Смразяващо: Документ на ОН описва целите на новата глобална религия

+ Култът включва промивка на детски мозъци
+ Българската следа в скандала
+ Трите опорни точки на глобалното правителство

Преди новия скандал предлагам резюме на Климатгейт: Хванали учени от разни страни да фалшифицират статистиките и тенденциите за глобалния климат, държали се арогантно и като училищни побойници, финансирали измамите си с пари на данъкоплатци и отделно прибирали „дарения“ от политически и корпоративни среди. За да освободят място за парите в офисите си, хубавците унищожавали необработената информация, та никой вече да не може да я провери. Сефте – ще каже някой – животът си продължава. Така е, въпросът е: Как ще продължи историята? Ако не сте във висшите ръководни среди на Култа към глобалното затопляне с неговата Климатоложка Църква (четящите тези редове вероятно не сте), можете да заложите всичките си спестявания, че измамите ще продължат да ви струват от скъпо прескъпо (плащате за политиката на ЕС, тази на ОН и каква ли не друга помия). Подобен залог ще е единственият начин да спечелите от онова, което се задава – жалко, че букмейкърите не го правят.

Студена политика - студена Земя.

Защо медиите и личните сайтове, упорито отразяващи Климатгейт, говорим за Култ? По две причини: а) заради НЕ-научните методи, ползвани в подкрепа на „антропогенното глобално затопляне“ (наука = критика = двойна, тройна и колкото пъти е нужна проверка на това или онова твърдение; всичко останало е вяра в някакъв култ); и б) защото британски съд вече обяви, че вярата в глобалното затопляне имала статут на религия.

Климатгейт показва безусловно: идеята за глобално затопляне, причинено от дейността на човека, не се проучва и доказва – това просто се спонсорира, твърди и рекламира. Искате още доказателства? Пореден скандал, който намери място дори в корпоративните медии. Ето цитат от документ на Обединените нации:

UNEP has an important—indeed a critical—message, but it is delivering it in the wrong language to the wrong audience. It is attached to the wrong narrative. It will never position itself to do what is needed until it finds the right language and narrative. The force of this message cannot be over-emphasized. UNEP’s success depends on getting this right. The environment should compete with religion as the only compelling, value-based narrative available to humanity.

(Превод: „UNEP (Екологичната програма на Обединените нации) има важно послание – всъщност то е критично – но е казвано с погрешния език на грешната публика. То се ползва в погрешен контекст. Никога няма да наложи нужните действия, ако не намери правилния език и контекст. Необходимостта от това послание не може да бъде надценена. Успехът на UNEP зависи от това дали ще намери правилния подход. Околната среда трябва да се надпреварва с религията, тъй като това е единствената покоряваща и морализираща риторика, позната на човечеството.)

Плановете за действие според същия този документ включват набор на деца, които да бъдат посветени в „енвироментализма“ (разбирайте Култа), като им бъде внушавано колко безотговорни са родителите им. Също и набиране на академици от целия свят, които с авторитета си да отклоняват вниманието на хората от това, че се правят последните стъпки за премахването на националния суверенитет за сметка на глобално управление (global governance).

Ал Гор във вихъра сиАл Гор във вихъра си – видният „пророк“ на Климатоложката Църква ни убеждава колко лошо нещо за Земята са децата и как хората ТРЯБВА да имат най-много по едно…

„Кога глобалното затопляне се превърна в насилствена религия?“ – пита Андреа Пейзър от „Ню Йорк Пост“, като разказва как нейната дъщеря вече се прибира у дома, пеейки: „…You can hear the warning — GLOBAL WARMING…“ (Чуйте моето предупреждение – глобално затопление). Пейзър пише още, че „всички деца бяха принудени да пеят тази лесно запомняща се мантра, наречена „Топлата песен“, и на концерт за родители. По-нататък в текста на песента бяха заклеймени егоистичните родители (тоест ние), задето замърсяваме планетата и предизвикваме затопляне, което ще избие всички полярни мечки и застрашава птиците и пчелите“.

Предисторията… В резолюцията от 1991-ва, приета от „елитния“ Club of Rome, се очертава схемата как човечеството ще бъде нарочено за враг. Цитат от доклада „Първата глобална революция“:

“In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill. All these dangers are caused by human intervention, and it is only through changed attitudes and behavior that they can be overcome. The real enemy then, is humanity itself.” (Превод: „В търсене на нов враг, който да ни обедини, ни хрумна идеята, че замърсяването, опасността от глобално затопляне, засушаването, недостигът на храни и тем подобни ще свършат работа. Всички тези опасности се причиняват от човешката дейност, която може да бъде преодоляна само чрез смяна на нагласите и поведението. Излиза, че истинският враг е самото човечество.“)

Пейзър пише още: „Децата ни са на фронта на една истерия, в която „експерти“ като Ал Гор и президента не оставят място за съмнение или дори за най-слабия скептицизъм – въпреки възраженията, че (антропогенното глобално затопляне) е толкова доказуемо, колкото (теорията за) плоската Земя.“

Обама и ГорАмерикански избиратели скандират „ПРОМЯНА“, без да подозират каква промяна им гласят Обама и Ал Гор – две интелектуални проститутки и подлоги на глобалния „елит“.

