Глобалното прегряване – скандалът “Климатгейт” се разраства

Новините само от последните два дни са толкова много, че започвам без излишно “дрън, дрън”. Следната колекция от връзки е нищожна част от публикациите в малките медии и блогосферата. Включиха се и корпоративните пропагандни машини, но по техния си мръсен начин. Най-напред за разрастването на “Климатгейт”. Водещи новозеландски климатолози бяха уличени във фалшификация на данни. Това е вторият сериозен удар срещу религията за “глобалното затопляне, причинено от човека”, след като (вероятно руски) хакери разпространиха хиляди скандални електронни писма и документи, писани от британски “експерти”. Резюме на новините от Нова Зеландия: а) тамошните научни светила също са изсмуквали от пръстите си прогнози за идните години, изкуствено са завишавали стойностите от статистиките и са участвали в корупционни практики; б) новозеландците разполагат с укриваните данни, за които британските климатолъжльовци твърдят, че са “унищожени” или “изгубени”.

Глобалното прегряванеГлобалното прегряване засегна и Австралия. Тамошни учени бяха упрекнати, че са ползвали само данни за температурите от градски станции, при това доста избирателно, като почти не са отчитали неудобните данни от малките градчета и селските области. Точно как са извъшвани манипулациите е обяснено тук. Първо Англия, после Нова Зеландия, сега и Австралия. Букмейкърските къщи вече могат да приемат залози кои ще са следващите, които ще се издънят…

Докато сме още на австралийска вълна, оттам идва и един положителен пример за здрав морал. След скандала “Климатгейт” петима от тамошните политици с възмущение са оттеглили довчерашната си подкрепа за въвеждането на данък CO2 (предлаган глобално уж за ограничаване на въглеродния диоксид), който излишно би утежнил икономическото състояние на страната. Въпреки демонстративния акт се предполага, че тамошните законотворци все пак последват световния пример и ще си гласуват данъка, от който ще спечелят милиарди.

Климатгейт накратко: фалшифицирани данни + потулване на неудобна информация + професионална журналистическа цензура = измама, целяща налагане на “въглероден данък”. Изданието “Икзаминър” прави елементарната сметка, че големите клечки зад измамата за климатичните промени ще печелят прибл. 100 милиарда долара годишно (и то само от Америка). Сиреч данъкът ще изсмуче по 1000 долара от бюджета на всяко щатско домакинство.

Защо “Климатгейт” не се отразява адекватно от масмедиите? Анализ, който стига до извода, че просто не можем да очакваме друго. Корпоративните машини трудно биха осведомили публиката си за скандала, без по този начин да признаят и собственото си участие (години наред) в глобалната лъжа.

Не може да бъде! CNN най-сетне реши да излъчи нещо за “Климатгейт”. Клоунада, подобна на тази, която се вихри от оня ден по телевизия FOX. СиЕнЕнците представят скандала като поредната политическа битка между демократи и републиканци – сиреч нещо, което не е интересно. Ако признаят, че става дума за една от най-големите и СКЪПИ (за сметка на данъкоплатците) мошенгии, щеше да се наложи да му обърнат по-сериозно внимание.

Малките медии ликуват с наблюдението: “Масмедиите опитват да игнорират скандала, но читателите ги тласкат към реалността” Както корпоративните телевизии, така и техните сайтове си правят оглушки – като си мълчат, може би се надяват, че всичко ще утихне за три дни. Само дето това не става – в коментарите към всяка новина читателите подхващат темата “Климатгейт”, отново и отново, и отново… Тъй като писмата и изобличаващите документи на климатолъжльовците са в индустриални количества, прочитането на всичко отнема време. И след всяко ново скандално откритие на мръсен текст коментарите все повече се роят. Отново и отново, и отново…

Глобалното прегряване

Някои медии опитват да баламосат по-доверчивата си аудитория. За целта цитират разни становища на източници с “безупречна репутация”. Проблемът им е, че изповедниците на климатичната религия още не са се обединили зад общо “символ верую” и изказванията им си противоречат:

Холандският министър на околната среда – Жаклин Крамер, заяви пред тамошна медия, че хакерите са подправили откраднатите документи, като са “променили числата”. Накрая на тирадата си тя се развикала пред журналистите: “Това (кражбата на имейлите) е просто престъпно. Това е неприемливо!” Освен нея никой друг не твърди, че изнесената информация е манипулирана. Но от следната снимка става ясно защо се държи така фанатизирано:

Жаклин Крамер атакува глобалното затопляне.

Лято е. Климатгейт тепърва предстои. Топло е. Твърде топло, ако се вярва на едни климатолози, които още не са хванати в системно поддържана лъжа. Жаклин Крамер вече е „купена“ за каузата и се проявява като фанатизирана последователка на религията за глобалното затопляне. И подобно на обезумялата „християнска“ тълпа, унищожавала „езически идоли и книги“, свирепо атакува с чук молекулата на CO2 – въглеродния диоксид, „убиецът на полярните мечки“. Каква излагация, какво невежество! Трудно е да признаеш, че си сгрешил – много по-лесно е да си държиш на своето и да се излагаш още повече. Това ми били „real leaders“ (истински политици) – Боже, пази ни!

