По света и у нас – vol.3 (23.12.2009)

ПО СВЕТА: Гръцкият министър-председател: „Свидетели сме на раждането на глобално правителство.“ Георгиос Папандреу заяви това в речта си за участващите в международната среща в Копенхаген. Гръцкият премиер също така призовава: „Длъжни сме обаче да поемем задължението да докараме това (правителство)“. Папандреу, който поне пет пъти е присъствал на ежегодните сбирки на елитния клуб Билдерберг (през 1995, 1998, 2000, 2004 и 2005 г.), публикува речта си и на личния си сайт, където дава дори повече подробности: „В момента се създава глобално правителство. Трябва да сме съгласни (с такова нещо) и да сме съгласни да сътрудничим всеотдайно.“ Това не било само неговото лично мнение – признава още премиерът – а и това на целокупния Социалистически интернационал. А в статия за TheNation, наречена “Предизвикателството на глобалното правителство”, същият сладур казва: “Макар да съм приятно изненадан, че социализмът отново е на мода, също така смятам, че трябва да бъде претворен в нова форма.”

Ще наложим глобално привителство – доста по-безцеремонен е Бан Ки-мун, главният секретар на Обединените нации. Въпреки че Копенхагенската среща се смята за провал, беше постигнато всичко, което организаторите са си поставили за цели… поне за начало. След като разправя, макар с други думи, как целта е шепа бюрократи да контролират финансовите преводи по линия на „климатичните промени“, а също и да се слага данък върху БВП на държавите, Ки-мун заявява в интервю за „Лос Анджелис Таймс“: „Ще установим структурата на глобално правителство, за да можем да ръководим тези неща.“ Точно така и направиха. Иначе срещата в Копенхаген, искат да вярваме, била провал.

Билдерберговци: Папандреу (ляво) и Ки-мун (дясно).

“Няма къде да избягаме от глобалното правителство” – е заглавието на статия от Джанет Дейли за британското издание “Дейли Телеграф”. Авторката прави ретроспекция как думата “глобално” постепенно навлезе и се ползва за словосъчетания като “глобална криза” и “глобални проблеми”, единственото разрешение за които били “глобалните мерки” и “глобалните споразумения”… подготвящи пътя на едно недемократично избрано глобално правителство.

В предишното издание на „По света и у нас“ научихме от представител на банкстерската фамилия Ротшилд, че глобалното правителство може и да не се е разгърнало, но се правят и ще се правят упорити действия в тази насока. Че ще го постигнат, е ясно. А ето пак от самия Дейвид Ротшилд какво да очакваме като план-график на глобалните диктатори: „Идеологията на Ротшилд за съкращаване на глобалната популация“. В статията младият банкстерски наследник е цитиран да оприличава човечеството на пластмасови бутилки, сиреч боклук, който трябва да бъде почистен…

Ротшилд над пластмасовите бутилки.

Докато чакаме чиповете си, ето как се подготвя отрано техният дебют за широката публика: „Германия въвежда нови RFID лични карти.“ Немският министър на вътрешните работи потвърди в понеделник, че новите лични документи за германците ще съдържат чипове, работещи на радио честота (RFID). Тяхното официално въвеждане е насрочено за 1 ноември 2010 година. Министърът е цитиран да казва: „Тези (чипове) са по-малки от старите, но могат да правят много повече.“ Не се и съмняваме, г-н Министър, не се и съмняваме…

Как се оправя проблемът с многото боклук? Радикално! Администрацията на Телепромптърния президент Обама излезе с декларация за биологичните оръжия, от която личи, че политиката на Буш продължава с пълна сила. Нещо повече, декларацията е в стила на пропагандата от Студената война, в която и най-пошлите средства биват оправдани в името на борбата срещу всенародния враг. Та в печелившия бизнес с биологичните оръжия ще се наливат яко пари на данъкоплатци – както за разработката на такива оръжия, така и за производството им – като само можем да се надяваме, че данъкоплатците не спонсорират собственото си масово изтребление.

Понеже икономиката на САЩ е цъфнала и вързала, Телепромптърният президент щедро подарява 30 милиарда долара на Израел. През 2010-а Израел ще получи $2.775 милиарда помощ по линия на сигурността, а през следващите 10 години общата сума на даренията ще възлиза на $30 милиарда. Явно бизнесът на Израел с органи на палестинци вече не върви толкова добре, както през 1990-те. Както стана известно от наскорошното изявление на израелския политик Ахмад Тиби, през тези години една от медицинските институции на страната е вземала тъкани и органи от убити палестинци, за да бъдат трансплантирани на израелски войници. Най-много се търсели сърдечните артерии, костите и роговиците – се казва още в статията.

„Скандалната“ рисунка от следващата новина.

Осемгодишно дете изгонено от училище заради рисунка на Христос – на британския ученик Честър Джонсън му било отказано образование, задето нарисувал картинка, изобразяваща Христос на кръста. Темата трябвало да бъде коледна. Вместо да обяснят на детето, че Коледа се свързва с рождеството на Исус, а не с разпъването му на кръст, учителите го пратили у дома и наредили на родителите да заведат сина си на психиатър. Изглежда не само у нас смятат свестните за луди (и обратно)…

Пица с гарнитура от алуминий, живак, сквалин и други гадости.

Горе-долу по същото време, но в Детройт, САЩ, са се чудели как да накарат американските ученици да се подложат с усмивка на имунизация “срещу” свински грип. На находчиви чиновници от здравния отдел им хрумнало да раздават безплатна пица срещу боцване с отровата. Ваксините многократно увеличават риска от аутизъм. А когато децата масово се поболеят от аутизъм и други неврологични заболявания, учителите ще побързат да ги пратят на психиатър. Да, определено не само у нас смятат свестните за луди (и обратно)!

У НАС:

Зимата отново изненада всички.
Което не е никак изненадващо.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "По света и у нас – vol.3 (23.12.2009)"

  1. bobI  24.12.2009 г. | 12:36 ч.

    Аз съм без коментар.Тя работата е ясна.Прочистване,прочистване,прочистване….Пожелавам на всички ,,луди,,които четът този сайт Весели празници.

  2. s  31.12.2009 г. | 16:02 ч.

    hahaha

    „Иначе срещата в Копенхаген, искат да вярваме, била провал.“

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.