Ваксината срещу свински грип задължителна?

Автор: Иван Стаменов

Статията Bird-Swine Flu Vaccine: Voluntary or Mandatory? на Organic Consumers Association е отговор на засилващите се опасения, че потенциално смъртоносните ваксини срещу свински грип (H1N1) ще са задължителни. Държави като САЩ, Канада, Германия, Ирландия, Англия и Франция вече обявиха или загатнаха за пандемични национални планове, според които гражданите могат да бъдат задължени, включително със сила, да получат ваксина. На 4 септември българското Министерство на здравеопазването, като васално на Европейския съюз,  не остана по-назад от глобалните тенденции и обяви следното:

Насилствени ваксинации под егидата на WHO

БЪЛГАРИЯ ЩЕ УЧАСТВА В ЕВРОПЕЙСКА ПРОЦЕДУРА ЗА ДОСТАВКА НА ПАНДЕМИЧНА ВАКСИНА

Източник: пресцентъра на Министерството на здравеопазването

„България ще участва в общата европейска процедура за доставка на пандемична ваксина срещу новия грипен щам A(H1N1). Тя се организира в момента от Европейската комисия – Генерална дирекция „Здраве и защита на потребителите”. Закупуването на ваксините ще стане чрез обявяването на съвместна поръчка под егидата на ЕК. Пандемични ваксини разработват всички големи фармацевтичвни компании. До момента обаче нито една от тях не е одобрена от съответните регулаторни органи. Очаква се най-рано първата одобрена ваксина да се появи в Европа през октомври или ноември. Все още не са ясни и цените, на които ще се предлагат ваксините.

Чрез европейската обща процедура за доставка на пандемични ваксини страната ни ще заяви нужните количества за обхващане на рисковите групи. Сред тях са здравни работници, деца и хора над 65 години с хронични заболявания. Тези групи ще получават ваксината безплатно. Имунизациите ще се осъществяват от структурите на МЗ, общопрактикуващите лекари, специализираните здравни служби на МО и МВР, със съдействието на органите на местната власт. Всички решения за доставка и прилагане на ваксината ще се обсъждат в Националния пандемичен комитет. Междувременно в страната се изпълняват всички предвидени в Националния пандемичен план действия. Те включват както организационни мерки по подготовка на медицинските специалисти за диагностика и лечение на заболяването, информация за населението за предпазните мерки, които следва да се спазват, ежедневна информация на МЗ за ситуацията в света, така и изграждането и поддържането на национален запас от антивирусни средства, лични предпазни средства и пандемични ваксини.“

Както се и очаква, няма масмедия, която да разпита МЗ защо за ваксинациите ще се търси съдействие от Министерството на отбраната и МВР. Затова може да се приема с огромна доза сигурност, че в България ще се прави това, което е предвидено за Западна Европа и САЩ – при нужда и обявяването на военно положение (martial law). Обръщам внимание към статията на Organic Consumers Association, тъй като в нея са цитирани правата на Световната здравна организация (WHO или СЗО). СЗО има право да налага своите закони върху тези на отделните държави, когато прецени, че местните разпоредби не са достатъчно ефективни за овладяването на епидемия, пандемия или каквато и да било -емия.

Казано с прост пример, СЗО обявява пандемия последна степен за един грип, който не е с нищо по-страшен от всеки друг грип и разпространението му в световен мащаб е по-слабо от всеки друг грип в предходните няколко години. Това е с цел създаване на истерия и доброволно приемане на „безплатната“ ваксина, платена от данъците ви, от която представители на СЗО ще спечелят десетки милиарди. Включително ангелът на смъртта Маргарет Чан – странната лелка, която оглавява „здравната“ организация и изсмуква от пръстите си основания за пандемия от шеста степен. Ваксините, както обикновено, ще причинят беля. Пикът на свинският грип „случайно“ се „прогнозира“ точно по времето, когато ще бъдат пуснати „одобрените“ ваксини. Хората ще се поболеят, мнозина ще почнат да измират, както вече става след задължителните ваксинации в Китай, и тогава ще влязат в действие плановете за насилствена ваксинация, карантина или лишаване от права. Този, който създава проблемите, а после иска да ги „решава“, е един и същ – НЗО и нейните бизнеспартньори във властта на Западна Европа, САЩ и Канада.

Накратко, въпреки че от мъглявата сводка на нашето МЗ не става ясно дали ваксините ще са задължителни, има твърде вероятен сценарий те да станат точно такива – и то заради международни закони. Най-отговорно призовавам читателите си да откажат „безплатното“ биотерористично оръжие. В случай на неговото задължително прилагане пък призовавам за кротко гражданско неподчинение. Нашата родна действителност предполага, че властите нямат да имат нужната добра организация или ресурсите, за да хлопат на вратата на всеки отказал. Ако все пак се стигне до инжектирането на оръжието със сила, ето няколко съвета как да ограничите пораженията върху здравето си.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

10 коментара за "Ваксината срещу свински грип задължителна?"

