Автор Тема: Хомеопатия  (Прочетена 27807 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Светльо

 • Изворчанин
 • Тукашен
 • *
 • Публикации: 1405
  • Профил
Хомеопатия
« -: Януари 23, 2013, 10:27:50 am »
Сега практикувам само Хомеопатия. И знаете ли защо? Защото не мога да забождам иглата с кортикостероид на двегодишно дете, дошло в астматичен пристъп в кабинета на Спешна помощ, за да облекча състоянието му и в същото време ясно да осъзнавам, че само четири дози Arsenicum album 30СН (в неговия случай) ще са достатъчни, за да променя живота му. Не мога да лъжа него, не мога да лъжа и себе си!

http://www.holisticabg.com/pages.php?lang_id=1&page_id=42&curr_node=4

Aha

Ангела

 • Застояващ се
 • ***
 • Публикации: 244
 • Родих се човек с радост, за да бъда МАЙКА
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #1 -: Юни 08, 2013, 09:51:00 pm »
Това е една чудесна тема, която си струва да бъде развивана, не само защото в темата за децата всички се интересуваме точно от хомеопатичното лечение и се опитваме да го прилагаме .
Преди време попаднах на един интересен сайт посветен на Вербалната хомеопатия. Ние с Нели обсъдихме За и Против този експеримент в хомеопатията, но аз все пак съм на мнение, че всеки човек сам трябва да прочете, да пресее през собственото си сито инфото и да прецени, кое ще остане в неговия живот и ще бъде прилагано и кое не. Ще се радвам и ако имате коментари върху практиката на авторката Силва Дон, която има български произход и започва да прави опит във вербалната хомеопатия след опитите на физика д-р Емото и след собствени преживявания с нейните деца.
Все пак нещото, което мен ме смущава е, че до там до където съм стигнала в книгата никъде не се съобщава за извършени микроскопски анализи на вербалните разтвори.
Идеята ми се стори интересна и поради други причини - в някой момент можем да нямаме достъп до лекарства или растенията да са отровни, но пък не се сетих, че ако това стане и водата ще е изтровена ;D

http://homeoverb.com/method/metodat/

« Последна редакция: Юни 08, 2013, 10:33:08 pm от Ангела »
Бъди устойчив! Никога не се предавай, дори и пред лицето на Смъртта! Бъде себе си и виж какво ще се случи... нали животът е за живеене?
Празнувай го, нали за това се родихме човеци :)

Ангела

 • Застояващ се
 • ***
 • Публикации: 244
 • Родих се човек с радост, за да бъда МАЙКА
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #2 -: Юни 09, 2013, 10:27:08 am »
Мила, Нели, страшно много ти благодаря за включванията ти!
Може да се каже, че аз в сравнение с теб съм светлинни години назад в осъзнаването и прилагането на някои аспекти от живота. За това винаги съм благодарна, че твоите изказвания ме насочват в някаква насока.
Все пак аз не казвам че понятието вербална хомеопатия е правилно, не казвам че този метод ще е нещо свръх, но просто ми е интересно. Защото съм изучавала две години физика и една година химия /имам инженерно образование/. Дори посочвам че още чета метода на Силва Дон.Също така посочвам липсата на микроскопски анализи, въпреки че при потенциирането на хомеопатични разтвори в разтвора не би трябвало да е останала и частичка от веществото - когато този разтвор се прави с класическа хомеопатия. Но нали все пак Емото /гледала съм и съм чела доста за Емото/ показва променените кристални структури, което значи че при вербалната хомеопатия би трябвало също да има променени кристални структури на водата.
Също така тази книга е предложена за да си правим сами вербални разтвори - т.е.аз с моите думи и молитви да приготвям лекарство :)
Също така имам свои много дълбоки причини да посоча тази книга тук. Които може и да произтичат от мое незнание  и не достатъчно задълбочено познание на Щайнер, но може и да са правилни импулси.
Няма да ги посоча, защото са лични и защото ще бъдат интерпретирани неправилно.
Пак ти благодаря за включването. Винаги, когато си дискутираме някоя тема ме обогатяваш невероятно много. Чест е за мен, че отделяш от времето си за да си говорим и съм впечатлена от желанието ти да споделяш свой опит, мисли и знания с всички :)
Бъди устойчив! Никога не се предавай, дори и пред лицето на Смъртта! Бъде себе си и виж какво ще се случи... нали животът е за живеене?
Празнувай го, нали за това се родихме човеци :)