Подправени ли са документите, разпространени от хакерите? Не и според самите климатолъжльовци. Те са цитирани от Reuters да казват (вижте в края на текста от линка): “В откраднатите материали няма нищо, което да показва, че публикациите на CRU и други (учени) относно същността на глобалното затопляне и свързаните с него климатични промени не отговарят на най-високите изисквания за научно проучване и интерпретация.”

И още: “Това, което те (хакерите и пишещите за “Климатгейт”) са направили, е бързо търсене в откраднатите имейли, които са поверителни, а също така колегите често говорят на език, който само те си разбират и често е непознат за външния свят. Така ненадейно всичко става обект на вадене извън контекста.”

Същата позиция се намира и на официалния сайт на климатолъжльовците, станали “жертви” на лошите хакери. Тази позиция може да заблуди само шарани. Ако подбуждането към унищожаване на неудобни данни, закани за побоища на скептици, заговори за изпъждане на неудобни редактори от престижни издания и обещания за още лъжи срещу щедро финансиране са “висша наука”… много здраве на тая наука! А това с “неразбираемия език” за “непосветените” е обида на читателския интелект.

“Ахъм, корпоративните медии са получили заповеди да плашат хората, за да ги подчинят на култа към глобалното затопляне” – саркастична статия на “Белфаст Телеграф”. Други по-малки медии също се опитват да гледат с насмешка на корпоративните “големи братя” или, за разлика от тях, поне да представят различни гледни точки. Но не винаги им се получава. Британското радио LBC се е опитало да направи дискусия, само дето покрай скандала никой от фанатизираните алармисти не е посмял да защитава незащитимото. Кой би допуснал преди седмица, че глобалното затопляне толкова бързо ще излезе от мода?

Глобалното прегряванеИма и друго, в един от откраднатите документи е описан план от 2003-та как култът към глобалното затопляне може да бъде ползван като повод за установяването на “демократично” световно правителство, което щяло да обедини и реформира съвременните водещи институции, включително Обединените нации, IMF, Световната банка, WTO, NAFTA, FTAA и други “за благото на всички”. Пълен текст на документа с клипове, от които ясно личи, че планът междувременно е задействан, като една от първите му кулминации ще е предстоящата среща на световни политици в Копенхаген (където пак ще се говори за световно правителство и новия “въглероден данък”).

В друг доклад от климатолозите, но от 2001-ва, пък се казва откровено: “In climate research and modelling, we should recognise that we are dealing with a coupled non-linear chaotic system, and therefore that the long-term prediction of future climate states is not possible.” (В проучванията и статистиките за климата трябва да имаме предвид, че си имаме работа със съвкупност от нелинейни и хаотични системи, заради които дългосрочното прогнозиране на бъдещите климатични състояния е невъзможно.) Странен език ползват тези учени, наистина са неразбираеми за външния свят – не могат да правят прогнози, а правят апокалиптични прогнози за вдигане на океаните с 5 метра и какво ли още не.

Съвсем странен е езикът в документа, озаглавен “Rules of the Game” (Правилата на Играта), където климатолъжльовците се наговарят как да контролират общественото мнение. Когато нямат научно обосновани причини да си поддържат култа, щяли по-усърдно да разчитат на хорските емоции. “Трябва да мислим радикално” – се казва там. – “Правилата на Играта са началото на кампании, които няма да са “обичайният бизнес”. Намираме се в много вълнуващо време.” Пълния текст на рекламната кампания за необичайния бизнес можете да свалите тук. Цялата колекция от откраднати документи тук.

Срещата в Копенхаген, на която политическата мафия ще се наговаря как да сваля кожата на всички с поредния безумен данък, наближава със страшна сила. По какво личи? По това, че въпреки скандала “Климатгейт”, безотговорните прогнози на корумпирани учени стават все по-нахални. В доклада “Копенхагенската диагноза” (The Copenhagen Diagnosis), услужливо тиражиран от масмедиите, ни уверяват, че полярните ледове са почнали да се топят с неподозирана скорост и покачването на морското равнище щяло да бъде повече, отколкото са сочели най-смелите досегашни прогнози. Трябва да сте с диагноза, за да се вържете на щуротиите в “Копенхагенската диагноза”. Мафиотите, които ще се наговарят в Копенхаген, не са луди (не и в обикновения смисъл), като още отсега започват с “предварителни арести” на протестиращи срещу човеконенавистната им политика.

Ако за властническия “елит” се знае, че включва представители на разни масонски ложи и сатанински братства, доскоро не беше съвсем ясна духовната закваска на тези, които им дават “научните” основания за нови данъци и мизантропска политика. Е, вече и това се разбра. Проучване на Evolution News разкрива с какво се занимават учените (с неразбираемия за простолюдието език) през времето, когато не съчиняват апокалиптични прогнози. Неколцина “герои” са цитирани тук и там да се изказват с ненавист срещу избирането на Франсис Колинс за директор на Националния институт по здравеопазване. Грехът на въпросния Колинс не е свързан с работата му, а с това, че публично се е самоопределял като… отдаден християнин. В линка ще намерите цитати с препратки към злъчните коментари на представителна извадка от учените и заговора срещу колегата им Колинс, който имал “нахалството” да говори публично, че ходи на църква.