 1. Аделина  20.09.2009 г. | 17:55 ч.

  Някой да ме хваща насила и да ме трови! За косата ли ще ме влачат? Препарирана жаба която едва може да спрегнат някое опасение докато някой й точи ножа. Бе хора влезте в youtube и слушайте или някой да ви превежда. Или четете в Google. Цял свят се е надигнал срещу тая ваксина! В САЩ вече е обявено ,че е доброволно ваксинирането, там не са ли планирали да печелят? – политиците няма сами да си отрежат главите. Колкото повече шум се вдига, толкова повече хора ще са предупредени. Ами да го вдигаме тогава! Кой както може да предупреждава другите.
  Имаме езици да говорят, уши да слушат и мозъци да вземат решения. В краен случай и крака да бягат . А на препарираните жаби – събудете се преди във вените ви да потече живак наместо магията наречена живот!

 2. стопанина  20.09.2009 г. | 19:56 ч.

  Аделина, съгласен съм с повечето, но имаш една сериозна фактологическа грешка. Точно в САЩ ваксинацията е задължителна – както в училищата, така и за здравните работници. Това доведе до скандала, при който над 50% лекарите изразиха готовност да напуснат работа.

 3. Аделина  21.09.2009 г. | 20:46 ч.

  здравейте, разкрити са виновниците за създаването на вируса на сванския грип и намерението за световен геноцид чрез ваксината – картел на Рокфелер. Материалите са предадени на ФБР. Търсете в Гутъл доктор Леонард Горовиц, и журналистка Шерри Кейн.

 4. стопанина  21.09.2009 г. | 21:56 ч.

  Благодаря, Аделина, това ми е известно и съм го предвидил за препратките от второто издание (vol.2) на планираната поредица „Свръхдоза свинщини“. Доктор Лен Хоровиц е ветеран сред противниците на ваксините и даже ще пусна едно видео-интервю с него, записано седмица преди да обяви, че ще ангажира „висши инстанции“ с проблема за свинския грип.

 5. spasymyr  01.10.2009 г. | 16:32 ч.

  И какво става сега,уж нямаше да е задължителна:

  Сега става задължителна…Честито мишлета!

 6. krasimira kalcheva  31.10.2009 г. | 01:12 ч.

  ima li vaksina v bg i moje li da se zakypi i kak se kazva

 7. krasimira kalcheva  31.10.2009 г. | 01:13 ч.

  mnogo se pritesniavam tai kato sina mi ima astma i mnogo 4esto boledyva

 8. ВАЖНО  07.11.2009 г. | 17:05 ч.

  НОВИНА от 5.11.2009 – Полската министърка на здравеопазването д-р Ewa Kopacz в парламентарен дебат,
  излъчен на живо по ТВ казала, че СЗО разпространява дезинформация в Украйна относно пандемията,
  за което ЗВУКЪТ по време на предаването е било прекъснато за 15 мин.
  Според нея НЕИЗПИТАНАТА ВАКСИНА за „свински грип“ може да причини повече УВРЕЖДАНИЯ И СМЪРТ от самия „свински грип“
  Всеки може да потърси Ewa Kopacz в youtube

 9. ВАЖНО  07.11.2009 г. | 17:22 ч.

  В българските медии …. НЯМА и дума за това, че има ПРОТЕСТИ относно ВАКСИНАТА за СВИНСКИ ГРИП и за това,
  че ТЯ ВРЕДИ. Може да потърсите информация за Швеция – мед.сестри се разболяват ВЕДНАГА след като се ВАКСИНИРАТ. Има и 4 починали няколко дни след ВАКСИНИРАНЕТО!

 10. ВАЖНО  07.11.2009 г. | 17:22 ч.

  Само да споделя, че току що ми забраниха достъпа за коментари в сайта ДНЕС.бг СЛЕД ТОЗИ КОМЕНТАР
  –––––––––––––––––––––––––––
  В ПРЕДАВАНЕТО \“ЧЕЛЮСТИ\“ – 5.11.2009 САМ д-р ангел кунчев – директор на отдел \“Надзор на заразните болести в МЗ\“ ПРИЗОВА МЛАД МЪЖ ДА СЕ ВАКСИНИРА СЪС СЕЗОННА ПРОТИВОГРИПНА ВАКСИНА ПО ВРЕМЕ НА ЕПИДЕМИЯ!!!!!!!!
  А ПРЕДАВАНЕТО СИ БЕШЕ ПЛАТЕНА РЕКЛАМА НА ВАКСИНАТА ЗА \“СВИНСКИ ГРИП\“

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.