По света и у нас – vol.1 (11.12.2009)

Новините, които НЕ трябва да знаете

ПО СВЕТА: Страните от Третия свят атакувани от геноцидната политика, приемана в Копенхаген – въвеждането на политиката, основаваща се върху сеитбата на страхове и псевдонауката за глобалното затопляне, вече унищожава страните от т.нар. Трети свят: чрез удвояване на цените за храната и съответното обричане на множество хора на глад и смърт. Авторът на статията добавя, че само това е достатъчно срещу “учените”, замесени в Климатейт, да бъдат заведени дела за криминални деяния.
Политиката за евгеника на човечеството е поддържана и от OPT (Optimum Population Trust, Фондация за оптималната популация), “благотворително” дружество от Обединеното кралство, което стартира кампания, целяща убеждаването на заможните среди от богатите държави да участват в програми за намаляване на популацията в развиващите се страни. Според расистите и екофашистите от OPT най-ефективното и евтино справяне с “проблема” CO2 е масовото унищожаване на хора от Третия свят.

Има нещо гнило в Дания - какви ги мъдрят в Копенхаген?

ОЩЕ ПО СВЕТА: Канадски национален ежедневник призовава за въвеждането на закон, задължаващ двойките да имат по едно дете. В статията се казва, че конференцията в Копенхаген е безсмислена, тъй като решенията не били драстични – трябвало целият свят да последва китайския пример за ограничаване на децата до едно за семейство. След като екофашисткият памфлет започва с прозрението, че няма значение дали планетата се затопля или охлажда, тъй като истинският проблем било човечеството, се преминава към изложението за добрите китайци и застрашените животни, като накрая идва и заключението: “Единственият начин да се поправи проблемът е държавите драстично да намалят населението си, да си почистят боклуците и да наложат задължителни мерки за съхранение на околната среда.” Авторът не е достатъчно смел да предложи точно как да се намали населението, но пък английските му колеги и политиците в Копенхаген от горните две новини определено мислят по въпроса.

Следният репортаж е на тема как западните политици са на път да извършат държавна измяна спрямо народите, които уж представляват:

Гении на злото от “Йеил”, сред които е и българката Мария Иванова, предлагат поредния документ, в който се описват стъпките как климатичните промени да бъдат смесени със съществуващите религии, как Климатоложката Църка трябвало да си състави свои молитви и как лъжата да бъде вменена на хората чрез, цитирам: “подмолни деяния” (covert actions).

Ал Гор

Лъжливият месия на Климатоложката Църква: а) отдаден на молитва б) или по-скоро потърква доволно ръце.

В РЕТРОСПЕКЦИЯ: „I will promise you this, that if we have not gotten our troops out by the time I am president, it is the first thing I will do. I will get our troops home. We will bring an end to this war. You can take that to the bank. “ – Barack Obama, October 27, 2007

(В превод: “Обещавам ви, че ако не сме изтеглили войниците си (от Афганистан и Ирак) до времето, когато стана президент, това ще е първото, което ще направя. Ще прибера войниците ни у дома. Ще сложа край на тази война. Можете да занесете това (обещание) в банка.”)

За това лъжливо обещание Телепромптърният президент вчера получи Нобелова награда за мир. Тя му беше връчена, въпреки че броени дни по-рано не само не изтегли войниците от Афганистан, ами нареди да бъдат пратени още над 30 хиляди… За да наглеждат новата реколта и да пазят стоката от талибанската конкуренция. CIA (Cocaine Importing Agency, Агенцията за внос на кокаин, известна още като ЦРУ) вече трудно подкупва въоръжените афганистански групи, за да мируват, затова урожаят трябва да бъде наблюдаван от подкрепления.

Комикс

Горе: „Време е за жътва, момчета!“ Долу ляво: „Айде бе, чаршаф, бери по-бързо, че се мръкна! Колежанчетата чакат магистралките“ Долу ляво: „Дойдоха ли камионите? Да товарим стоката…“

Норвежците обидени от нахалното поведение на Обама – Телепромптърният президент е пожелал да си вземе незаслужената награда, без да спазва обичайните церемонии, включващи вечеря с комитета, определящ лауреатите, пресконференция, телевизионно интервю, беседа с деца по въпросите за мира и обяд с краля на Норвегия. Обама просто си е взел отличието, при това с непреклонна реч в защита на войната. Както се казва, не е луд тоя, дето яде баницата…

Следващата новина е за тъмните фигури, пред които козирува Обама и които му пишат речите за телепромптъра (аутокюто). Големите банки опитват да си издействат постоянно вадене от проблемите – сещате се, банкстерите си поделят трилиони долари в Америка, измамата лъсва, водят се разследвания, шефът на Федералния резерв Бен Бернанке все повече се оплита в лъжите си, но правителствата на Буш и Обама мъдро решават, че “закъсалите” банкстери трябва да се подпомагат от пари на данъкоплатци. И така до следващия път, и така до безкрай. Една картинка струва колкото хиляда думи:

Изгоряха парите ви - дайте ни още!