nellih

 • Тукашен
 • *****
 • Публикации: 961
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #3 -: Юни 09, 2013, 08:19:40 pm »
Също така тази книга е предложена за да си правим сами вербални разтвори - т.е.аз с моите думи и молитви да приготвям лекарство :)
Ангела, аз първо помислих че някой продава лекарства, направени по този начин и затова изказах предупреждения за да се опознае неговата личност. Извинявай за неосведомеността! Бих искала да се запозная с въпросната книга. Какво е заглавието ѝ?
Иначе с методите съм напълно съгласна и ми е напълно разбираемо защо може да се получи конфигурация на водата и тя да действа положително.
Аз имам само едно мъничко предимство, че съм живяла доста години и съм имала време да попрочета и изживея някои неща. Споделям моите опитности само като сведения, понеже всяка човешка съдба има своя път и трябва да премине през своите опитности. Дано да не звуча даскалски. Самата аз се уча от всички вас и съм ви безкрайно благодарна за интереса и за волята да насочите живота си в духовна насока. Самата аз не знам безкрайно много неща и много научавам от форума. За мен е също много голямо обогатяване.

Изтривам предишния си постинг, понеже се дължи на неразбиране от моя страна.
« Последна редакция: Юни 09, 2013, 08:35:24 pm от nellih »

Ангела

 • Застояващ се
 • ***
 • Публикации: 244
 • Родих се човек с радост, за да бъда МАЙКА
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #4 -: Юни 09, 2013, 08:59:46 pm »
Нели, не беше нужно според мен да си триеш поста. Във всяка дума, изказана от мислещи хора си има смисъл, зад нея обикновенно стои богат опит и знания, а и посочваше някои важни неща. Но разбира се това са си наши решения - редакции, триене :D
А иначе книгата е "Вербалната хомеопатия. Здравето ти е безплатно" и може да се прочете като се отвори направо линка от горния ми пост.
За всеки случай, защото точно с хомеопатия никога не съм се занимавала, нека се чете с едно наум :)
Бъди устойчив! Никога не се предавай, дори и пред лицето на Смъртта! Бъде себе си и виж какво ще се случи... нали животът е за живеене?
Празнувай го, нали за това се родихме човеци :)

