Съглашението в Копенхаген установи структурата на глобално правителство

“Правителствената структура” ще контролира парите от емисиите CO2

Автор: Пол Джоузеф Уотсън

Въпреки че окончателното споразумение в Копенхаген е смятано за провал – както от масмедиите, така и от скептиците за климатичните промени – в действителност то установява рамката (структурата) на едно глобално правителство, което ще контролира парите за климата чрез данъци за емисиите CO2 – точно както беше предречено от лорд Монктън. Монктън обяви, че главната цел на (срещата в) Копенхаген е да “осигури механизма, структурата и преди всичко средствата за глобалното управление”. Той беше цитиран да казва: “Ще вземат от западните страни огромните средства, необходими, за да го постигнат. Ще се прикрият, като заявят, че създават фонд, възлизащ на $100 милиарда, за адаптирането на Третия свят към климатичните промени, но в действителност парите почти изцяло ще бъдат погълнати от международната бюрокрация.”

Скоро по света и у нас...Финалният текст на съглашението в Копенхаген гласи, че средствата, получени от климатичното облагане, ще се контролират от “правителствена структура”, а ще бъде създадена и “група експерти на високо равнище” (High Level Panel), която ще решава откъде да идват парите. Това означава, че една глобална правителствена структура, контролирана от Обединените нации, ще се налага над суверенните държави, за да събира средства и после да ги раздава като подаяния – целият този процес ще е оправдан от “климатичните промени”.

Както Монктън обясни по-рано, тези средства ще идват от глобален данък върху финансовите преводи и данък върху БВП (ориг. GDP – брутния вътрешен продукт). В предварителната версия на споразумението това беше описано с подробности, но окончателната версия го казва по смътен начин, като просто описва, че средствата ще се събират “от много различни източници, обществени и частни, латерални и мултилатерални” (“from a wide variety of sources, public and private, lateral and multilateral”).

Информацията, изнесена от вътрешен човек в първите дни на конференцията, разкриваше, че парите даже няма да отиват в Обединените нации, а направо в Международния валутен фонд (IMF) и Световната банка, които след това ще ги отпускат като заеми с кожодерски лихви на по-бедните страни. По този начин допълнително ще се увеличават дълговете на бедните държави към глобалното правителство и ще се продължи походът на колониализма, оправдан от “климатичните промени”. Споразумението също така позволява на пазарите за въглеродни емисии – които, както е добре документирано, се притежават от важни клечки в климатобизнеса като Морис Стронг и Ал Гор – да получават още по-солидно финансиране и допълнително да се разрастват.

Черната ариманична ложа подготвя пълното икономическо господство

Много елементи от окончателния текст са смекчени. Сега споразумението не изглежда толкова хищнически и не налага тежки ограничения на въглеродните емисии, заради което мнозина от лагера на скептиците за климатичните промени празнуват привидния провал на конференцията. Например организацията “Клуб за развитие” (The Club For Growth) казва, че заради провала на Обама да наложи драконови мерки на развиващите се страни “вероятно са спасени трийсет милиона работни места” само в Америка.

Но делегатите в Копенхаген вече обещаха, че следващата година ще свикат нова поредица от подобни срещи, за да продължат това, което е очертано във финалното споразумение от тазгодишната среща. Глобалистите са упорити и все така грубо ще си проправят пътя напред – не защото екологичната среда е на крачка от гибел, а защото плановете за глобално правителство бяха изложени като на сергия и все повече хора разбират истинските намерения зад измамата, наречена глобално затопляне.

Затова трябва да сме по-бдителни от всякога и да държим елита в отбранителна позиция. Макар да е вярно, че глобалистите се провалиха в пълното постигане на онова, което си бяха решили, те продължават да придвижват плановете си напред. Разликата е тази, че го правят с бебешки стъпки, а не с гигантски подскоци. Забавихме танка, проправящ пътя на глобалното правителство, но не сме го спрели – така че трябва да полагаме повече усилия да пробуждаме хората, за да имаме подкрепления в битката за отблъскване на тиранията, която глобалистите искат да ни наложат чрез данъци и регулации върху животворния газ, който всички дишаме.

Окончателната версия на Копенхагенското споразумение тук (PDF).

Източник: Prison Planet

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ново интервю с лорд Монктън, който е бил на място в Копенхаген, не е допуснат до събранията на важните клечки и дори е бил пребит от датски полицай. Разбира се, по-интересните моменти от интервюто са вижданията му за последствията от Копенхагенската среща, като коментира изявлението на Дейвид Ротшилд за глобалното правителство и признанието на водещ климатолог, че лично е фалшифицирал данните за климатичните промени, за да „докаже“ как те са причинени от хората.

ВТОРА ЧАСТ | ТРЕТА ЧАСТ | ЧЕТВЪРТА ЧАСТ

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.