Автор Тема: Да си направим жива домашна туршия  (Прочетена 141 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Savana Blue

  • Тукашен
  • *****
  • Публикации: 827
    • Профил
Да си направим жива домашна туршия
« -: Ноември 05, 2018, 12:17:21 am »
Живата туршия е полезна. Подпомага чревния тракт с много на брой различни полезни бактерии и от там целият организъм е в кондиция. За целта, подходящия материал за стимулиране на млечно-киселата ферметация на туршията са моркови, земна ябълка, и зелевите култури като карфиол и главестото зеле. Добавките, а може и самостоятелно са зелени домати, чесън, камби, джинджифил, хрян, краставички, целина и др. Избягвайте плодовете в туршията. Те внясат патогени.

На литър преварена вода се слага супена лъжица морска кристална сол и се залива съда  ;D

Най добрата постоянна температура за ферметацията е 12-15 градуса по целзий.

Да ви е вкусно и полезно!

Прилагам и видео материали.

https://www.youtube.com/watch?v=hSUdeTXrSsY

И бонус;

https://www.youtube.com/watch?v=7PRMeJ_CLyg

https://www.youtube.com/watch?v=yo8yAJI81SY

 :)

"Ако видиш, че някой греши, дошло е време за тебе да станеш праведен." Учитeля