У НАС:

Вестник "Българска армия", брой от 5 декември 2009 г.

НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ: Във вестника на Българската армия четем, че Обама е велик мислител – “ще върна войниците, носете обещанието ми в сигурните банки” – както и че Бен Бернанке също бил велик ум, досущ един Конфуций. Време е блюдолизецът, писал новината в “Българска армия”, да чуе горчивата истина: “Ако си мислиш, че ставаш за журналист, заблудили са те. Вече и безмозъчните компютри могат да правят задоволителни автоматизирани преводи.”

Внимание! Бен Бернанке - великият пилот на плановете как да бъде изсмукана кръвта на човечеството.

Внимание! Бен Бернанке – великият пилот на Великия план как да бъде изсмукана кръвта на човечеството.

В КЪСНАТА ЕМИСИЯ:

Тайните са за мръсници – казва Ерик Шмид, един от директорите на Google. Изявлението е по повод решението на Google да следи действията в интернет дори на потребителите, които правят запитвания, без да са се логнали. Философията на Шмид в цитат: “Ако има нещо, което не искате другите да знаят, може би не трябва изобщо да го правите.” Изумително колко подобен е мисловният процес във всяка институция, която се държи като Големия брат и спомага за налагането на една диктатура, в която никой няма право на лично пространство. Същите думи срещаме и в материала “Кой се страхува от пръстови отпечатъци” на bTV. Сиреч: “Щом не искате да бъдете следени нон-стоп онлайн, значи сте престъпници.” (Google) И също: “Щом не искате да давате пръстови отпечатъци като престъпниците, значи сте престъпници.” (Румен Петков и неговите служители)

Къде е логиката?! Няма такава – но и защо я търсим при установена или налагаща се диктатура… Всяко запитване, всяка референция, всяко писмо в Gmail се съхранява в базата данни на корпорацията, за която се твърди, че е подвластна на Пентагона. Просто го имайте предвид. А по въпроса за пръстовите отпечатъци, изисквани за новите лични документи, имайте предвид следния цитат от Дж. Вашингтон: “Този, който се лишава доброволно от свободата си, изобщо не я заслужава.”

ЛЮБОПИТНО:

Мистериозна спираловидна синя светлина над Норвегия – странна светлина в нощното небе на Норвегия стана една от водещите новини в интернет. Официалното обяснение е за неуспешен опит при изстрелването на руска ракета от подводница в Бяло море.

Светлината над Норвегия

Това обяснение, разпространено от московски вестник, не е потвърдено от руското Министерство на отбраната. Наблюдателите са разделени в мненията си – едни смятат, че няма човешка техника, която да създава такъв ефект; други подозират свръхсекретна експериментална технология за метеорологичен контрол. (На посочения сайт ще намерите и репортажи с видео.)

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

8 коментара за "По света и у нас – vol.1 (11.12.2009)"

 1. zhelyo  11.12.2009 г. | 01:39 ч.

  > > > А по въпроса за пръстовите отпечатъци, изисквани за новите лични документи, имайте предвид следния цитат от Дж. Вашингтон: “Този, който се лишава доброволно от свободата си, изобщо не я заслужава.” < < <

  Ако имаш ефикасна идея за избягването на новите документи с пръстовите отпечатъци – заповядай!

  Из другите теми имаше предложение за бойкот на данъците – и по този въпрос приемам приложими идеи.

  Не, че нещо, горните ти две идеи чисто теоретично са изпълнени със смисъл, но в практиката не струват – обричат индивида на същия тъмен и мрачен затвор, описан в постингите ти.

 2. Стопанина  11.12.2009 г. | 09:30 ч.

  „Ако имаш ефикасна идея за избягването на новите документи с пръстовите отпечатъци – заповядай! Из другите теми имаше предложение за бойкот на данъците – и по този въпрос приемам приложими идеи.“

  Всеки отговаря за себе си. Единственото, което мога да направя, е да нося знамето. Сиреч с личен пример. Сам, със съмишленици – все тая.

  „обричат индивида на същия тъмен и мрачен затвор, описан в постингите ти.“

  Ако не ти стиска да страдаш или дори да умреш за вярата, убежденията, идеалите си… значи не струват и пукната стотинка. Лечението на малодушието и страхът е вътрешен, а не външен процес. След години какво ще се питаме – как да избегнем Белега на Звяра, след като ще е „задължителен“? Нямам универсално решение. Едни ще го откажем, други ще си носят (да речем) микрочиповете, щото тъй се е разпоредил кесарят.

  Решенията са две:

  1) Да бъдем като Петър и да се отречем от убежденията си и Учителя си три пъти, преди да са пропяли петлите – от страх пред войската и тълпата.

