Условия за Регистрация

ВНИМАНИЕ!

При регистрацията във форума на общество „От Извора“ вие се съгласявате с 15 условия. Запознайте се внимателно с тях, преди да продължите с регистрацията си или с активното си участие във форума:

1. Съгласявам се да се придържам към темите на вече наличните публикации и да не отклонявам или разводнявам умишлено дискусиите.

2. Когато създавам нова тема, тя ще е съобразена с тематиката на съответните раздели, а текстът ще бъде написан на кирилица.

3. Няма да пускам препратки (линкове) към сайтове, социални мрежи и услуги за разпространение на видео клипове, ако тези препратки нямат отношение към темата.

4. В никакъв случай няма да пускам линкове към пиратски версии на комерсиални продукти. В никакъв случай няма да използвам аватари, снимкови подписи или прикачени файлове с порнографско съдържание и такова, оправдаващо насилие срещу хора и животни.

5. Когато пускам линкове към материал извън форума на общество „От Извора“, към линковете задължително ще напиша кратко или изчерпателно резюме на съдържанието.

6. Няма да пускам пълни препечатки от други форуми и сайтове, особено от комерсиалните средства за масово осведомяване. Ще пускам само един-два параграфа, резюмиращи същественото от информацията, както и линк към източника с пълната публикация.

7. Няма да пускам един и същ коментар по няколко пъти, за да бъде забелязан, защото това е натрапване.

8. Ще спазвам възможно най-добър тон в общуването си с другите потребители. В никакъв случай няма да прибягвам до заплахи или провокативно отношение към съфорумците и модераторите. Осъзнавам, че общество „От Извора“ е изградено върху Учението на Бялото братство, изнесено от Учителя Беинса Дуно, и върху антропософията на д-р Рудолф Щайнер. Имам право да защитя собствените си духовни възгледи по най-добрия начин, на който съм способен, но нямам право да ги натрапвам в този форум.

9. Имам право и на политически убеждения, имам право да ги защитя, но нямам право да ги натрапвам в този форум.

10. Няма да призовавам или подстрекавам към обществени действия, водещи до пряко или косвено насилие срещу хора и животни.

11. Ще се въздържам от стереотипи и обиди на етническа и расова основа. Достатъчно интелигентен съм, за да знам, че престъпленията не се делят на български, цигански, турски, руски, американски и прочие, а всеки, който е склонен да поставя етнически етикети, няма място в общество „От Извора“. Той или тя би се вписал/а по-добре в други форуми и общества, където подобен тип маргинализация по етнически, расов или полов признак са допустими и дори търсени.

12. В никакъв случай няма да развивам или да подкрепям търговска дейност от некомерсиалния форум на общество "От Извора".

13. Ще се въздържам от просташки думи и изрази, тъй като осъзнавам, че този форум не е кръчма, а място, което опитва да поддържа високо ниво на езиковата култура. Също - да бъде максимално приятно място за общуване.

14. Осъзнавам, че ако не спазвам тези правила, дадена моя публикация може да бъде изтрита. Също така очаквам, че при грубо или редовно нарушаване на гореописаните правила ще бъда отстранен (баннат) за постоянно или за срок, зависещ от субективната преценка на администратора или модераторите.

15. Ако бъда изгонен от общество „От извора“, губя права върху публикациите, които съм правил през активното ми участие във форума. Те могат да бъдат изтрити или запазени по субективната преценка на администратора и модераторите.