nellih

 • Тукашен
 • *****
 • Публикации: 961
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #5 -: Юни 10, 2013, 09:27:05 pm »
Благодаря ти, Ангела, за книгата! Снощи я прегледах и тя ме доведе до доста разсъждения и засилване на импулси. Основната информация в нея е за класическата хомеопатия, списъкът на растенията с техните свойства, типовете хора и симптомите на различните болести и потенциите (разрежданията), които се употребяват. Това е много ценна информация, особено ако на български няма електронни книги за хомеопатията.
Разбрах защо авторката нарича метода си вербална хомеопатия. Тя се опира на принципа на хомеопатията като първоначално избира познатото още от д-р Смуел Ханеман и утвърдено през столетията съответствие между билките, отровите и др. и симптомите на човешките болести, т.е. подобното подобно лекува. Взима и втория принцип – разреждането като споменава различните методи, изпитани в различните хомеопатични школи. При тези изпитания, разбира се, са се правили много практически наблюдения и е събрана много информация и опит. Взима и принципа на комбинирането на отделните хомеопатични средства, който също е изпитан с лечебен успех в течение на времето.
Тези принципи на хомеопатията са доказани по пътя на наблюдението на действията на хомеопатичните лекарства в продължение на повече от 2 столетия.
Методът на разреждането също е изследван много продължително и отначало се използва човешката ръка, а в наше време се включват машините, сега всичко се прави с машини, може би с някои изключения. При антропософските потенцирани (разредени) лекарства се използва преди всичко човешката ръка и се избират подходящите хора. Употребяват се много малко машини и то специално разработени. Методите на ритмизирането, разтърсване, поставяне на въздействията на светлината и тъмнината, изолиране от известни космически влияния са също изучени и строго определени, като с новите познания се усъвършенстват от специалисти.
В определен момент авторката напуска класическата хомеопатия и се обръща към друг принцип, този на д-р Емото, т.е. въздействието на словото върху водата. Разбира се словото е външният израз на човешкия дух и е важно какво се произнася. С различните молитви, ритуали, думи, както и чувства и волеви импулси, насочени към водата, се призовават духовни въздействия и те я конфигурират. Това е познато от векове още при жертвоприношенията, свързани с различни ритуали и молитви, заклинания, баене, където волята на магьосника, жрецът, свещеникът свиква в определена субстанция, предимно дим, природни и елементарни духове и ги впряга в служба на своята воля. Това може да се използва в зъл смисъл, може и да се използва за доброто в неегоистичен смисъл и до днес се прави в религиозни ритуали, дори в светски ритуали, но вече сме изгубили съзнанието какво става на духовен план. Това съзнателно се използва особено от черните магьосници в егоистичен смисъл. Познати ни са обърнатите думи от евангелски текстове в съвременните текстове на различни шлагери, сугестиите на рекламите, препоръките на многобройната популярна езотерика, особено американската.
Защо пък да не се конфигурира водата в шишенцата за лекарствата? По принцип изглежда възможно. Изглежда невероятна леснотата с която може да се постигне излекуването, но и там има някаква доза истина, защото тук се намесва човешкият дух и от неговата сила зависи и успеха на мероприятието. В лекарствата, взети от природата ние насочваме духът в природата към проблемите на човешкия организъм. Каквото и лекарство да вземем, то не е само материално, а е дух в определена форма. Повечето лекари са на мнение, че ако човек се отпусне и не се бори с духа си да преодолее някаква болест, никакви лекарства и намеса отвън не могат да му помогнат.
Идва и ритмичното приемане на получилата въздействие вода, което продължава месеци или дори години. Това също е придружено с определени човешки мисли, чувства и волеви импулси за оздравяване и сигурно оказва влияние на етерното тяло. Човешкият дух пак участва в лечебния процес. Човешкото тяло се състои до голяма степен от вода. Ако медитираме, вярваме и постоянно поддържаме в съзнанието си определени мисли, било зли, било добри, ние въздействаме върху целия организъм, върху душата, аза, и оттам също и в човешките обвивки, астрално, етерно тяло от които пък идват въздействия върху физическото тяло.
Значи има и директният път да въздействам върху водата в собственото си тяло с молитви, медитации, положителни мисли, настроения, избягване на критика, превръщане на антипатията в любов. Пътищата са много, в тях действа един и същ принцип. Вижда се как законът отвън, т.е. използването на духа, намиращ се отвън в природата, започва все повече да се заменя с осъзнаването, че духът в мен е от същото естество и ако го обуча и впрегна в процесите на организма си и външния живот, ще постигна оздравяването.
Всеки може да продължи разсъжденията. Във всеки случай няма универсалното, всеважащото, всичко лекуващото средство. Всеки човек трябва да намери своя път, пък ако ще да са методите на вербалната хомеопатия, където авторката хомеопатизира дори мисълта, понятието на болеста. Ето къде се крие правото да използва думите вербална хомеопатия. Тя иска да лекува болестта със самата себе си, т.е. с понятието, с мисълта за тази болест като не я разрежда с физическите ритмични действия, а пак мисловно. Дали това е възможно, не мога да се произнеса. Изглежда фантастично, но ако този метод има положителен резултат при някои хора, защо не! Нека всеки сам за себе си прецени.
След преглеждането на книгата, в мен се засили импулсът да се концентрирам повече в медитациите и мисловните упражнения.
Ето тук и една медитация, дадена от Рудолф Щайнер за тежко болни хора. В нея са вложени законите на числата. Давам линк за анализа на медитацията, който е много интересен. http://dox.bg/files/dw?a=6ddc225670
Слагам немския текст и превода на български, понеже в превода не можах да постигна съответствие на числата на сричките и думите. Aко се прави на немски, ще има oще по-добър ефект.
Благодаря още веднъж! Всяко човешко общуване води само до обогатяване.
« Последна редакция: Юни 10, 2013, 09:54:47 pm от nellih »

nellih

 • Тукашен
 • *****
 • Публикации: 961
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #6 -: Юни 10, 2013, 09:30:30 pm »
«O Gottesgeist erfülle mich
erfülle mich / in meiner Seele
Meiner Seele /leihe starke Kraft,
Starke Kraft / auch meinem Herzen
Meinem Herzen, / das Dich sucht
Sucht / durch tiefe Sehnsucht
Tiefe Sehnsucht / nach Gesundheit
Nach Gesundheit / und Starkmut
Starkmut, / der in meine Glieder strömt
Strömt / wie edles Gottgeschenk
Gottgeschenk / von dir, // o Gottesgeist,
O Gottesgeist / erfülle mich
Erfülle mich / in meiner Seele...»

