Последните времена според чероките, сиуксите и племето чипеуа

– ЧЕРОКИ –

Пророците на племето чероки са предсказали първите две световни войни. Самите чероки понякога се наричат ани-китува или китуваги. Събитията, известни сред бледоликите като световни войни, за тях са Първото и Второто разтърстване на Земята. Очаква се и Трето разтърсване, а според пророчествата им то ще бъде предшествано от следните знамения. Бледоликите ще строят къщи и ще ги пращат на небето. Смята се, че са имали предвид совалките и космическите станции. И когато хората почнат да се качват редовно до тези небесни къщи, това ще е знакът, че Великият дух скоро ще сграбчи Земята, но този път не с една, а с двете си ръце. Така Великият дух ще разтърси Земята за трети път. По това време земята ще е покрита от такива селища, с високи сгради и толкова обширни, че когато човек ходи сред тях, няма да вижда нищо извън тях. Селищата ще са от камък, цели прерии от камък. А във всеки от тези градове ще има и от местните китуваги, но те ще бродят като празни черупки сред прериите от камък. Празни черупки, които ще са като заспали, тоест ще са забравили своето старо Учение.

Чероки

Щом бледоликите пратят своя орел на Луната, някои от китувагите ще се пробудят и ще избягат от прериите, за да се върнат към стария си начин на живот. Ще се преродят и ще се готвят за идните дни. Но мнозина няма да направят така. Пророците казват, че ще дойдат времена, когато сутрин слънцето ще изгрее над селищата от камък, но когато залязва, от поселенията на бледоликите ще е останал само дим на земята. И хората ще чезнат сред пушеците, включително и от местните китуваги, понеже не са се събудили и не са напуснали прериите от камък.

Така щяло да почне Третото разтърсване на Земята. То ще е много силно, но пророците са убедени, че местните катуваги ще преживеят кошмара. И така червената раса ще се обедини с оцелелите от другите три раси от краищата на света, като четирите цвята ще споделят мъдростта си в новия ден. И ще бъде мир на земята.

Прерия от камък

Прерия от камък

– ЧИПЕУА –

Мъдреците на племето чипеуа пророкуват за природни бедствия:

– опустошителни разрушения в Калифорния
– земетресения на необичайни места от Острова на костенурката (Северна Америка)
– планините ще станат неустойчиви
– невиждани наводнения
– все по-честа поява на урагани с повишена разрушителна сила
– пожари, които се разпростират на обширни територии
– невиждано земетресение в разлома Нов Мадрид (обхващащ Мисури, Кентъки, Тенеси и Арканзас)
– въздухът ще придобие зеленикав цвят заради урни с много отровен прах, който злодеите ще пръскат по земята. На тези, които пускат урните с праховете, ще им се върне същото. (Сравни това за урните с отровен прах от пророчествата на Митар Тарабич и Алоис Ирлмайер)
– замърсяването на природата ще нараства

Опустошително земетресение (кадър от филма "2012")

Опустошително земетресение (кадър от филма „2012“)

И за други бедствия:

– по-чести самолетни катастрофи
– инциденти с плавателни съдове
– трагедии в увеселителни паркове
– зачестяващи битови трагедии от всякакво естество

И за Епохата на Любовта:

– пълно равенство между хората
– отказ от месна храна
– преустановяване на природните бедствия
– магнитното поле на Земята ще се ползва като безвреден източник на енергия
– повдигане на индианските народи, след като всички оцелели народи ще споделят общ, природосъобразен начин на живот.

– ЛАКОТА –

Индианците от племето лакота, известни още като сиукси, споделят вярванията на братята си от другите северноамерикански племена. Техните пророци описват с подробности някои от предстоящите събития. Един от мъдреците, цитиран от писателя Матю Кинг, казва:

Потъването на Калифорния (кадър от филма "2012")

Потъването на Калифорния (кадър от филма „2012“)

„Предричам, че събитията ще стигнат дотам, че Бог ще направи преврат на Земята. Той е много ядосан. И това е най-вече заради жестокостта на белия човек. Ще има много плач и ридания. Не ми се сърдете, но ще стане. Няма начин да избягате от определеното. Бог ще премахне лудостта по Земята. Можете да видите предупредителните знаци. Ще има земетресения. Половината от Калифорния и половината от Вашингтон и Орегон ще отидат под водата. Същото ще е на изток и на юг. Ще има изригвания на вулкани, земни трусове и урагани.“

Със съдействието на Eли Кристъл, САЩ.

Вижте и пророчествата на племето хопи.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

5 коментара за "Последните времена според чероките, сиуксите и племето чипеуа"

 1. pkdey  21.12.2009 г. | 19:32 ч.

  Като съпоставим тези пророчества с известните на Севрюкова и леля Ванга то излиза че това ще се случи в близките 100 и повече години а не в блидките 10-15 години !

 2. Три пера  23.12.2009 г. | 11:20 ч.

  Като знаят толкова много, защо са в това положение. Елементарен похват за пропаганда на авторите. Този номер с индианците в България е известен от много години – при бай Тошо синоптиците прогнозираха, като наблюдаваха дали индианците събират дърва за зимата.

 3. Viktor  22.01.2010 г. | 15:08 ч.

  Племето Лакота има легенда за раждането на бели бизони. Когато се родят седем, Учителя, познат като Женският Бял Бизон, ще се появи, което ще предзнаменува края на Злото и завръщането на Чистотата. Седмият бял бизон беше роден, но не в животинско тяло. Жената Бял Бизон се върна на Земята, не като Учител, а като освободител на Истинските Светли същества хванати в капана на Тъмнината, независимо дали те са в минерално, растително, животинско, човешко или друго тяло; независимо дали са деви на реки или морета; на равнини или планини и т.н., включително дори и „духа” на Земята.

 4. П. Петров  27.01.2010 г. | 15:46 ч.

  Някой знае ли нещо за В. М. Раболу? Защо разпращат безплатно книги, вместо да качат един нормален PDF из нет-а? И какво целят?

 5. Селин  22.05.2010 г. | 22:31 ч.

  Аз съм чела за други легенди на Лакота за края на света. Една женска и една мъжка.
  Женската е за една старица и едно старо куче на една скала. Старицата бродира одеяло. Но е толкова стара, че след всеки бод заспива. Кучено е също много старо, но още еигриво. Затова щом тя заспи, й разваля бода. Когато кучето се умори и старицата довърши фигурата на одеялото си, светът ще свърши.
  Мъжката легенда говори за един велик бизон. Всеки от четирите му крака е една от четирите епохи. В края на всяка епоха един от краката му се чупи. Сега е четвъртата епоха и той е само с един крак като всеки ден от него пада по един косъм.
  Има различни варианти на легендата какво ще счупи четвъртия крак на бизона, но обикновено се говори за човешка грешка. Едната история говори за електрическите жици, които белите хора са опънали навсякъде и са оприличени от лакота на паяжина, уловила силата на Гръмотевичните същества. Един ден, според тази история, паяжината ше се подпали и ще предизвика голям пожар, който ще счупи четвъртия крак на бизона и светът ще свърши.

  Има много легенди на индианците за края на света, по-съвременните – неизменно свързани с победилия ги враг, сложил край на техния традиционен свят – белия човек. Има една ако не се лъжа мохиканска поговорка, която също има апокалиптичен привкус:

  Едва когато убие и последния елен, когато улови и последната риба, когато отсече последното дърво, човекът ще разбере, че парите не стават за ядене…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.