Друга американска медия – корпоративната телевизия FOX – изненадващо не си затвори очите за документа на Обединените нации, в който е обяснено защо промивката на детски мозъци вече се практикува в училищата. Там публикуват и още един документ. Репортажът им в прав текст разкрива плановете на глобалния „елит“ да се разпорежда с всички средства и способи за решаване на екологичните въпроси. Изброени са и

най-изявените дейци на диктаторската Климатоложка Църква: Янош Паштор – лобист, осигуряващ натиска за правителствата да подпишат предстоящото „екологично“ споразумение в Копенхаген; Доминик Вогрей – ръководител на екологичния отдел към Световния икономически форум; българката Мария Иванова – директор на Проект за Глобално икономическо управление към „Йейл“.

Наблюдатели резюмират, че документът (на Обединените нации) е своеобразна кулминация на скандала Климатгейт (който не е просто научен скандал, но преди всичко политически), а също и че вече се намираме във фаза, когато диктаторското глобално правителство разгръща своята власт. Как? Като заличава суверенитета на държавите, иззема контрола над световната икономика, премахва средната класа с въвеждането на нови регулации и закони, утежнява индустрията с такси и ограничения за въглеродния диоксид, докато успоредно с това издига „енвироментализма“ за универсалната религия на глобалния екофашизъм.

Ал Гор подпалва планетата в екофашистка акция, докато претендира, че я спасява.Ал Гор подпалва планетата в екофашистка акция, докато претендира, че я спасява.

Ключови елементи в програмата на Обединените нации изискват, цитирам: “an extensive propagandizing role for UNEP that reaches beyond its member governments and traditional environmental institutions to “children and youth”. (широкообхватна пропагандна роля на UNEP, която не се ограничава само с членовете на правителствата и обичайните екозащитни организации, но стига до децата и младежите.) И още: „Гражданското общество, включително децата и юношите, както и частният сектор, ще бъдат достигнати (разбирайте индоктринирани) чрез специално създадени за тях образователни продукти и кампании.“ (“Civil society, including children and youth, and the private sector will be reached through tailor-made outreach products and campaigns…”)

Религията е това, което възпира бедните да избият богатите

Какво ни учи физиката? Всеки обект, за да е стабилен, трябва да лежи поне на три опорни точки. Аналогия има и в политиката. Устремът на политическия, аристократичния, банкерския (защо не и научния) световен „елит“ за глобално правителство се крепи на три ключови кризи:

Изгубената свобода

1. Криза с климата, целяща ограничаването на автономията на всяка държава. Глобалното „правителство“, което ще бъде обсъждано в Копенхаген на 7 декември т.г., ще си има собствена Конституция, обезсмисляща конституциите на отделните страни. Повече по темата тук. С измамата за климатична криза държавите един ден ще станат просто територии – защото, както гласи пропагандата на новата глобална религия, трябвало да се борим срещу тоя, що духа (буквално!), и въглеродния диоксид, дето храни растенията и осигурява реколтите.

2. Криза със свинския грип (също тотално менте), която вече осигури авторитарни права на Световната (глобалната) здравна организация да налага карантина и насилствени ваксинации във все още суверенните държави. Някои „суверенни държави“, включително България, са готови на това и без да им го спускат като нареждане от „горе“.

3. Икономическа криза (също дирижирана), целяща установяването на Световна банка и единна глобална валута. След това следва премахването на материалните пари, разплащането само с електронни средства и преди всичко чрез вашия личен маркиращ чип.

Имате информацията – ползвайте се с нея както намерите за добре. Моята съвест е чиста… „Религията е това, което възпира бедните да избият богатите“ – колко проницателно го е казал Наполеон Бонапарт! Но в мъдростта му се долавя и подтекст, призоваващ за насилие, а това не влиза в ценностната ми система. Повече ми се нрави: Starve the Beast! – английска народна мъдрост. Уморете Звяра от глад! Никакво плащане на данъци! За каквото и да било. Най-отговорен призив от моя страна към всеки, който се чувства човек, иска да си остане човек и мисли за децата и внуците си. Призивът важи в пълна сила и за тези, които не желаят да са съучастници и спонсори(!) на човеконенавистна политика.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

36 коментара за "Смразяващо: Документ на ОН описва целите на новата глобална религия"

 1. брат  18.12.2009 г. | 01:07 ч.