«О Божествен Дух проникни ме
проникни в душата ми;
На душата ми дай мощна сила,
мощна сила и на моето сърце,
моето сърце, що Тебе търси,
Тебе търси със дълбок копнеж,
със дълбок копнеж за здраве,
за здраве и смелост,
за смелост, която в моите органи тече
тече като благодатен Божи дар,
Божи дар от Тебе, о Божествен дух
О, Божествен дух проникни ме.
проникни в душата ми...»


Ангела

 • Застояващ се
 • ***
 • Публикации: 244
 • Родих се човек с радост, за да бъда МАЙКА
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #7 -: Юни 11, 2013, 09:43:35 am »
Нели, благодаря :)
Общо взето и за мен една от първите ми мисли беше, че ние сме изградени на 70% от вода. Но предполагам също, че преобразуването на водата в нас чрез медитации, добри мисли и молитви ще да бъде един доста сложен процес и включва още доста усилия от наша страна. Проблема се състои в начина на работа на нашия мозък и мислите, които не контролираме, чувствата, емоциите. Плюс това начина ни на живот е доста "преобърнат". Звучи малко като извадка от жълтата преса, но наскоро прочетох за нова психична болест - "Природна недостатъчност" :)

Другото, което ми хрумна покрай четенето на книгата за вербалната хомеопатия, е да пробвам нещо подобно с водата за пиене в къщи. Ще има "Мамини деветини"  :D Кой знае, не че нещо ще се случи, но доброто пожелание за близките със сигурност не вреди.
Благодаря и за медитацията!
Бъди устойчив! Никога не се предавай, дори и пред лицето на Смъртта! Бъде себе си и виж какво ще се случи... нали животът е за живеене?
Празнувай го, нали за това се родихме човеци :)

Мислещ (Оги)

 • Тукашен
 • *****
 • Публикации: 2584
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #8 -: Юни 11, 2013, 11:08:22 am »
Звучи малко като извадка от жълтата преса, но наскоро прочетох за нова психична болест - "Природна недостатъчност" :)

Ангела, не, не звучи като извадка от жълтата преса, така стоят нещата в момента.
Търсите начини за изцеление, както душевно така и физически. Само  че, ежедневните условията в които се намираме и живеем няма да ни помогнат, напротив, ще задълбочат проблема. Отделно, като прибавим пренебрежението и невежеството на доста хората относно духовната наука, то картинката става плачевна.
Аз бих препоръчал на първо време да почнете да се ограничавате в използването на новите технологични продукти (независимо в коя област - хранително вкусовата, фармацевтичната, битовата електроника и ред други). И, само не ми казвайте, че няма начин, или че не можете без тях и всякакви тинтири-минтири.  :) (точно това е и целта, чрез тях да ни обезличат) Тук се сещам за коментарите в раздела "Децата ни", в тази връзка ще направя едно леко отклонение.
Там чета споделеното от вас за начина по който отглеждате и възпитавате децата си. Приятели, вие правите грешките, които аз и съпругата ми правихме: Докато бяха малки децата, редовно им пускахме "детски" филмчета, а четенето и разказването на приказки, бе от дъжд на вятър. Грешка, голяма. Сега няма да се впускам в детайли, само ще ви насоча вниманието върху следния факт на Въздействието на телевизията (в нета има доста информация по темата):