  или

  2) Да сме смели като Павел и ако трябва, да ядем пердах и да лежим в затвора. Но поне с чиста съвест.

  The choice is yours.

 3. zhelyo  11.12.2009 г. | 20:58 ч.

  Знам го вътрешно, че не е редно, но все пак разумът пита наразбиращо какво лошо има в тези паспорти с биометрични данни и как те ще ограничат свободата на личността?

 4. Стопанина  11.12.2009 г. | 21:31 ч.

  Проблемът не е в самите биометрични данни – могат да вземат отпечатъци и генетичен материал практически от всичко, до което се докосваме. Проблемът е принципен – ако позволиш да те третират с процедура, която е за престъпници, доброволно се приемаш за престъпник и ставаш действителен съучастник в превръщането на планетата в един голям затвор. Това за идеологическата страна на нещата.

  Другият важен проблем е от техническо естество. Биометричните и другите лични данни се съхраняват на микрочип, който, както се мъчат да ни убедят, бил сигурен, фалшификацията щяла да бъде много по-трудна и прочие небивалици. Ето как се крадат личните данни от чипа в личните документи, при това с материали, купени за под 400 лева от еBay!

  Ето и статия:
  http://www.theregister.co.uk/2009/02/02/low_cost_rfid_cloner/

  Новите документи няма как да са по-сигурни, защото на всеки граничен пункт във всяка държава от планетата ще има едни и същи четци за чиповете. Технологията е RFID, която се ползва в медицински микрочипове за имплантиране и персонални устройства като GPS, мобилни телефони и др. Сиреч не е никаква тайна. Единственото сигурно на тези документи е, че струват много по-скъпо от обикновените. Накратко, поредната „задължителна“ шашма, с която ограбват данъкоплатците.

  Ама и тука има идеолигическа страна на проблема – ако ще да е най-сигурната технология, данните ще се пазят от мутри като Румен Петков, цялата пасмина от олигарси и прочие самозван „елит“. За себе си знам, че няма да им доставя удоволствието да си давам отпечатъците като престъпник, че и да си плащам за това!

  И последно, но не по значение, „конкурсът“ за изработка на личните документи е спечелен от Siemens – същата „реномирана“ компания от неофашисти, която спонсорира и геноцидната политика, провеждана в момента в Копенхаген. След години същата тази компания може би ще разполага и с изгодна икономически поточна линия за производство на RFID чиповете, с които „задължително“ ще трябва да се имплантираме. Сещаш се…

 5. Стопанина  11.12.2009 г. | 21:38 ч.

  Днеска някъде четох, че биометричните данни ще се изискват само за задграничните паспорти, но не и за личните карти. Поне на първо време. Съветът ми е всеки, който иска да си спести ритуалното снемане на отпечатъци, да се възползва и час по-скоро да си извади нова лична карта без чип. После може да е късно и да се наложи да дисидентстваме. Това обаче не важи за тези, които ще искат да пътуват в Европейския съюз на социалистическите републики – те първо ще си дават отпечатъците за Големия брат, за да им издаде паспорт, и чак тогава пазвантите ще им дават да преминават от една в друга килия на Големия затвор.

 6. Stanka  12.12.2009 г. | 15:02 ч.

  Защо трябва да си даваме отпечатъците за Големия брат,за да ни се издаде паспорт,да можем да ходим из Европейския съюз?! САЩ не е член на ЕС! Но май го командва?! НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ВЛИЗАМЕ В НОВАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ ! МАЙ НАПРАВИХМЕ СЪДБОНОСНА ГРЕШКА? ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ !

 7. Stanka  13.12.2009 г. | 19:46 ч.

  Стопанино,задавам ти въпрос:НУЖНО ли е Бог да влага предначертанието да твори в същество,което не е способно на това? Както ти върдиш,че и растенията,животните,минералите имали душа???

 8. Стопанина  13.12.2009 г. | 21:30 ч.

  Защо мислиш, че минералите, растенията и животните не могат да творят? Нима растенията не умеят да трансформират енергията в плодове? Нима животните не умеят да творят и претворяват? Правят го не само като създават потомство – виж как мидите правят перли, как пчелите павят мед, как птиците дават яйца, които не са им необходими за размножение. Минералите могат да лекуват, въпреки че се смятат за най-низшите от одухотворените форми!

  Предначертанието не го разбирам. Ако имаш предвид детерминизма, да – нужен е, тъй като гарантира, че минералът ще бъде растение, растението ще е животно, животното ще бъде човек, човекът все някога ще е ангел, а ангелът – богоподобен…

  По съвета на Руси за пазенето на коментарите максимално чисти си позволих да изтрия второто ти мнение за „извънземните без душа“. От една страна, защото го беше пуснала в тема, където не се разискват такива неща, но и защото беше повторение на другото ти мнение. Да си знаеш, че не е защото просто не съм съгласен с твърдението.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.