  аре на новия комунизъм… ама хитри са гадовете, не може да им се отрече злия гений.еххх нищо ново под слънцето.тъпото е че това да се пази околната среда е вечен религиозен принцип нямащ нищо общо с някакви икономически или политически брътвежи.той просто отразява духовната връзка на човека с вселената.от тази гледна точка всичко живо и неживо е образ божий, а човек е призмата през която божествената светлина и интелект се пречупва образувайки материалните форми, които наричаме природа.да не говорим че настоящите събития са предвидени преди хиляди години не за друго, а защото живота по същество е постоянно прераждащ се, повтарящ се принцип – нещо което би могло да се проумее чрез философски спекулации, но нищо не може да се сравни в това отношение с мистичните преживявания, които винаги са били в основата на всяка една религиозна традиция.ако човек преживее и осмисли адекватно такъв мистичен опит няма никакъв проблем след това да се разбира принципно устройството на човека като микрокосмос, а оттам и вселената като макрокосмос.изобщо не е нужно да си прекарал години из аулите, нито да си „светило“ на науката.Бог е простотата и чистотата на разбирането за Реалността.тази Реалност не ще бъде разбрана докато тези които са призвани да обясняват света продължават да си чешат езиците и да се забъркват в глупави, безкрайни спорове и его-трипове.така и не разбраха, че Реалността е божествена игра на прераждащи се азове търсещи във всеки един отделен живот пътя обратно към своя източник а.к.а Бог.мисля си понякога колко трудно е за толкова много хора да бъдат разбрани тези прости истини…

 2. Стопанина  18.12.2009 г. | 12:06 ч.

  „от тази гледна точка всичко живо и неживо е образ божий“

  И точно заради това всичко е живо.

 3. Коко  10.06.2010 г. | 17:04 ч.

  Благодаря за хубавата статия!
  Стопанино, да кажем на хората и истинските причини за глобалното затопляне?

 4. Владимир Помаков  11.06.2010 г. | 13:24 ч.

  Неотдавна си препрочетох книгата на големия руски пътешественик и познавач/изследовател на Далечния Изток – Владимир Арсениев – „Дерсу Узала“. Главният герой, въпросният Дерсу, е „голд“, по-късно „нанаец“, по-общо „удехеец“ – или изобщо коренен жител на Усурийския край. Днес този народ не съществува! Поразителното за днешния европеец в мирогледа на Дерсу Узала е 1) очовечаването на абсолютно всичко в неговата околна среда – дървета, камъни, животни, всичко е „хора“; 2) „религиозния патос“ с който тоя неграмотен, израсъл и прекарал целия си живот в оная тайга човек се изправя срещу всяко ненужно убиване или унищожаване на живот или неживо творение на Бога. И прочитайки книгата след повече от 40 години, влизам в Гугъла и търся нещо за Арсениев. Много страници, една от които е посветена на неговите експедиции, постижения, заслуги за опознаването на Далечния Изток и т.н.

  Във форума към тази страница е поместено едно писмо на почитател на Арсениев, който живее в Хабаровск и обича да ходи сред природата. Човекът пише, че днес не може да види и една хилядна от това, което описва Арсениев от началото на 20-и век – до такава степен всичко е унищожено, замърсено, осквернено от човешката дейност! По тоя повод писах на един виртуален познат от Европейска Русия и той ми отговори, че „…Да! големите проблеми на Далечния Изток са два – унищожаването на девствената природа и китайците…“ (които се заселват масово в руските територии там). Е?

  Но да оставим Далечния Изток, да се обърнем към България – преди 70-80 години, в земеделската страна, която сме били (в която не е имало един квадратен метър неоползотворена за земеделски нужди земя), е имало повече от 1600 двойки царски орли. Днес този вид, освен че е застрашен в цяла Европа, у нас е останал с 2-3 двойки. Белият щъркел, тази обичана от българите прелетна птица е намалила числеността си у нас от 11 000 двойки през 1974 г. до 2-3000 в наши дни. И т.н.

  Та мисълта ми е, че световните конспиратори (няма да ги назоваваме точно, но най-общо казано това са паразитните слоеве в човешкото общество, а всеки може да назове поименно тези паразити) много ловко и хитро се възползват от наистина кризисното състояние на дивата природа, за да си развиват техните планове. Въпросът май е как да им се противопоставят нормалните хора – аргументирано и интелигентно – защото опазването на дивата природа наистина е необходимо! Човек си е деструктор по начало, а българинът е на върха по тая дисциплина…

 5. Стопанина  02.07.2012 г. | 15:49 ч.

  Ето ги и резултатите от по-горе описаните планове за социално инженерство и индоктринация на децата в училище:

  За да бъде спасена природата, е необходима революция, а не еволюция в мисленето, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова. […] Министърът подчерта необходимостта екологичната тема да бъде включена и в образованието и съобщи, че в края на септември или през октомври се организира форум с участието на еколози, педагози и психолози, на който ще се търси отговор на въпроса как темата да залегне в различните предмети.

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4944071

 6. Стопанина  23.11.2012 г. | 15:25 ч.

  Нона Караджова: Екологията да се интегрира в повече учебни предмети

  Опазването на околната среда трябва да се интегрира хоризонтално в учебните програми на повече различни предмети, а не да се въвежда като нов отделен предмет. Тази теза разви министърът на екологията Нона Караджова по време на първата кръгла маса „Образование за околна среда“, организирана от Министерството на околната среда и водите и Министерството на образованието тази седмица.

  Бърз коментар: Нона Караджова не е развивала никакви тези, невежи ми колеги. Караджова просто слугува на социалните инженери в ООН и прокарва плана, за който съм писал – вижте сами откога е горната публикация, близо 3 години!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.