Това е технология за въздействие върху ума - умствен контрол(mind control), нарича се сублиминални съобщения. Те действат без видим ефект. Това си е вид информация подадена директно към подсъзнанието и резултатът се проявява на подсъзнателно ниво. Те са проектирани чрез скрити послания (както са подтекстовете при музиката и 25-ият кадър при телевизията) и въздействат на друго ниво на съзнание. Подсъзнанието приема всичко, независимо дали е обърнато наобратно, завъртяно или казано с паузи. Мозъка е много по-сложен отколкото си мислим и не се свежда само до 3 измерните ни разбирания. В него се извършват много сложни процеси, като един от най-важните е обработката на информация.
По този начин ни контролират в масов мащаб. Най-лошото тук е, че ги има масово в детските анимационни филмчета.
--------------
Та по темата, за мен тази съвкупност от продукти за които се твърди, че уж са в полза на нас хората, за нашия по-добър живот, правят точно обратното. Потискат нашата душевност и не и позволяват тя да се развива по един естествен начин. Ограничават свобода, правейки ни силно зависими. Те ни подтикват към едно лежерно поведение относно живота и мързеливост, което от своя страна води до безразличие и апатия. Тази апатия ни приспива, кара ни да се носим по течението изкривявайки реалността. Но най опасното е, че по този начин приспиват вярата ни в себе си, в духовността, в Бог.
Загубвайки вярата си в духовното идват психичните разстройства, които водят след себе си физическите проявления.
Последните 5-6 години, вътрешният ми усет ме насочи към селото. В селото виждам възможността да съм сред природата. Като категорично заявявам, че ходенето на село не е свързано с пиене, скари и купони. Дори с гордост мога да заявя, че втора година се занимавам със земеделие. За сега то е в рамките на една градина от около 300 кв м2. Това е един целенасочен стремеж от моя страна към ограничаване на зависимостта ми от всички тези, нека ги нарека "градски удобства".  Там свеждам използването на високо-технологичните продукти до минимум. Същевременно съм нон-стоп в досег с природата, и за капак, накрая природата ни възнаграждава за положения труд. Аз и моето семейство консумираме Истинска храна. :)
Стремя се, това да стане начин на живот и тук, в големия град. Истината е, че е много трудно, когато съблазните са постоянно и неотлъчно около мен, да се въздържам. Само един конкретен пример, за да ме разберете: На село, почти целият ми ден минава в градината или в занимаване с някои майсторски поправки по къщата и двора. До такава степен се опиянявам от работата ( защото тя ми създава страхотно удоволствие), че не се сещам да ям. Добре че, жената почне да ме ръчка и подканя, иначе аз няма да се сетя. Просто не изпитвам глад. Виж, в града е коренно противоположно, там хладилника и печката са "първа радост за мен".
Споделям моят малък личен пример, с което се надявам да допринеса за едно правилно разбиране на живота и да ви бъда полезен.
« Последна редакция: Юни 11, 2013, 01:23:03 pm от Огнян (Мислещ) »
"В свободата на душата, въ силата на духа, въ свѣтлината на ума и въ доброто на сърдцѣто седи смисълътъ на живота."
Учитѣля

zaharia

 • Изворчанин
 • Тукашен
 • *
 • Публикации: 996
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #9 -: Юни 14, 2013, 01:20:58 pm »
Това, за което говори Оги, аз съм го изпитвала като се качвам в планината. Всеки път като тръгна да се катеря на Витоша си нося сандвич или някакви други провизии, че да не би случайно да огладнея, и всеки път провизиите си ги връщам обратно вкъщи - непокътнати. Просто не огладнявам в планината, дори цял ден да прекарам там, най-много насила да се опитам да преглътна нещо, примерно 2-3 солети, и до там - не мога повече. Изглежда в планината, и изобщо сред природата, много по-активно действат някои от природните духове, може би духовете на въздуха, знам ли...

Сега си спомням, едно време като бяхме по пионерските лагери в Балкана, веднъж срещнахме една много стара баба с козичка. Ние, като деца от равнината, където всяка къща си има двор и зеленчукова градинка, ни беше много чудно как така никъде тук не се виждат ниви и други подобни, и се чудехме какво ядат тия хора сред тия чукари. Та питахме я тогава тази баба, и тя каза - "Ами ето - млекце от козичката и въздух ядем!" На нас тогава ни беше много чудно как така може да се яде въздух и мислехме, че нещо ни забаламосва бабата, но едва сега осъзнавам, че всъщност жената ни е казала истината и че действително човек може да се нахрани с въздух.

