Ако конвенционалните пари са отколешна територия на Ариман, то какви знаци бихме могли да разчетем в разпространението на виртуалните пари - криптовалутите?
Една дума - Ограничение. А ограничението пък е нужно за контрола. Наскоро ми се случи да спре тока в магазина точно когато бях на касата. И какво стана, всичко замръзна и не можеше да си платя шибаният хляб който бях взел. Разбира се като послушни овце всички изчакахме да дойде тока и работата продължи. Един свят с виртуални пари ще е като великан със сламени крачета. И най-лекото духване би го извадило от равновесие. Я си представи че тока на Земята спре за час, да речем от силна магнитна буря. Хаоса ще е огромен и виртуалните пари отиват на вятъра, защото толкова яко сме се вързали с технологията, че не можеш да си купиш и един хляб ако не работи.
Допълнение:
То пък и аз какво толкова се впрягам за технологиите. Те хората отдавна са го казали -
"Това което си прилича се привлича". И е нормално една технология, каквато е тялото, да я привлича друга технология, каквито са машините.