Климатгейт: 22.6 милиона “дарения” за шефа на престъпниците

+ Как се променя климатът с Photoshop
+ 10 новини в коментарите

Кой казва, че нямало пари в науката? Има, има! Само Фил Джоунс – един от изявените мошеници, изобличени в Климатгейт – е напълнил касичката си с 13.7 милиона британски паунда (ок. $22.6 млн. щ. долара). Файлът pdj_grant_since1990.xls от папка “documents” сред скандалните материали показва, че ученият е станал милионер от “дарения” (grants; разбирайте подкупи) за периода от 1990 година до наши дни. Фил Джоунс е водещият алармист, името на когото се споменава във всички доклади, предназначени за политическите среди. Мошеникът признава, че файловете, разпространени от хакерите, са автентични, но не смята, че има нещо лошо в това да получава “дарения”. Неговите фалшиви прогнози и данни оправдават налагането на “въглероден данък”, който ще утежни бюджета на всяко домакинство със средно $1000 годишно. Джоунс ще го плаща само с лихвите от милионите си – ама наистина: какво лошо има в това?

Глобалното прегряване

“Проследете парите!” – това е правилото на печените детективи и разследващи журналисти. Парите водят до Джоунс, който е бил запитан и какво трябва да се разбира под призива за “укриване на спада (в температурите)”, който отправя към подчинените си в няколко от скандалните писма. Напомням, че в едно свое изказване лъжците от Климатгейт разправяха как ползвали таен език, който само те си разбирали. Господин Джоунс отговорил: “Не помня.” Има си хас да помни! Но със сигурност не е забравил номерата на банковите си сметки. Източници за милионите и късата памет на авторитетния учен тук, тук и тук.

Фил ДжоунсФил Джоунс – чичото с обикновената прическа, обикновеното пуловерче и обикновената ризка всъщност е един необикновен „учен“ – въглероден милионер.

Като се има предвид, че Фил Джоунс е само един от “героите” в Климатгейт, няма да е честно само той да опира пешкира. В следния видеоклип са споменати имената и на съучастниците му, като са цитирани точните позиции, които заемат в йерархията на Климатоложката Църква, както и най-пошлите части от вътрешната им кореспонденция.

Кой кой е в Климатгейт

Пътят към Копенхаген

Спонсорите на Фил Джоунс и Климатоложката Църква, както се очаква, са завряли глави в задниците си и напълно игнорират Климатгейт. В събота политици от 53 държави се събраха на подготвителна среща за предстоящата в Копенхаген и се наговаряха как от 2012 година ще скубят данъкоплатците от развиващите се страни с (като начало) минимум $10 милиарда годишно. Тези пари – просто сте длъжни да вЕрвате – щели да бъдат давани на бедните страни, за да се справят с “прогнозираните” последици от “климатичните промени”.

В програма на Обединените нации за борба с “антропогенното глобално затопляне” (разбирайте за борба с хората) за пореден път се ползват фалшиви данни. Те не са взети от екипа на Фил Джоунс – всъщност не е съвсем сигурно – а от още по-странно място: онлайн енциклопедията Wikipedia, в която всеки може да публикува каквото си поиска. За да оправдаят политиката си, световните лидери вече ползват анонимни(!) таблици от Wikipedia, за които не са посочени каквито и да било източници. Чудеса от храброст се правят, когато се чакат самосвали с пари…

Корицата на "доклада"

Wikipedia може да е смехотворен източник за „достоверна“ информация, но корицата на доклада е впечатляваща: „Страхувайте се, страхувайте се, ако не ни платите, времето на Земята скоро ще изтече.“

Photoshop – няма невъзможни неща

Земята се охлажда от десетилетие насам. За да поддържат култа към антропогенното глобално затопляне, мошениците са принудени да залагат на емоционално въздействие върху невежата си публика. В един от докладите им са поместени снимки на последиците от “климатичните промени”, съпроводени със страховити “статистики” за изминалите години и още по-вледеняващи “прогнози” за бъдещето. На една от страниците намираме снимка, изрично посочена от стрелка – тя илюстрира доклада за наводненията, като текстът към нея загатва, че е реална. Дори да нямаше текст, понеже четем ДОКЛАД, се очаква фотосът да е истински. Само дето не е.

Въпросната снимкаВъпросната снимка

Илюстрацията е от онлайн агенцията iStockphoto и е предназначена за брошури на дружества, предлагащи застраховки срещу наводнения. Освен това авторът на картинката, както си му е редът, съвестно е направил следното описание: “Photo of house under several feet of graphically-rendered flood waters.” (В превод: “Снимка на къща под няколко фута компютърно-генерирани прииждащи води”.)