---

Отплеснах се нещо, исках всъщност да споделя с вас една много интересна легенда за билките, на която попаднах. Всъщност целия материал, който е за Еньовден е много интересен, препоръчвам ви го:

http://flyovertheworld.blogspot.ru/2009/03/blog-post_11.html

А ето я и самата легенда:

Някога, преди да бъде още сътворен човекът, билките били най-обикновени треви, красиви и уханни, нямали лечебни свойства, защото по замисъл човекът не трябвало да бъде спохождан от болести, а да бъде здрав и силен. Но за жалост, когато Дядо Господ го направил от кал и го оставил да съхне, дошъл дяволът завистник. Замахнал той с тоягата, пробол с ярост глинената фигура на тялото на десетки места, направил я на решето и си заминал с чувство, че е изпълнил дяволския си дълг. А на сутринта Господ се втурнал да спасява творението си. Понавел се напред, назад, откъснал някакви треви и запушил с тях дълбоките дупки по изтърбушеното човешко тяло. Раните мигом зараснали, но останали завинаги слаби места на човека, отворени за болести и беди. Нямало никакъв проблем, всички те можели в миг да се излекуват, стига да се намери от същата трева, която някога Господ поставил на това място.
Красивите треви, вече лековити билки, са навсякъде около нас. Ала като не ги познаваме, и не знаем как да ни послужат.
Много са болестите, пробойни в телата, които народът се е научил да лекува с билки – точно седемдесет и седем и половина. За всички има лек, за половинката обаче не се намира. Затова и на Еньовден се събират седемдесет и седем билки, а за незнайната половинка трябва да си затворим очите и да посегнем наслука към някоя трева. Откъсва се наполовина и дай боже, да излезе тя магическа и лековита. Всички тези билки се връзват във вълшебна "еньова" китка и ако на някого му се случи през годината да заболее от незнайна болест или "мерак", "нервозност", "нервен припадък", неспокоен сън, уплаха – билките в китката са тези, които ще го излекуват и изправят на крака. Билки се берат на Гергьовден, Йеремия и Спасовден, но особено силна е магията им, когато са набрани на Еньовден. Казват, че всяка набрана тогава трева е лековита.
"Ако можеш да си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите." - Питагор

nellih

 • Тукашен
 • *****
 • Публикации: 961
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #10 -: Юни 14, 2013, 06:29:00 pm »
Днес прочетох следната информация и я помествам, без да съм позвала услугите на самите лекари:

 Център за здраве и образование "Едикта" обединява лекари и психолози, за които здравето и знанието са неразривно свързани. Основните сфери, в които ние работим, са хомеопатия и психология. Нашата цел е да споделяме своите знания с колеги и пациенти, защото знанието притежава реална оздравителна сила.

Програмата "Знания за здраве" е разработена в две направления - за всички, които се интересуват от здравето и за професионалисти. Един от приоритети на центъра е да предоставя информация за хомеопатията и всичко свързано с нея.

Разполагаме с богата база-данни, която непрекъснато се актуализира и допълва - литература, всички български периодични издания; курсове и семинари в страната и чужбина; списък на центрове и кабинети в София и други градове. При нас можете да намерите или поръчате всичко необходимо, за да започнете да практикувате хомеопатия, включително Repertorium "Synthesis", RADAR Encyclopedia Homeopathica. Ние организираме курса на Асоциацията на лекарите - хомеопати в София.

В кабинет "Едикта" работят висококвалифицирани лекари, за които можете да прочетете тук.

В центъра можете да получите консултации, психологична диагностика и терапия от дипломирани психолози.

При нас можете да намерите информация за различни холистични методи за лечение и възстановяване на равновесието в човешкия организъм.

  Център "Едикта" е създаден по идея на д-р Дора Пачова и се ръководи от нея. Към него сътрудничат д-р Калина Костова, д-р Калина Деветакова и Мария Джонгова,клиничен психолог.
 

