на МВР, за да й бъдат снети обяснения, а тъжителите са подали заявление за случая.

Коментар: Почитаеми блюстители на реда, за какво са ви тези обяснения? Вместо да разкарвате бедната жена, за да ви се обяснява, поне да й бяхте уредили рандеву с щатния полицейски психолог. Предполагам, че вече е твърде зает с вас, докато ви се чуди какви обяснения чакате, но все ще намери време и за невменяемата русенка. Да, невменяема е! Ясно е като бял ден. Ама то човек наистина да се чуди съседите или полицаите са по-невменяеми в наши дни. Простете за резкия тон, но нали и аз трябва да се… обясня.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "По света и у нас – vol.4 (28.12.2009)"

 1. Stanka  28.12.2009 г. | 09:44 ч.

  Честито Рождество Христово!Мислите,които ме спохождат прочитайки вашата статия са горчиви.Човечеството не може да продължи т а к а нататък!За мене е повече от сигурно,че ще има някакъв катаклизъм или война!Просто тези,които са най-отгоре и кукловодите им няма да се спрат докато не яхнат цялото човечество и планета.Стопанино,можем ли ние обикновенните хора да им се противопоставим?Казват,че СЕГА от човечеството зависело всичко!?Питам КАКВО всичко? Дори и всеки ден да върша добри неща и да изпращам любов,ЩЕ СЕ СПРАТ ЛИ тези най-отгоре да вършат сатанинските си планове?

 2. zhelyo  29.12.2009 г. | 03:45 ч.

  Малко допълнение към темата от мен. Дано да си фантазирам, но съдейки по интензитета, с който започнаха да се случват събитията в последната седмица, май ударът срещу Иран предстои в най-скоро време.

  Неда Солтан, иранската студентка, която беше убита от таен агент на американското разузнаване (в тази версия съм напълно убеден, да почива в мир момичето), бе определена за личност на изминаващата година от „Таймс“. Не мога да намеря оригиналния източник, но една от многото преведени новини в българските портали е достатъчно показателна: http://world.actualno.com/news_277293.html

  Случайно или не, новината дойде в седмицата, в която фокусът отново е насочен към протестите на опозицията в Иран и техните кървави последици. Акцентът отново е за десетки убити и арестувани от тираничния режим.

  Случайно или не, съвсем по същото време се събуди и тероризмът, след като някакво изпаткало богаташко синче, описано като радикален ислямист, тръгнало да се самовзривява в самолет за Щатите. В крайна сметка пишман терористът успял само да си запали гащите, но това не попречи на медиите да излязат с гръмки заглавия за нов самолетен атентат. Сега следват нови „засилени мерки за сигурност“ по летищата и те пак ще са за сметка на обикновените хора.

  Ако напрегнем конспиративния си ум и свържем трите новини, можем да открием нова воняща порция целенасочено и форсирано всяване на страх и ненавист към „арабската заплаха“. Очаквам магичният четириъгълник да се затвори в най-скоро време от серия обезпокоителни новини как Иран не само няма намерение да се откаже от ядреното си оръжие, ами и възнамерява да разработи и биооръжия за масово поразяване, които ще използва срещу протестиращите опозиционери.

  Крайна цел на целия този фарс на медийната манипулация може да е само една – да се подготви и оправдае поредното безпринципно нахлуване на световния агресор на територията на суверенна държава със стратегическо значение в региона, с цел бъдещото й опустошаване и разграбване. Както всъщност се случи с Ирак, където „освобождението“ беше постигнато с цената на няколко стотин хиляди невинни живота и всички останали последици от мироопазващите военни операции (с обеднен уран)…

  И тъй като сме на вълна Иран, за финал един пътепис: http://patepis.com/?p=8615
  Винаги съм бил на мнение, че ако искаш да се запознаеш с някоя далечна страна или култура, а нямаш възможност да я посетиш лично, най-добре да го направиш през очите на обикновения човек, отколкото чрез пипалата на журналиста. А защо трябва да познаваме Иран? Някой мъдър човек беше казал, че непознаването на другия създава и крепи омразата.

  Лека нощ.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.