Стимката на агенция iStockphoto, от която е закупена.Същата снимка, но на сайта на агенция iStockphoto, от която е закупена.

Изповедниците на Климатоложката Църква определено са знаели каква снимка са закупили(!) с пари на данъкоплатци. Другият вариант е, освен тайния си език, да са забравили и да четат. И в двата случая не са учени, а (епитет по ваш избор). Източник за новината.

Може ли да минем без издънка на Ал Гор?

Не можем. Климатоложката Църква още преди Климатгейт беше в криза, затова нейните основатели отчаяно търсят модерни способи за сеитба на страхове. Новата книга на Ал Гор – Our Choice, A Plan To Solve The Climate Crisis (“Изборът е наш, План за решаване на кризата с климата”) – включва разтърсваща спътникова “снимка” на Земята, по която бушуват няколко урагана едновременно. Сещате се, ако не плащаме “въглероден данък”, тая глутница урагани ще докара наводнения (като тази на горната снимка?!) и ще ни затрият.

Открийте разликите(Кликнете върху снимката за уголемена версия)
Ляво: оригиналната илюстрация. Дясно: ментето на Ал Гор.

Райън Моуи, експерт по ураганите към университета във Флорида, изобличава лъжата. Тъй наречената “снимка” от книгата на Гор в първоначалния си вид е била върху стара брошура и наистина е включвала ураган – но в единствено число. Всички останали бедствия са били добавени с компютърна програма. Ретушът на оригинала не се изчерпва с глутницата урагани: ледената покривка на Гренландия е била изкуствено премахната, сякаш вече се е стопила. Зелените континентални области жълтеят, сякаш пустините се разрастват. Фалшификатът в книгата на въглеродния милиардер не може да се ползва и за илюстрация на прогноза. Моуи е категоричен:

„Убеден съм, че ще намерите и други разлики (между двете изображения), но добавените урагани са глупост…“ (Дори теоретично не могат да станат реалност.)

Обобщено, измамниците от Климатоложката Църква са си направили сметката. Инвестират десетки милиони за дарения, от които ще получат милиарди! Науката им се състои в укриване на данни, закани за побоища на еретици, изнудване на престижни екологични списания, работа с Photoshop и увещания за борба с CO2 (животът без който ще е немислим на Земята). А! И с износ на пари за страни, в които практически няма правителства или са от, меко казано, диктаторски тип.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

9 коментара за "Климатгейт: 22.6 милиона “дарения” за шефа на престъпниците"

 1. Стопанина  30.11.2009 г. | 00:49 ч.

  Последни новини

  1. Донякъде добра новина – скептикът Ник Грифин ще представя ЕС в Копенхаген. Политици и учени, принадлежащи към Климатоложката Църква, реагираха яростно на новината, че политикът Ник Грифин, който е и скептик за антропогенното глобално затопляне, ще присъства на срещата в Копенхаген и ще представлява Европейския съюз. Все пак да бъдем реалисти! Твърде вероятно вестта за Грифин е диверсия. Първо, една птичка пролет не прави; второ, Тимъти Уирт – президент на UN Foundation – е цитиран да казва: „We’ve got to ride this global warming issue. Even if the theory of global warming is wrong, we will be doing the right thing in terms of economic and environmental policy.“ („Ще експлоатираме проблема за глобалното затопляне. Дори теорията за глобалното затопляне да не е вярна, ще направим правилното по отношение на икономиката и екологичната политика.“) Сиреч, „Климатгейт, не Климатгейт, ще правим каквото си искаме.“ Безочливи нахалници! Ще видят данъци от мен през крив макарон.

  2. Вече не е възможна никаква истинска наука – престъпниците от Климатгейт са унищожили всички „сурови“ данни, ползвани за своеволните им интерпретации. Казано иначе, в Копенхаген ще вършат мръсотии, засягащи всеки човек, на базата на теория, която никога няма да може да бъде проверена.

  3. Само за няколко дни терминът “Climategate” (Климатгейт) е станал по-популярен от “Global Warming” (глобално затопляне). При запитване в Google към настоящия момент излизат следните резултати:

  global warming – 10,200,000 резултата
  climategate – 10,500,000 резултата

  Терминът „global warming“ e в обръщение от дълги, дълги години, още преди интернет да стане достъпен за всяко домакинство и преди появата на Google. А „climategate“ е само на седмица. Google от няколко дни насам прави плахи опити да забрани автоматичното изписване на climategate при въвеждане на ключова дума. Острите реакции и подигравките по форумите и блоговете засега оказват решаващо влияние. На този етап Google преустановиха цензурата и climategate е обратно сред автоматизираните предложения.

 2. Стопанина  30.11.2009 г. | 11:36 ч.