Д-р Дора Пачова
- завършва медицина през 1987. Работи в БАН - Секция "Молекулярна генетика на онкогенните вируси". В периода 1990 - 1993 изучава ирисова диагностика, китайска традиционна медицина и работи в Център по комплементарна медицина в Пловдив. Превежда от английски книгата "Аюрведа - едно практическо ръководство" на д-р Васант Лад. Един от организаторите на първия курс по хомеопатия в България. От 1993 година и до днес посвещава времето и силите си на хомеопатията - изучава, практикува и работи за разпространението и утвърждаването u в България. Тя е един от редакторите и издателите на първите книги по хомеопатия на български език - "Хомеопатия - Нежната медицина", "Науката хомеопатия", "Здраве и болест - един нов модел". Преподавател по хомеопатия от 1995 год. Посещава квалификационни курсове по хомеопатия - през 1994 в Германия при Ананда Зарен, а в България при д-р Валтер Глюк - Австрия, д-р А. Делиник, д-р Георгос Тзантакис и д-р Хайдо Псилоини - Гърция, проф. Томкевич - Русия, курс към Свободния факултет на Медицинска академия и др. Завършва 4-годишно обучение в Международната Академия по Класическа Хомеопатия (1996 - 2000). Дипломира се четвърта по успех от 70 лекари в международна група. Съучредител на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България (АЛХБ) и неин председател от 1999 г. Член на Европейския Комитет по хомеопатия. Организатор, преподавател и супервайзор в курса на Асоциацията на лекарите - хомеопати в България. В практиката си използва хомеопатия, цветолечение по д-р Бах и други природни методи.

Д-р Калина Костова - завършва медицина през 1976г. Започва лекарската си практика като реаниматор в Окръжна болница - гр. Кюстендил. От 1977г. до 1980г. е асистент в Катедра по хирургия - Медицински Унивирситет - Варна. В периода 1980г. - 1999г. е асистент и главен асистент по сърдечно - съдова хирургия в НЦССЗ и ИБ "Света Екатерина". През 1982 г. придобива специалност хирургия. През 1991 - 1992 специализира в Германия пластична хирургия и реконструктивна хирургия на млечната жлеза. Антропософски ориентирен лекар. Член на Антропософското общество и посещава лекции в свободния университет за Духовна наука - Гьотеанум, Дорнах, Швейцария. Съучредител и председател на Асоциация за антропософска медицина в България. Издател на книгата "Антропософска медицина" - I и II том.
Хомеопатия изучава от 1995 г. Завършва двугодишен курс по хомеопатична терапия към Свободния факултет на Медицински университет - София. Посещава редица семинари и курсове по класическа хомеопатия на преподаватели от Лондонски кралски хомопатичен колеж, на д-р Валтер Глюк, Д-р Шах, проф. Ф. Мастер,д-р Ван дер Зее, д-р А. Делиник, Д-р Тзантакис и др. Преподавател и супервайзор в курса по хомеопатия на Асоциацията на лекарите - хомеопати в България.(АЛХБ) Член на АЛХБ и на Европейски комитет по хомеопатия. Практитува хомеопатия, антропософска медицина и цветолечение по д-р Бах.

Д-р Калина Деветакова - завършва Медицински университет в гр. София през 1994г. От същата година работи като общопрактикуващ лекар, интернист. От 1995г. изучава класическа хомеопатия . Завършва курс към Международната Академия по класическа хомеопатия под ръководството на Г. Витулкас. Посещава квалификационни курсове по хомеопатия на д-р Валтер Глюк, д-р Ал. Делиник, д-р Георгос Тзантакис и д-р Хайдо Псилоини - Гърция, Курс към свободния факултет на Медицински Университет - София и др. Организатор и супервайзор в курса на Асоциацията на лекарите - хомеопати в България (АЛХБ). Член e на управителния съвет на АЛХБ и член на Европейския комитет по хомеопатия. В практиката си прилага хомеопатия, цветолечение по д-р Бах и други естествени методи на лечение - билколечение, хранителни добавки и др.

Мария Джонгова
- магистър по психология; завършила "Психология" със специализация "Клинична и консултативна психология" в Софийски университет "Св. Кл. Охридски" през 1993г. Две години работи като арттерапевт към Дневен стационар на Психиатрична клиника към Медицинска академия, София, а от 1995г. като клиничен психолог към Специализирана болница по неврология и психиатрия "Св. Наум".

 Адрес:
България, София ул. Алеко Константинов 10

Телефони:
02 / 846 50 91
02 / 843 93 26
0888 / 90 48 36

Факс : 971 84 46
E-mail: edicta@abv.bg
   
Address:
Bulgaria, Sofia 10 Aleko Konstantinov Srt.

