Автор Тема: доказателство за намеренията на турция към България  (Прочетена 231265 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Светльо

 • Изворчанин
 • Тукашен
 • *
 • Публикации: 1292
  • Профил
Христос Воскресе Коси! Струва ми се, че горното за защита на България и долното, за радостта ти от случващото се зло се бият едно друго. Тая днешната държава България няма нужда от защита. Да си ходи където й е мястото - в Небитието. И сълза няма да отроня за нея. Видовден иде! Дали ще повлече народ със себе си - 100%. Но винаги е било така. Каквото има да става, ще стане. А за Ердоган, арогантността винаги предшества падението. Поздрави!
Aha

Светльо

 • Изворчанин
 • Тукашен
 • *
 • Публикации: 1292
  • Профил
Проф. М. Константинов: Не виждам какво ще попречи на Турция да навлезе на наша територия
Не съм сигурен, че НАТО ще ни защити в този случай, твърди още той
Не виждам какво ще им попречи, ако турците решат дори да навлязат на наша територия. Ние в момента не можем да ги спрем, а не съм сигурен, че НАТО ще ни защити в този случай. Това казва в интервю за Агенция „Фокус“ политическият експерт и изборен анализатор проф. Михаил Константинов във връзка с проведения референдум в Турция за конституционни промени, разширяващи правомощията на президента.
„Турция за нашите мащаби е огромна държава. Тя е 10 пъти по-голяма от България и като население, и като икономика. Всяка нестабилност там е пряка заплаха за България. Не знаем какво ще се случи, ако се ожесточи войната в тези области, които наричаме Кюрдистан. Ако оттам се откъсне някакво парче от Турция, съвсем естествена реакция за едно изнервено турско ръководство е да посегне върху България. За съжаление, не можем да забравим примера с Кипър. Кипър е учебникарски пример за това как две натовски държави се сбиха по между си и едната се настани в територия, контролирана от другата, въпреки че Кипър не е бил част от Гърция, но все пак това е считано от всички гърци за тяхна територия“, коментира проф. Константинов.
По думите му официално отношенията между България и Турция са добросъседски и трябва да продължат да бъдат такива. „От друга страна не можем да не реагираме остро срещу всички опити за намеса в нашите вътрешни работи. Подкрепата за една етническа партия в България от страна на турската държава е абсолютно недопустима. Това, което видяхме, не бива да се повтаря. Още повече, че този експеримент следващия път може да излезе и „успешен“, допълни проф. Константинов. Той отново подчерта, че отношенията трябва да са добросъседски, партньорски по линия на НАТО, но категорично да не се допуска намеса на чужди сили в нашите вътрешни работи, специално на някои кръгове на Турция. „Те очевидно имат амбиции да подклаждат етнически проблеми в България“, добави още политическият анализатор.

http://www.segabg.com/article.php?id=850926

Ще има "Ау кво стана... ами сега...?!?!?!"
Aha