  Последни новини

  1. Из хрониките на трогателното отчаяние: „Личните лекари трябва да съветват пациентите си за климатичните промени“ – заглавие на британския в. „Телеграф“. В статията се цитират кралски светила на науката, които настояват джипитата и мед. сестри да учат хората как да ограничават отделянето на въглероден диоксид. (Their controversial plan would see GPs and nurses give out advice to their patients on how to lower their carbon footprint.) С други думи, вие дишате, следователно сте вредни за света. По-малко дишане, мили мои, по-малко дишане!

  Здравният министър Анди Бърнам заявява: „Климатичните промени може да изглеждат като далечна заплаха, която не ни засяга, но тя (заплахата) е реална и сега и се отразява на здравето. Здравните министри по света трябва да действат сега, като осветляват риска от глобалното затопляне за нашите общества.“ Накратко: „Страхувайте се, страхувайте се – Торбалан иде. Не дишайте и платете карбонов данък. Не, не… Всъщност първо платете и после спрете да дишате.“

  2. Климатгейт и бизнеса
  След като и на бабите стана ясно, че митът за антропогенното глобално затопляне обслужва интересите на политическата мафия, някои търговци бързо се ориентираха към новата мода. Вече се предлагат тениски с надписа: „Спасете дърветата! Трябват ни, за да бесим на тях политиците.“ Обичам черния хумор.

  3. Разрастването на Климатгейт беше неминуемо – след Англия, Нова Зеландия и Австралия… сега и в САЩ. Данните на The US Historical Climate Network (USHCN), ползвани при прогнозите на редица изследователи, също са били изопачавани. Как и кога е станало – тук (подробно описание с графики, цитати и препратки).

 3. Стопанина  30.11.2009 г. | 12:09 ч.

  Последни новини

  1. Въглеродният данък ще бъде наложен въпреки всичко и напук на всякакви опити да бъде дискутиран. В 451-страничен документ, пуснат в действие онзи ден от американския Сенат (вижте този PDF), се казва, че ще бъде налаган данък на „индустриалните източници на въгл. диоксид“. Този данък ще е част от средствата, които ще бъдат наливани в Уол стрийт и големите банки, за да бъдат извадени от кризата, в която вкараха не само себе си, но и цялата световна икономика. Мястото, където се казва това, е на страница 180.

  Карбоновият данък уж тепърва щял да бъде обсъждан, а вече приемат решения за „спасяване на банките“ с приходите от същия този данък. Ето как се подготвя бъдеща криза в разгара на настоящата. Честито!

  2. Статия на британския „Дейли Мейл“: Неудобните истини, които г-н Гор и неговите фанатични приятели НЕ ви казват за климатичните промени.

  3. Разследване на в. „Гардиън“ показва, че скандалните материали от Климатгейт може да не са разпространени от хакери, както се смяташе досега. Не по-малко вероятно да са изнесени от вътрешен служител на престъпническата група. Браво на него, щеше да е твърде кошмарно, ако в това стадо вълци нямаше поне един човек с някаква съвест, която е непримирима срещу „научното обосноваване“ на човеконенавистна политика.

  Британският „Таймс“ – представителен източник на новината в първия коментар, че мошениците са изхвърлили всички материали и „сурови“ данни, по които са градили теориите и фаталистичните си прогнози. Вече официално и с подробности имаме потвърждението, че КАКВОТО И ДА ЧУВАТЕ ЗА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ ЗАНАПРЕД… ЩЕ Е ТОТАЛНО МЕНТЕ!

 4. bogoizbrania  30.11.2009 г. | 17:48 ч.

  Благодаря за публикацията, все пак бъдещето не е чак толкова черно, скоро пришълците от третия свят ще вземат властта на запад и подобно безумие ще изчезне.

 5. Стопанина  30.11.2009 г. | 18:07 ч.

  Как точно ще вземат властта? Хич не го виждам да стане.

 6. bobI  30.11.2009 г. | 18:14 ч.

  И аз не виждам как някой от третия свят ще имъкне власта от ръцете на илюминантите.Да не си чел нови предсказания за 2012г.???

 7. jolito  06.12.2009 г. | 23:26 ч.

  Kato spomenavate illumunati q probvajte da napishete v adresnoto pole na browser-a http://www.itanimulli.com. Tova e dumata illuminati naobratno. Interesen rezultat a?

 8. sprihav  07.12.2009 г. | 09:50 ч.

  При мен отваря сайта на НАСА. Наистина интересен резултат.

 9. Стопанина  07.12.2009 г. | 10:51 ч.

  Сайтът е на NSA (Националната агенция по сигурност), а не на NASA (космическата а-я). Струва ми се, че това е майтап. Като купиш домейн, можеш да го пренасочиш към произволен сайт.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.