Phones:
+359 2 846 50 91
+359 2 843 93 26
+359 888 90 48 36

Fax : 971 84 46
E-mail: edicta@abv.bg

 

nellih

 • Тукашен
 • *****
 • Публикации: 961
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #11 -: Февруари 10, 2015, 10:53:29 am »
Днес получих долния линк и понеже е интересен със случаите, които се описват, както и с насоката към детоксикацията, го посочвам. Това, което аз лично не бих препоръчала, като се основавам на Р. Щайнер, е ежедневното яйце. Р. Щ. говори за белтъчините, като казва, че ние ги приемаме в прекалено голямо количество, понеже науката е дала (по онова време) твърде висока препоръчителна мярка (120 г. на ден). Особено хора, които ядат месо, а и в сладкиши и други храни има яйца, допълнително 1 яйце всеки ден ми се струва много.
А при болестно състояние и без това се препоръчва намаляване на белтъчините. Но всеки решава за себе си също и от собствени наблюдения, понеже всеки организъм различно разгражда храната.

http://struma.bg/news/29551/1/1

Петър

 • Изворчанин
 • Тукашен
 • *
 • Публикации: 1575
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #12 -: Февруари 10, 2015, 11:03:50 am »
Нели, връзката нещо не работи. Отваря се главната страница само.

nellih

 • Тукашен
 • *****
 • Публикации: 961
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #13 -: Февруари 10, 2015, 11:51:58 am »
Тук ще се отвори: 
http://struma.bg/news/29551/1/1/Svetovnoizvestniyat-holandski-homeopat-Ton-Yansen-pred-Struma-Vaksinite-antibioticite-i-protivozachatuchnite-vredyat-na-zdraveto-izklyuchvajte-mobilnite-si-telefoni-dokato-spite-izluchvat-mnogo-radiaciya-yajte-po-edno-yajce-dnevno-tova-e-naj-evtiniyat.html

Аз вече исках да изтрия поста си, понеже като го прочетох по-задълбочено, ме шокира, че той хомеопатизира и синтетични лекарства, а Р.Щ. казва, че те не се хомеопатизират. Но възможно е Р.Щ. тогава да не се е занимавал толкова със синтетичните лекарства, а и аз трябва да намеря къде съм го чела, може и да съм го прочела от някой антропософ, а не от Р.Щ.. Помисли и ти. Нали става въпрос субстанцията да се преведе в етерната ѝ форма, а доколко синтетичните лекарства имат и етерен организъм. Дух има в тях, но как да си го представим. Трябва повече да помисля.

Ако искаш прочети цитатите в антролексус за хомеопатията.
« Последна редакция: Февруари 10, 2015, 12:02:06 pm от nellih »

Петър

 • Изворчанин
 • Тукашен
 • *
 • Публикации: 1575
  • Профил
Re: Хомеопатия
« Отговор #14 -: Февруари 10, 2015, 12:34:24 pm »
Нели, още миналата година се "запознах" с Тон Янсен. Един мой приятел ходи на консултации при него и при Петър Найденов и се лекува от последния. Засега май успешно. Тон беше в България в края на януари за последно. Още не съм се срещал с него на живо. Нещо ме спира. Не знам дали е цената от 280 лева на консултация или нещо друго.

Та и на мен ми беше направило впечаление, че той хомеопатизира синтетични лекарства. Някак си ми се стори странно човек да приема например хомеопатизирана ваксина. И все пак аз нямам почти никакви познания по хомеопатия. Отделно си мисля, че по времето на Щайнер синтетичните лекарства не са били така повсеместно разпространени, както и ваксините. И все пак е добре, ако намериш нещо по темата от самия Щайнер.

Личното ми усещане е, че Тон има добри прозрения и може би добре развита интуиция и наистина може да помогне на много хора. Обаче вътрешно се бунтувам срещу високите цени на консултациите. Дори ми мина през главата, че тези посещения в България за него са един много добър бизнес. Достатъчно е двама души да отидат при него и вече си е изплатил билета. Но нека да не разводняваме темата. Не познавам лично човека и предпочитам да не си правя заключения.