Икона на преподобния Ал Гор, пастир на религиозното движение "Глобално прегряване".

Икона на преподобния Ал Гор, пастир на религиозното движение „Глобално прегряване“.

Не може в тема за “Климатгейт” да не стане дума за Ал Гор – месията на глобално прегряващата религия. Три новини за десерт. Първата е видеоклип – запис от дискусия в щатския Конгрес, където гуруто на глобалната измама за пореден път лъже, че ВИЕ и въглеродният диоксид (храната на растенията!) сте врагове на планетата. Депутатът Стив Скализ обаче е печен тип и няколко минути умело върти мошеника на шиш, като не се оставя да бъде баламосван с клишета и празни приказки. Диалогът е като от високобюджетна съдебна драма – несъмнено ще се хареса на разбиращите английски.

Новина, която няма да чуете по CNN: Ал Гор избрал много кофти време да раздава автографи за новата си книга относно “глобалното затопляне, причинено от човека” – точно в разгара на “Климатгейт”. Вместо да се радва на опашка от обожатели, бил заобиколен от демонстранти, които го освирквали и отрупвали с нецензурни епетети. 140-килограмовият Гор се изтърколил извън книжарницата и с нещо, което наподобявало тичане, се добрал до очакващата го кола. Докато шофьорът навлезе в платното и ускори, демонстрантите преследвали колата и удряли с юмруци по стъклата и капаците. Очаква се видео в YouTube.

Ал Гор ще стане първият “въглероден милиардер”. По времето, когато беше кандидат-президент на САЩ, беше строен, но откакто закупи акции в компании за “екологични продукти” и петролния гигант Occidental Petroleum, се превърна в лоена топка. След като “Ню Йорк Таймс” бяха заклеймени, че редакторът им Андрю Ревкин изопачава същността на “Климатгейт”, от изданието направиха остър завой във вътрешната си политика и запяха нова песен с нов редактор. Та новият Джон Броудър ни разказва увлекателно как Ал Гор ще спечели 560 МИЛИОНА долара само от Енергийния департамент за поставянето на карбонови датчици в домовете на хората. Отделно гуруто на глобалното прегряване е инвестирал и в Silver Spring Networks – компания, която се превърна в печатница за пари покрай търсенето на “екопродукти”. А ако бъде приет въглеродният данък, Гор и ортаците му ще приберат по няколко милиарда долара. Това е реалната “Неудобна истина” (An Inconvenient Truth – филмът, с който Ал Гор започна кариерата си на лъжепророк и алчен гъсок) Извинявам се за по-тромавото от обичайното свързване на отделните новини в един текст. Не се извинявам за по-острия от обичайния език. И аз, досущ като климатолъжльовците, ползвам език, който само аз и подбрана публика си разбираме.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Един коментар за "Глобалното прегряване – скандалът “Климатгейт” се разраства"

 1. Стоян Стоянов  28.11.2009 г. | 15:38 ч.

  Хе, хе! Стопанино, получавам душевен оргазъм от твоите статии.
  За хора като Ал Гор, които се вживяват като световни водачи и пастири ние сме просто стадо овце, чието предназначение е да бъде доено и стригано, а накрая – и заклано.
  Обаче все по-малко хора пасат трева, а климатгейт и грипгейт се превръщат в лавини, които ще се разрастват и ще повличат след себе си нови лавини, като по пътя си ще пометат всички световни организации – ООН-то с разните си организации, НАТО, ЕС, единната валута и единната световна икономика.
  И след 10 дни първата лавина ще се стовари в Копенхаген – 65 световни лидери ще се съберат да обсъждат нещо, което се оказва, че не съществува!?! Ха, ще им лъснат голите задници. И понеже Копенхаген е известен като град на разюздения секс, най-добре е да си направят сбирката в музея на секса.
  В подкрепа на световните манипулации ще ви цитирам Сунита
  Мухерджи – представителка на фонда на ООН за населението как тя обяснява хищническото унищожение на рибното богатство край Филипините : Климатичните промени ще доведат до намаляване на доходите от риболов и селскостопанска дейност и вероятно ще принудят някои жени да се насочат към продажбата на секс услуги. Това от своя страна ще повиши риска от разпространение на вируса на СПИН.“ И защо, уважаема госпожо, не споменавате, че голяма част от хайвера и дроба на рибите се използват за промишлено производство на козметични кремове и „чудодейни“ лекарствени препарати?
  Като се има впредвид обаче лакейското поведение на световните масмедии, предполагам, че те ще прикрият позора от сбирката в Копенхаген, като се задоволят единствено с цитата на Шекспир : „Има нещо гнило в Дания.“

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.